OXIS: AIO (all in one) jsou prý super, když třeba někdo hlídá a s látkovkama to neumí, protože se s nimi manipuluje zhruba stejně jako s jednorázem (podle mě se ale s látkou naučí i cvičená opice manipulovat za chviličku). Ještě jsem ale nenarazila na takový, který by vydržely dýl než kalhotovka/ plenka na snappku se svrchníma kalhotkama. + musíš prát celej ten komplet po každym přebalení, takže má pak ta PUL vrstva nutně nižší životnost než u svrchňáků. AIO mám doma dvoje. Na začátku je používal muž, protože se bál snappi sponky, teď je vlastně nepoužíváme vůbec. Můžu jednu (Bum genius) vypůjčit na vyzkoušení, jedna (GroVia) by byla už asi moc malá. Osobně bych do AIO zas tak moc neinvestovala.
Klasický pleny jde doplnit třeba bambusovejma vkládačkama, aby neměl člověk plnou krosnu :) Slušný z hlediska objemu jsou taky SIO plenky (taky bych mohla půjčit na ukázku). Ale pravda je taková, že když jedu na celej den do města do školy, beru většinou jednoráz, protože je látka vždycky nutně objemnější. Za eko stopu se hanbím, ale zase si nechci, ehm, vyloženě dělat násilí. Už takhle jezdím s maxibatohem, přebalovací taškou a to ještě nemusím řešit jídlo pro malou...
"Lepší" látkový plíny můžeš vyměnit třeba i po dvou třech (nebo i víc, když dítě spí) hodinách, záleží, jak moc dítě čůrá a jak moc ho chceš nechat ve vlhku. Aby nemělo dítě pocit vlhka, doporučujou se flísový separačky (u nás to fungovalo, dřív si malá maličko učůrla a musela hned do nový pleny, teď s flísem pohoda). Jinak na noc máme noční pleny Bamboolik a malá je má teď (pokud se během nočního kojení nepokadí) cca od osmi/devíti večer do čtyř/pěti ráno a pohoda.
S plísněma to bude chtít rozvážit. Nikoho bych nechtěla od látkování odrazovat, ale já část naší výbavy sehnala právě od kamarádky, která přešla na jednoráz kvůli plísním. V zimě by totiž museli větrat nonstop, aby je neměli - ale to zas neměli tolik peněz na topení. BKM taky zkoušela, ale musela do toho pracovat a říkala, že po nějaký době zjistila, že aby jim BKM fungovala, musela dítěti věnovat fakt stoprocentní pozornost neustále. Každopádně držím palce.