• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    K separačkám: "Pokud máte doma vlastní domovní čistírnu, nebo kanalizace ve vašem městě není gravitační, ale čerpaná, je potřeba vyhazování separaček pořešit jinak. Separačka je sice tenounká, ale zároveň poměrně pevná látka a mohla by se zamotat do čerpadla nebo dělat jinou neplechu." http://ekolist.cz/...dy/tutorial-pro-chlapy-jak-prebalit-spunta-do-latkove-pleny-v-nouzi-staci-triko

My jsme je házeli do pytlíku, kterej jsme měli u přebalováku, a několikrát denně jsme ten pytlík odnášeli do koše. Nic nikde nesmrdělo.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    taky házíme do běžnýho koše
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Celulozove do zachoda muzou, viskozove by se splachovat nemely.
    Ja mam ty viskozove, pocurane peru, ostatni hazim normalne do kose na odpadky.
    MISERY
    MISERY --- ---
    NIENNA: V pohodě, já to alespoň řeknu kolegyni, taky to řeší, já jsem jí tvrdila, že to do záchoda nesmí, takže jestli jsou separačky, který do záchoda směj, tak její problém to asi vyřeší :-) Díky!

Jinak našla jsem si tenhle Litter Champ, vypadá to dobře, protože co jsem koukala na dětské koše, tak ty jsou jednak dražší (nebo minimálně stejně drahé), ale jsou přizpůsobené velikosti jedné pleny, kterou zabalí zvlášť, což je pro separačku zbytečně moc velký kus igelitu. Tohle se mi fakt líbí
    Litter Champ - Cat Box
    https://www.youtube.com/watch?v=3ioE0nO5WLU

Litter Champ | zoohit.cz
    http://www.zoohit.cz/shop/kocky/toalety_pece/litter_locker/207851
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MISERY: Na těch mých právě bylo povídání, že se do záchoda házet můžou.... tak jsem to dál neřešila...

Odpad je blbý....tak se omlouvám...vůbec nepomůžu.....Byla jsem zvědavá-díky za odpověď...
    MISERY
    MISERY --- ---
    NIENNA: Jednak se separačky do záchoda prý házet nemaj, alespoň co jsem četla a další věc je, že my máme trochu blbě řešenej odpad (a končí septikem, kanalizace je v obci teprve v řešení) a celkem oprávněně se bojim, že by se to mohlo ucpávat.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MISERY: A proč do záchodu neházíš separačky?To nejde?Moje tenkrat šly... Počůrané jsem vyprala, pokaděné spláchla...celulozové myslím byly....je to dávno.... :-)
    MISERY
    MISERY --- ---
    To jsem se chtěla zeptat, kam vyhazujete separačky s hovínkama? Uvažovala jsem, že bych pořídila takový ten koš na bobky pro kočky. Ty sice teď házim do wecka, ale takhle bych tam mohla házet jak separačky, tak ty kočičí hovínka. Akorát je to docela drahý, tak ještě předtím bych chtěla vědět, jestli existuje nějaká málo smradlavá varianta a přesto pohodlná :-)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    HOKITOKY: to musi spravce nebo ti co maji prava.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    DALEEN otevreli se mi..a hlavne on u nas vetsinou pere pritel a to stylem vysypu kos do pracky a jeste jsme dost zvireci domacnost tak chapu ze jsme trochu extrem
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    TRAMIN: na ostatní kašli...za chvilku si zvyknou, všechno si sedne:)
    HOKITOKY
    HOKITOKY --- ---
    Pardón za ot: nevím jak se dávají příspěvky do bazárku na nástěnce, nikdy sem to nedělala, poradíte mi?
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    NICKIE: No ale i na zavinovačce jsu obě strany zipu, tak prostě složit a zapnout a prát zapnuté. Případně já mám tedy zavinovačku péřovou s povlakem, tak ten povlak peru naruby.
    Omlouvám se, jestli nějak hůř chápu, mám dneska strašnou migrénu :)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    TABBY: ja jsem podle nasich obecne divna :) nekupuju co obsahuje palmovy olej, ctu si slozeni, alespon castecne se snazim o ekologicky pristup k zivotu a tak.

Objednala jsem testovaci sadu Bambinomio, vezmu nejake ctverce pro muze na trenovani a uvidime.
    TABBY
    TABBY --- ---
    TRAMIN: Ona totiz tuna podelanych biohazard nerozlozitelnych jednirazovych plen od kazdeho potomka, to je paradicka... U nas je to podobné ; )

Na druhou stranu, kdyz jsou ty kalhotky s plinama uz predpripravene, tak to daji i rodice...
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    WRNQ: navrhnu mu to. u nas je predpoklad, ze zapojim muze do vsech aktivit hodne. sam to tak vsude hlasi, ze chce delat vsechno. Ale aby to klaplo a neseknul mi s tim, tak je potreba ho v tomhle nezahlcovat.
    Plus jeste mel pravdu v tom, ze zbytek rodiny nas mozna v latkovani nepodpori, takze pokud budu chtit hlidani, tak bud s jednorazovkama nebo s necim "stejnym" ve smyslu AIO. Kdyz jsem o tom mluvila s rodicema, tak si klepali na celo, ze v dobe jednorazovek delam takovou hovadinu a chci se prat a skladat s latkou.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    DALEEN: ja vim, ale treba u tech zavinovacek to nejde a jinde je prave nemam
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    NICKIE: Základ je ty suché zipy při praní zapnout :)
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    TABBY: ten nam na psy bohuzel nefungoval tak uz jsem ho poslala dal..ale kdyz peru detske zvlast tak se to v pracce tak nezachlupi
    Jak casto svrchnaky perete? Sem blba cely tti mesice myslela ze se perou na 60 a ted jsem zjistila ze tam maji na 35. Pliny peru obden, ale obleceni na 40 treba min nez jednou tydne tak nevim jak to zorganizovat. Navic s nasim oblecenim by se zachlupatili v pracce a do susicky nemuzou.
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    TRAMIN: Z toho jde hlava kolem každýmu na začátku. Taky hlasuju pro čtverce. Novosklad se za chvilku naučí i cvičená opice:
    Skládání plen- novosklad | Branakdetem.cz
    http://www.branakdetem.cz/clanek/skladani-plen-novosklad-50
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam