• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KAIAFOX: fakt? To je nejaky jiny nositko, nez klasicka Manduca? Ja v ni nosila uplne v pohode, vejde se mi tam i dvouleta...
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Jo, jinak, koupila jsem Adamovi nositko od Manducy a.. s latkovkou se do nej nevejde, tak jenom takovy upozorneni, kdyby nekdo kupoval :D...
    TABBY
    TABBY --- ---
    KAIAFOX: Navic, kdyz je potreba, je mozne pliny sehnat z druhe ruky za par penez...
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    OXIS: Neni, ja jsem s nima spokojena ;). Sice pri dvaceti kusech peru kazdy den, ale s ostatnimi vecmi - pleny na utirani, oblecky, zinky - dam celou pracku/susicku a aspon to nesmrdi v kosi.
    REZZZY
    REZZZY --- ---
    JANISKA: To je fakt, nebo se delaji i kompostovatelny separacky
    OXIS
    OXIS --- ---
    KAIAFOX: hele Ty jsou strašně levný! je v tom nějaká zrada? jestli ne, tak je to super! :)
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    KOTENCE: my papirovy prave davame na noc a to je v pohode, kdyz nedam separacku, tak taky v pohode, jen se to rozpatla po pline..se se separackou je hovinko vsude..
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    NICKIE: Hm, tak to neporadim. Ale ono je to normální, že jsou ta hovínka všude. Z papírovejch plen prý někdy lezou až za krk...
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    KOTENCE: vygooglila jsem ty co mam a ty doporucujou na 0-3 mesice, tak nevim..
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    NICKIE: bohužel nemam. Zrovna mi mimino několikrát proteklo až na okraj svrchňáků, tak jsem možná koupila blbý. V bráně k dětem to maj rozdělený ve 2 policích.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    KOTENCE: aha..tak to jsem netusila a nemas nejaky dobry tip na nejaky konkretni?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ANNAWA: Teď v porodnici mi taky dávaly čtverce ze sušičky a je to vlastně lepší. Jsou měkčí a naskládaný trochu menší, takže na novorozěnci líp seděj. Budu je tedy do léta sušit taky (a nebudu žehlit :-))
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    NICKIE: existujou separacky pro kojence a pro batolata. Ty kojenecky propustej vic tekutiny do pliny. Zkus jiny, treba to po nich nebude tolik klouzat do stran.
    Ale podle me se bez drezu prebaluje blbe obecne. Proste otiras tisicem ubrousku....
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    holky zacla jsem ted maly (3 mesice) taky davat separacky a kdyz se pokadi, tak hovinko ma napatlany od pupiky az po zada, po nohach a hlavne v pipine. To je normalni? Jak to resite, kdyz treba prebalujete mimo drez a nemuzete cely dite strcit pod vodu?
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    K separačkám: "Pokud máte doma vlastní domovní čistírnu, nebo kanalizace ve vašem městě není gravitační, ale čerpaná, je potřeba vyhazování separaček pořešit jinak. Separačka je sice tenounká, ale zároveň poměrně pevná látka a mohla by se zamotat do čerpadla nebo dělat jinou neplechu." http://ekolist.cz/...dy/tutorial-pro-chlapy-jak-prebalit-spunta-do-latkove-pleny-v-nouzi-staci-triko

My jsme je házeli do pytlíku, kterej jsme měli u přebalováku, a několikrát denně jsme ten pytlík odnášeli do koše. Nic nikde nesmrdělo.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    taky házíme do běžnýho koše
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Celulozove do zachoda muzou, viskozove by se splachovat nemely.
    Ja mam ty viskozove, pocurane peru, ostatni hazim normalne do kose na odpadky.
    MISERY
    MISERY --- ---
    NIENNA: V pohodě, já to alespoň řeknu kolegyni, taky to řeší, já jsem jí tvrdila, že to do záchoda nesmí, takže jestli jsou separačky, který do záchoda směj, tak její problém to asi vyřeší :-) Díky!

Jinak našla jsem si tenhle Litter Champ, vypadá to dobře, protože co jsem koukala na dětské koše, tak ty jsou jednak dražší (nebo minimálně stejně drahé), ale jsou přizpůsobené velikosti jedné pleny, kterou zabalí zvlášť, což je pro separačku zbytečně moc velký kus igelitu. Tohle se mi fakt líbí
    Litter Champ - Cat Box
    https://www.youtube.com/watch?v=3ioE0nO5WLU

Litter Champ | zoohit.cz
    http://www.zoohit.cz/shop/kocky/toalety_pece/litter_locker/207851
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MISERY: Na těch mých právě bylo povídání, že se do záchoda házet můžou.... tak jsem to dál neřešila...

Odpad je blbý....tak se omlouvám...vůbec nepomůžu.....Byla jsem zvědavá-díky za odpověď...
    MISERY
    MISERY --- ---
    NIENNA: Jednak se separačky do záchoda prý házet nemaj, alespoň co jsem četla a další věc je, že my máme trochu blbě řešenej odpad (a končí septikem, kanalizace je v obci teprve v řešení) a celkem oprávněně se bojim, že by se to mohlo ucpávat.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MISERY: A proč do záchodu neházíš separačky?To nejde?Moje tenkrat šly... Počůrané jsem vyprala, pokaděné spláchla...celulozové myslím byly....je to dávno.... :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam