• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    TER8K
    TER8K --- ---
    Ahoj, válí se mi doma troje nepoužité jednovelikostní kalhotkové plenky od Petit Lulu. Dítko mi už ty novorozenecké dost silně sabotovalo, takže tenhle systém nemám v plánu používat a ráda bych je poslala dál. Nechce se mi čekat, zda do nich za půl roku doroste. Kdybyste měl někdo zájem, napište. :)
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    JANISKA: Díky :) Jde mi o vkládačky, svrchňáků máme dost, ty naštěstí stíhám točit i s uschnutím.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    LENZIE: vkládačky bez gumiček tak dosušuju běžně, gumičky na radiátor přijít neměly
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    Omlouvám se za nejspíš hloupý dotaz, ale mohu sušit bambusové plenky na topení? Syn je nemocný, peru skoro denně, ale nějak mi to nestíhá schnout. Sušičku bohužel nemáme. :(
    V nouzi největší poletím pro jednorázovky, ale moc se mi do toho nechce.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    JANISKA: tak s minidrakem sice nemá balik na zadku, ale zase kolem nohou a plenka mu končí u kolen:/ ale nevzdam se, musim ho vic vykrmit!
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Tak Jorika nám začíná protestovat proti plínkám, ovšem na nočník zdaleka nechodí. Když ji na něj posadíme, tak se většinou vyčůrá, hlásí počůranou plínu, ale předem si neříká. Jsou v této fázi vhodné tréninkové kalhotky? Pokud ano, jaké byste doporučili a kolik jich tak pořídit (sušičku nemáme)? Díky.
    TABBY
    TABBY --- ---
    VERCA_ZABA: Myslim, ze ty vv, co mas ode mne, uz muzes klidne zkusit... Mela jsem dite v Bambino Mio vv od hmotnosti 2800 g.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    JANISKA: no, má asi tak 3,7 kg, je pořád prťavej. zkusím dneska toho minidraka. vícevrstevný mám koupený ty větší a čtverce 70x70..
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    VERCA_ZABA: Můžeš ještě zkusit třeba minidraka: https://www.youtube.com/watch?v=iQrZi1AWbGU Kolik má kilo? Mně se na obou holkách už cca při 4 kg zdálo, že ten balík není tak hroznej. A dávala jsem jim ze začátku kromě novorozeneckejch plínek taky vícevrstvý velikosti S na kalhotkovej sklad (tam ten balík nebyl nijak šílenej) nebo čtverce 60x60 (ale ty mám po kamarádce, prodávat jsem je nikde neviděla).
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    mám dotaz - konečně jsme dorostli do jednovelikostních bambooliku, ale když udělám ze čtverce novosklad a na to svrchní kalhotku, tak to synovi udělá na zadku hroznou bouli a při ležení se celý prohýbá v zádech.
    mám zkusit nějaký jiný sklad nebo prostě ještě počkat, až trochu vyroste?
    HC_
    HC_ --- ---
    TABBY: to sis spletla s Libercem ne? Ty pokyny jsem psala ještě v Harrachově :D mne nejlíp schnuly pleny v období, kdy se topilo.susak sem dávala blizko topení..
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    TABBY: Ono bohužel v sušičce se rychleji opotřebuje všechen textil, takže samozřejmě i jakýkoliv, nejen bambusový pleny. My jsme k tomu přistoupili tak, že na něco ty pleny jednou zajít musej :) Ale zas chápu, že pokud chce někdo ty pleny ještě výhodně prodat, nebo je plánuje třeba pro tři a víc dětí, přistupuje k nim jinak než my, kteřížto jsme se rozhodli, že nám holt nevadí jejich nižší životnost.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TABBY: Jo, asi jo. Ja je susim na slunci nebo u kamen a spis je nekdy dosusuju v susicce, kdyz uz me na tom susaku stvou nebo je potrebuju rychle.
    TABBY
    TABBY --- ---
    KOTENCE: Spatne jsem to formulovala. Do susicky na jeden puntiku muzou, ale na tom letaku se pise "pouzitim susicky se pleny rychleji opotrebovavaji, idealni je suseni volne na vzduchu" a taky "suste pleny na slunicku". (Vcelku legracni pokyn v Jablonci nad Nisou, kde je pocet slunecnych dnu v roce nizsi nez pocet nosorozcu bilych ve volne prirode a predpoved hlasi na dalsi tyden setrvaly dest ;)
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    TABBY: Mně teda všechny bambusové plenky (tj. i ty na denní nošení) schnou takhle dlouho :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TABBY: Do susicky muze na jeden puntik, ne? Ja je tam davam a myslela jsem, ze podle cedulky :-)
    TABBY
    TABBY --- ---
    Kdyby vas zajimalo, jak dlouho schne nocni bambusova plena Petit Lulu, rozlozena na prvocinitele, tak jsou to dva dny (ok, mozna 43 a ne 48 hodin). Do susicky nesmi (ne ze bych ji mela ;), takze pocet plen je nutne dimenzovat opravdu velkoryse...
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    TABBY: klidne si rekni cenu.
    TABBY
    TABBY --- ---
    TRAMIN: Koukám na ne. Bamboolik je ma ted v akci za 320. ;)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    TABBY: ja, tri nocni zcela nove bamboolik
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam