• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    MYJKA: taky HD chválím, u obou holek od narození, resp. pár týdnů, nic jinýho nepoužívám. Na noc a venek teda papírovky.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    MYJKA: Haipa Daipa Pastelky jsou skvělé. Já jsem pro děti do půl roku používala libštátské čtverce. A jak se dítě začalo víc hýbat tak jsem nasadila právě Pastelky.
    Na noc uvidíš co bude dítě zvládat a jak budeš přebalovat. Já v noci nepřebaluju a syn nezvádal v látkové. Takže měl jednorázovky. Dcera to v látkové zvládá v pohodě. Má vycpanou Petit Lulu dvouma dalšíma bambusovýma vkládačkama v pohodě.
    60 čtverců ti bude krásně stačit. Já jsem točila 70 a měla jsem to s rezervou.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    KOTENCE: nn, dostanem len 10-15, zbytok chcem prave objednat. :) Dokopy aby ich bolo tak 60?

Inak trosku si ma prekvapila, pleny z ikey? tam nejake maju? Vobec som o tom nepocula a ani som si ich nikdy nevsimla.

Takze na noc skor odporucate kupit nejaku šitú plenu? Pripadne sa mi celkom pacili Haipa Daipa pleny.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Zase budes prat i podlozky a svrchnaky a ty taky muzou jen na 60 + poblinkany oblecky.
    Ja mam nejradsi pleny z Ikey, protoze jsou velky, tlusty a obsity ze vsech stran. Jestli dostanes 40 ctvercu, tak bych uz dalsi stejny nekupovala a vzala neco tlustsiho na vyzkouseni. A hlavne vkladaci savy jadra na noc i na den. Ty se delaj hlavne z bambusu.
    Nebeleny jsou imo spis ekologictejsi, nez lepsi pro pokozku.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    MYJKA: Porovnat nemůžu a s bambusovými čtverci nemám zkušenost. Ale obě děti měly libštátské extra a byla jsem s nimi moc spokojená. Na noc jsem je tedy nedávala (starší měl na noc jednorázovku a malá babusovou kalhotkovku Petit Lulu). Jsou skvělé.
    Ber to podle toho, jestli chceš pleny prát na víc jak 60°. Protože bavlnu v klidu vypereš na 90°, bambus ne.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Môžem poprosiť o radu?
    Chystám sa objednávať čtverce, mám vyhliadnuté libštátské extra 70x70cm. Cca 40ks + od kamaratky dostanem asi 10-15 kúskov. Rada by som k nim vzala ešte cca 10ks bambusových napr. na noc - vraj lepšie sajú. Je to dobrý nápad? Alebo vziať radšej všetky bavlnené? Prípadne poradíte aké bambusové vziať - akú značku aby boli kvalitné?
    A je v niečom výhoda nebielenych oproti bielenym?
    A môžete niektorá porovať kvalitou tie libštátske s týmito?
    Látkové pleny NEBĚLENÉ, TOP KVALITA T-tomi | Branakdetem.cz
    https://www.branakdetem.cz/latkove-tetra-pleny-nebelene,-top-kvalita-t-tomi.htm

Moc díky za pomoc. Rada by som to dnes objednala. :)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    u nás na skvrny taky aplikujem sluníčko. blbý je, že na něm ale pleny zhrubnou. proto bělíme/sluníme jen jedou za čas :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    DALEEN: na boruvky a cerveny ovoce funguje kyselina citronova. Ale to je spis problem tricek...
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    TRAMIN: Tak to si počkej na příkrmy :) Třes takové borůvky, ty dělají super fleky. Po nějaké době jsem usoudila, že flek sem flek tam. Na funkčnosti to nic nemění.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    MISERY: no to ja vesmes taky. ale nekdy celulozovou a ta proflekati
    MISERY
    MISERY --- ---
    Primárně dítě nekadí do plen, ale když už se přihodí, mám tam fleece separačku ;)
    TABBY
    TABBY --- ---
    KAIAFOX: Taky tak. To tekuté mám pro děti a mažou si s ním kydance od ovoce a marmelád na tričkách.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    TABBY: Jo, me taky moc nevyhovuje, ale nechala jsem se premluvit pani v dm, ze je to lepsi.. no neni, pouzivam to tuhe :D.
    TABBY
    TABBY --- ---
    KAIAFOX: Akorát to tekuté s kartáčkem má jakési pošahane dávkování a vždycky ho vyteče moc. Už několikáté balení, takže to ke spíš feature než bug.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    TABBY: Ano žlučové, máš pravdu :) Jádrové s jelenem je sice fajn, ale na fleky je žlučové.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    TRAMIN: Zlucove (viz nize), maji v DM za par kacek, nebo i v tekute forme za tricetneco tusim. Funguje i na mrkev ;D.
    TABBY
    TABBY --- ---
    TRAMIN: Žlučové, nikoliv jádrové mýdlo je to, co hledáš.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    DALEEN: ajo. slana voda a slunce
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    TRAMIN: Jádrovým mýdlem, ale většinou nijak. Žluté fleky se totiž tak nějak časem operou, případně pomáhá sušit na suníčku (já vím, sušička a není kde).
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    jak dostavate zlute fleky z plen? do ted byl klid,ale posledni varka ctvercu a jedne bamboolik pleny ma zlute mapy od stolice a nejde to dolu.
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    Ja treba mam taky novorozenecky Petit Lulu (3x) a Thirsties (2x) a porad sedi bajecne. Holt mam hubendiru..temer 6m (asi 5,5kg)..
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Novorozenecký svrchňáky Petit Lulu a Thirsties odkládám po čtyřech měsících (mimino 6,5 kg). Ty rostoucí už ani nemá zapnutý na nejmenší... (to jen tak k debatě, jak dlouho vydržej.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam