• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    MISERY: to se trochu blbe dela, kdyz mam kompletni sadu navic ta prisera jde s bidou prebalit takhle jak bych se trefovala poslepu patentkama netusim, kdyz i na obleceni u toho šedivim.
    ona jak je hodne aktivni a pohybliva uz od zacatku, tak tedka se prebalovat nechce. uz nepomaha ani davat ji veci na zabaveni. budu stastna, jestli se nam podari ji dostat v lete na nocnik, protoze tohle je fakt o nervy.
    vzteka se, vresti, utika mi...
    MISERY
    MISERY --- ---
    TRAMIN: Hele, jednou se nám to stalo, asi jsem ji to blbě nasadila, protože od té doby už zase ne. Ale asi záleží na proporcích děcka. Někde radí používat patentky místo sz.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    TRAMIN: Mari se to právě když už, tak přehrnovalo přes ten sucháč. Asi měla větší špek na břiše :D
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    DALEEN: no ono tady celkem podobne. ale jak si sedne, tak se ji ta spodni vrstva shrne a pak ma na brisku cervene
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    TRAMIN: Mám svrchňáčky Petit Lulu a ty neřežou. Sucháč je dost daleko od kraje, kraj je olemovane fleece. A když už, tak se přehrne okraj ven přes sucháč. Navíc tedy jsou ty konce oblé a hladce začištěné, neškrábou.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    kdo mate pleny se suchačem. taky bojujete s rezanim kraje zipu do briska?
    ELGEMA
    ELGEMA --- ---
    LITTLE_SISTER: chtěla bych si do bambooliku taky ušít nějaké vkladačky, ty jejich základny jsou na můj vkus předražené. Nevadí když tam pak nacvaknu tu patentku? Nevím, jak se to chová, aby okolo neprotékalo.
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    MISERY: to si nemyslím, můj 7kiláč v nich má celkem rezervu. nakoupila jsem jádra bez patentek
    MISERY
    MISERY --- ---
    LITTLE_SISTER: Tak to budou asi novorozenecké, hm?
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    JANISKA: na těch Bamboolik, co mám, patentky vevnitř nejsou. nakonec jsem objednala obyč. svrchňáky a pár zkušebních jader bez patentek, ušiju si další podle nich sama...
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    JANISKA: Vím že jádra Bamboolik, tak krátká, se dají cvaknout do kalhotkové pleny Petit Lulu. Vyzkoušeno na vlastní pleny :)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    LITTLE_SISTER: Zkus zjistit, jestli ta jádra PL nejsou kompatibilní se svrchňákama Bamboolik (také tam mívají ty uchycovací patentky), u některých značek tam ta komplementarita funguje
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    děkuju moc, už jsem hnedle moudřejší!
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    LITTLE_SISTER: nutne nemusi, ale vyhoda toho SIO je prave to, ze je to vsechno secvaknuty dohromady a muzes s tim honit mimino po pokoji aniz by se to rozpadlo.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    LITTLE_SISTER: mně přišlo, ze syn byl z fleecovych separacek opruzenej, tak jsem je nedávala. Dávala jsem ty celulozovy. A když byl malinkej, dávala jsem jenom jednu čtvercovou novosklad. Furt jsem to měnila a dobrý. Zkoušela jsem kombinovat s vylučováním na nočník při prebalovani, někdy třeba jedná plena denně. Já zdědila celou plenkovou vybavu, tak jsem to prostě nijak nezkoumala, minimálně první půl rok to bylo jen o ctvercovkach...
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    LITTLE_SISTER: ja pouzivala ze zacatku i celulozu,ale ted uz pouze flisove. klidne dve na sebe.
    jinak mam tu velikou sadu bamboolik.
    pleny spousta lidi sije i doma. a zrovna jsem zahledla workshop na konci ledna kde se budou sit.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    LITTLE_SISTER: Já jsem k nim moc nepřilnula. Dávala jsem separačky Pureo, které se dají prát a v případě tuhého obsahu se prostě vyhodí, vydrží tak tři až pět pracích cyklů, pak se rozpadají. Fleece jsem dávala jen na noc a stejně jsem na to ještě dávala ty Pureo (nebo jiné viskózové/celulózové).
    Ale spoustu lidí má ten fleece fakt rádo. Já v něm nevidím úplně přidanou hodnotu, pokud na něm ještě není další separačka, která zachytí stolici. Protože patlat se mi v tom nechce.
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    DALEEN: a ještě se zeptám na flísové separační pleny?
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    LITTLE_SISTER: Není to věda, jen ze začátku to tak vypadá.
    Já jsem dávala dětem do půl roku dva čtverce do svrchňáků Haipa Daipa a později Petit Lulu. Dva čtverce v pohodě stačí. Dobře se perou, rychle schnou, žehlení dobrovolné, stačí dobře poskládat. Savé vložky dávám jen do kalhotkových plen, které jsem používala na noc.
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    KOTENCE: proč mi to přijde jako děsná věda? :) takže do SIO kompletů MUSÍ bejt jádra s patentkama? že bych si koupila jen svrchňáky bez toho SIO systému a vkládala čtvercovky plus jednu tu savou vložku (napadlo mě i si koupit metráž a ušít si sama). díky moc za rady.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    LITTLE_SISTER: ja mam do kazdyho ctverce savy jadro. Jenom ctverce ti budou stacit, kdyz budes davat dva najednou, jeden spis ne.
    Patentky maj jadra, ktera patri k SIO kompletum nebo minimalnim plenam, protoze se do toho pricvakavaj. Do ctvercovky je to jedno.
    Ja jsem si hodne vkladacek usila z vicevrstvejch plen po kamaradkach, jinak je to ceklem palka koupit vsechno najednou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam