• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ALDEMIK: nezávidím, ale ta formulace a představa pobavila :-)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    MISERY: To dá. Dělala jsem to tak. Ono se dítě v dečce i hodně špatně chová, takže když jsem já nebo dcera potřebovaly kontakt (a taky aby nebyla pořád jen připoutanu), tak jsem nosila v šátku. Chce to střídat. Ale taky dost záleží na tom, jak moc špatné ty kyčle jsou. Dcera měla dečku od čtyř týdnů do osmi měsíců. Ze začátku nonstop, pak jsem jí občas mohla vyndat (tak na hodinku). Poslední dva měsíce už jen na spaní.
    Ono nejde je o to, aby byly nožky od sebe, ale aby kyčle byly ve správném úhlu fixované. Takže pokud je šátek dobře navázaný, tak na změnu ok.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    ALDEMIK: Nejde, no.
    Přiznávám, že mě dečka děsila. Spíš tedy z toho pohledu aby bylo všechno v pořádku. Je tedy pravda, že je dcera trošku opožděná ve vývoji, tak o tři čtyři měsíce. Takže chodit začíná až teď v roce a půl. Ale to je to nejmenší.
    MISERY
    MISERY --- ---
    Nedá se dečka alespoň na pár hodin nahradit nošením v šátku? Tam ty nožičky jsou fakt hodně od sebe.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    ALDEMIK: A teda manipulace je moc príma, kojit ve tři v noci hvězdici byl vždycky můj sen :-/
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    DALEEN: Jj, to je mi jasné, že to nejde nahradit - a já problém s abdukční dečkou jinak nemám, nijak se jí neděsím :-)
    Děkuju za potvrzení, že to nejde, přišlo mi to, ale jsem líná to jet do Prahy konzultovat...
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    DALEEN: Jinak ta dečka plenama nahradit nejde (spoň ne v začátcích). Široké abdukční balení třema čtvercema v tu chvíli není dostatečné, proto dečka, porotože je pevná. A je důležité, aby kyčle byly ve správné pozici, tedy více méně kolmo na tělo. Vypadá to strašně, s dítětem se dost špatně manipuluje.
    Kdyby tě cokoliv zajímalo, tak se ptej :)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    ALDEMIK: Dcera měla abdukční dečku a ze zkušenosti fakt nejde používat s látkovou plenou. Nožičky pak nejsou ve správné pozici.
    Takže celou dobu co měla dečku (do osmi měsíců) byla v jednorázové plíně.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    HC_: Hrozně se mi líběj vaše svrchňáky, ale nemám vůbec ráda suchý zipy, neplánujete časem i patentky?
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    Vyfasovali jsme frejkovu abdukční peřinku a přijde mi, že se do ní dítě s látkovkou nevejde a je níž, než by bylo třeba (na místě jsem to nezjistila, protože na delší výlety a pochůzky, což toto bylo, beru jednorázovky...). Než tam kdyžtak skočím to zkonzultovat, je tu někdo, kdo to řešil?
    HC_
    HC_ --- ---
    NINGEN: :)) nj, ale zas muzes objednat znovu,)
    NINGEN
    NINGEN --- ---
    HC_: Teda, dva dny po tom, co jsem konečně objednala. Já věděla, proč to pořád odkládám, škoda, že jsem ještě nevydržela! :D
    HC_
    HC_ --- ---
    spam od nás :)
    KAERI
    KAERI --- ---
    Dělám čistku majetku, našla jsem svrchňáky Kikko, 11-14 kg, tyhle: http://pleny.heureka.cz/...i-kalhotky-bebe-1-ks-vel-xl-11-14-kg/#ng:868fcebb39ef7a0aa0118b8cd0f662a2, dvakrát použité, jednou vyprané, jako nové. Kdybyste je některá chtěla, napište mi do pošty.
    MISERY
    MISERY --- ---
    TRAMIN: Aha, proto ta naše potvůrka je schopna během vteřiny přelézt celou velkou postel pro tablet/mobil, ale pro hračku se sotva natáhne...
    A samozřejmě šňůrky a kabely, ty jsou top.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    TRAMIN: No však, to se používá jen u přebalování. Já mám vedle podložky spoustu takovýhle kravin a podávám podle potřeby. Samozřejmě nejlepší je bořit komínek složených plen :)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    DALEEN: zase je ji to vzacne. na normalni hracky ji nenalakam
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    TRAMIN: Věci jako krém, čistá plena, mobil, kartáček na zuby, tubička od čehokoliv se neschovávají, ale vhodně používají :) Mobil je velmi oblíbený "Haloooo....mama...bla blabla blalaaaaa mama" :)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    tak dneska jsem zkusila vsechny zde uvedene napady. nejvic zabira rozhodne dat ji veci co normalne schovavam. krem, mobil, cistou plenu. ovsem odpoledne prevaloval pritel a to byl rev...
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    KAIAFOX: No, máme je od Bamboolika, a jsou secvaknuté pomocí druků - takže se sice dítě už naučilo je vycvaknout, ale obvykle drží pohromadě (pleny totiž).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam