VERCA_ZABA: Jak tu zaznělo, co naše zvládly jeden den nahatý/ v jednorázu, to udělaly za chvíli i v látkovce, takže z hlediska motorickýho vývoje bych obavy neměla. Proti prdům taky doporučuju nechat dítě co nejvíc nahatý. Většinou dávám malou na deku/pěnový puzzle a přes to hodím přebalovací podložku a vícevrstvou plenu; když se vyčurá, vyměním dle potřeby jen plenu, nebo i tu podložku.
A co se týče frekvence přebalování, asi tě nepotěším, ale hodina v plíně mi (u bdělýho dítěte) přijde jako velmi dobrej čas :) Starší jsem bdící přebalovala často určitě i po půl hodině, prostě čurala často a hned mi dala to čurání najevo, v mokrym nechtěla bejt, separačky přitom pomáhaly jen omezeně. Mladší je taková odolnější, čurání leckdy vůbec nesignalizuje a v plínce vydrží celkem dlouho, ale popravdě ji taky přebaluju nejpozději tak jednou za hodinu, protože prostě vím, že čurá často a jeden z důvodů, proč používám (i) látku je právě ten, že si můžu dovolit tenhle luxus přebalovat okamžitě po vykonání potřeby dítěte.