• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    ELGEMA
    ELGEMA --- ---
    Ahoj, ráda bych si pořídila základní látkovací výbavu pro mimino. Do porodnice a na šestinedělí jako vyděšená prvorodička raději počtám s papírovkama, ale pak bych to chtěla začít kombinovat (doma látkovky, na ven a cesty papírové).

Co uritě nechci, jsou bavlněné čtverce.
    Jsem ochotná investovat i více peněz, primárně mi nejde o náklady (tam jsem si to jako ekonom spočítala a je to šul nul), jde mi hlavně o životní prostředí a o pohodlí (moje i dítěte).
    Zatím zvažuji nákup převážně kalhotovek a SIO (AIO jen okrajově), ale rozhodně se přikláním spíše k moderním látkovkám (mám sušičku, nemusím tedy nutně jen bavlnu, co dobře schne).

Prošla jsem si tu asi 800 příspěvků zpětně a připadám si o trochu moudřejší. Taky vím, že podobné dotazy už padaly, ale trh se mění a třeba má někdo nějaké nové nápady.

Naprosto tápu ve značkách. Jsem dost esteticky náročná a svádí mě to soudit dle vzhledu, ale to asi nebude to pravé. Zaujaly mne zatím pleny Bamboolik nebo Petit Lulu.
    Byl byste někdo ochotný poradit mi s výběrem?
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    TRAMIN: Kontroly se plánují podle nálezů. Takže pokud je vše OK, není důvod na kontroly chodit. Naopak, pokud je nějaký problém, tak se chodí pravidelně a dost dlouho. S Mari půjdu ještě ve dvou letech na rentgen.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    ona mela ten nejmirnejsi nalez v sesti tydnech a pak uz vse ok. tak proto mi nebylo jasne k cemu dalsi kontrola
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    TRAMIN: my chodili po třech měsících, s první dcerou jsme byli ještě v roce.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRAMIN: co si pamatuju, byli jsme poprvé v šesti týdnech a pak další dvě kontroly po měsíci (ale v těch 2,5 měsících už všechny děti měly jádra ukázková, jinak bychom možná šli ještě jednou).
    MISERY
    MISERY --- ---
    MISERY: Jo a taky jsme byli 1x hned v porodnici a pak 3x na kontrole, v těch 3m ještě nebyla jádra, až o měsíc později.
    MISERY
    MISERY --- ---
    Oni chtějí vidět, kdy se vytvoří jádra. Někdo to má už ve 3m, někdo později, proto kdo ještě nemá (nebo řeší ještě něco jiného), tak zvou ještě jednou. Naše doktorka chtěla ty zprávy až najednou. Ale přesně už nevím ty měsíce, myslím, že naposledy jsme byli v srpnu, takže někdy po 4m.
    SIG
    SIG --- ---
    TRAMIN: mu v pondeli zavolej a zeptej se. to bude asi nejjednodussi. nam vysla ta treti v tech trech mesicich prave. poprve byla uz v porodnici. ale kycle ukazkovy tak nevim jak je to v jinych pripadech..
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    SIG: ma 7. ale prislo mi,ze rikal jeste o treti kontrole
    SIG
    SIG --- ---
    TRAMIN: ja byla s Mel v sesti tydnech a pak ve trech mesicich....
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    ALDEMIK: u nas tedy bylo doporuceno pouze na prvni kontrole siroke baleni, ale ukazalo se, ze latkova plena tak jak je uplne stacila a na dalsi kontrole uz byla v pohode.
    akorat mi poradte kdy se jde na tu dalsi? vypadlo mi to a doktorka se na pulrocni kontrole po papiru neshanela
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    ALDEMIK: U mě v okolí právě nikdo neměl ani abdukční balení natož dečku. Navíc jí měl můj muž jako miminko a vzhledem k hyperflexibilním kyčlím v dětství si blbě sedal a má teď křivé nohy. Hodně. Takže já chodím kolem dětí a pořád jim opravuju posez.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    HC_: Super zpráva, dík!
    HC_
    HC_ --- ---
    JANISKA: do 14 dnů by měly být v prodeji :) potřebovala jsem je nejdřív otestovat na malým, ale myslím, že se moc povedly.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    DALEEN: Mně neděsí, jednak nemá nález nijak tragický, je to takové hraniční, jednak ji znám z okolí... ale samozřejmě doufám, že to nebude na dlouho, úplně praktická záležitost to není.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    MISERY: Ono jde dost dobře nosit i s dečkou :-)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ALDEMIK: nezávidím, ale ta formulace a představa pobavila :-)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    MISERY: To dá. Dělala jsem to tak. Ono se dítě v dečce i hodně špatně chová, takže když jsem já nebo dcera potřebovaly kontakt (a taky aby nebyla pořád jen připoutanu), tak jsem nosila v šátku. Chce to střídat. Ale taky dost záleží na tom, jak moc špatné ty kyčle jsou. Dcera měla dečku od čtyř týdnů do osmi měsíců. Ze začátku nonstop, pak jsem jí občas mohla vyndat (tak na hodinku). Poslední dva měsíce už jen na spaní.
    Ono nejde je o to, aby byly nožky od sebe, ale aby kyčle byly ve správném úhlu fixované. Takže pokud je šátek dobře navázaný, tak na změnu ok.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    ALDEMIK: Nejde, no.
    Přiznávám, že mě dečka děsila. Spíš tedy z toho pohledu aby bylo všechno v pořádku. Je tedy pravda, že je dcera trošku opožděná ve vývoji, tak o tři čtyři měsíce. Takže chodit začíná až teď v roce a půl. Ale to je to nejmenší.
    MISERY
    MISERY --- ---
    Nedá se dečka alespoň na pár hodin nahradit nošením v šátku? Tam ty nožičky jsou fakt hodně od sebe.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam