• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    HC_
    HC_ --- ---
    KAI: pleny si tím froshem zničíš.Takhle jsme testovali 15 dní Tierra Verde. Pleny po vyprání nesmrděly, ale jen co se do nich vyčůral, tak to byl hroznej puch. Pak jsem přešla zpět na Persil Sensitive a smrdět přestaly...
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    KAI: Ano, vlněný svrchňáky jsem taky pokořila až se třetím! Já měla problém, že jsem do lanolinové lázně dávala málo šamponu. Prý "stačí pár kapek". A vono houby, je potřeba tam "what the hell" narvat tak lžíci, aby to pořádně zemulgovalo! (nebo tak to aspoň platí u dětského DM šamponu...)

Noční plíny ani po 12 hodinách nesmrdí. Používám vlňáčky, a musím v případě potřeby kontrolovat hmatem, nikoliv čichem - ale mám miminko malý, co sotva začalo příkrmy. Ono to s příkrmy má větší grády, ale nepamatuju se, jak velký máš dítě...
    Co mi ale takřka okamžitě po namočení smrdělo byly plíny, které kamarádka nedokonale prala.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAI: Mně smrděly akorát jedinkrát svrchňáky, když jsem je po noci nedala hned vyprat. Pleny nikdy. Svrchňáky přes den točím dvoje, nechávám vyvětrat a peru až tak po dvou dnech (pokud dřív neskončí pokaděné), ty, co byly na noc, dávám do prádla hned. Nesmrdí nic. Peru v obyčejném Persilu, měla jsem doma jedinkrát malé balení Lovely pro děti, zjistila, že to dvakrát nepere, vyzkoušela, jestli se mi dítě neosype z normálního prášku a když ne, tak jsem začala prát všechno v normálním. U druhého už jsem ten dětský ani nekupovala :o)
    TABBY
    TABBY --- ---
    KAI: Mas je IMHO nedokonale vyprané.
    Zapáchající pleny jsem řešila minulé léto, nakonec jsem to vyřešila nákupem nočních PL. A spokojenost.
    V čem a nakolik peres?
    KAI
    KAI --- ---
    tak to s dalsim asi budu muset zkusit vlneny svrchnaky ;)

Latkovani v noci jsem zase vzdala :( Konecne jsme objevila nocni pleny, ktery stacily, Petit Lulu, jsou uplne bozi, ale priserne rano smrdi, ale fakt udesne. Uz v noci, kdyz se naklonim nad postylku, smrdi to tam jak mocuvka. Jak se s tim vyrovnavate vy? Nebo vam tak nesmrdi?
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TAPINA: já jdu s každým dítětem o level dál ;) Teď poprvé latkuju i v noci a mimo domov. Bude-li kdy čtvrté, tak mi zbývá už jenom prát pliny v kýblu na dovolené ;)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    TAPINA: U mě zas zásadní rozdíl představoval fakt, že zatímco starší čurala po mililitrech a co chvilku (a v počuraný látkový plíně nevydržela ani vteřinu, hned křičela) takže jsem neměla nervy tahat s sebou ven na půlden třeba deset plen (protože z objemovýho hlediska už je to fakt dost), mladší čurá míň často a v počuraný látkovce je i ochotná chvilku vydržet. Takže taky jednorázu spotřebujeme s druhou výrazně míň.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Tak jsem s druhým dítětem pokročila do dalšího levelu, zakoupila pytlík na použité pleny a začala brát látkovky i ven. Tady je totiž velký rozdíl, jestli se dítě narodilo v létě nebo v zimě. Jirka byl přes léto mrňavý, netrávili jsme venku moc času v kuse, pak byla zima, tak taky ne a v roce jsem už s látkovkama končila, protože chodil do miniškolky. Zuzanka to má naopak - mrňavá byla v zimě a teď prásk ho - furt jsme venku a kdybych chtěla zase praktikovat látkovky doma, jednorázovky ven, tak ty látkovky skoro neužije.
    HC_
    HC_ --- ---
    Srdečně Vás zveme na veletrh FOR KIDS v Praze. http://forkids.cz/

(Budeme mít sebou i II. jakost - nové výrobky s min. vadami za super ceny.)

NABÍDKA BRIGÁDY NA STÁNKU PETIT LULU
    Onemocněla nám kolegyně a na poslední chvíli sháníme brigádnici (možná i 2) na prodej našich plen na stánku veletrhu FOR KIDS příští týden hlavně ve čtvrtek 12.4. (a případně i pátek 13.4.). Ideálně nějakou maminku/tatínka, co má zkušenost s našimi plenami, nebo aspoň s látkovkami... Odměna jak finanční, tak i materiální (plenková),)

Prosím zachraňte nás a ozvěte se co nejdříve na email infopetitlulu@gmail.com

Zároveň mohu nabídnout free vstupenky na tomtéž emailu, ale napište, že jste z nyxu..
    ELGEMA
    ELGEMA --- ---
    BODY_SUIT: dost možná se ti opruzuje z toho fleecu. Je to umělotina, která imho na citlivou a ještě zapařenou kůži nepatří. Já celý den látkuju ale na noc dávám DM nature pleny.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BODY_SUIT: Já v noci nepřebaluju, jsem líná :o) Mám vícevrstvé pleny, na noc do ní dávám navíc vkládačku a klasicky celulózovou separačku a vydrží, neproteče, neopruzuje se.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    BODY_SUIT: mám pětiměsíční docela průtokové miminko. Pořídila jsem 4ks noční pleny od Bambooliku - v zásadě jsou tam 2 vrstvy tenčího bavlněného froté, tři save bambusové vrstvy a dotyková vrstva je nějaký stay dry tenoučký fleece. Dovnitř cpu ještě 4 vrstvou bambusovou vkladacku a jeden poskládaný bambusový ubrousek do rizikové zóny. Přes to vlnacky. Vydrží v tom většinou celou noc (tj. 12 hodin) při dvou nočních kojenich. Někdy nad ránem občas přebalím, když je neklidný. Většinou nemazu nicim. V případě potřeby Rybilkou.
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    V čem máte v noci mimina? Náš pětiměsíčn má v noci celkem dlouhý úseky spánku, nebudí se na nočník a hrozně se z toho prudí. Dávám čtverec na draka a do toho naskladanej druhej na rovno a na to fleecovou separačku. Prdku mazu na střídačku kokosovo konopnou mastí a zinkovo mesičkovou - tahle kombinace se mi osvedcila, kdy zinkovka vysučí opruzeninu a mastna konopka pomuze zahojit a sloupat to suché.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    KLAIR: Super, děkuju!
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    JANISKA: měli před pár měsíci v dítěti v šátku
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Nevíte, jestli jde někde v Praze sehnat medvídek od eoné v kamenný prodejně?
    HOKITOKY
    HOKITOKY --- ---
    pokud by někdo chtěl, přenechám zbytek lanolinové směsy na impregnaci vlněných plín kupovaná v Bráně k dětem (toho času ve sleničce v nepůvodním obalu). Vinohrady
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    HC_: už mám Popolini doma a chtěla jsem sem dnes psát ;)

Dá se, ale je nutno dávat hodně pozor zezadu na stehynkach. Dostala jsem nakonec i jejich origoš svrchnaky, které sednou líp, ale zůstávají po nich docela otlaky právě na stehynkach...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HC_: To byly, ty jsem ještě kupovala od tebe na Fleru :o)
    HC_
    HC_ --- ---
    ANNNA: bohužel nemám zkušenost, ale jsou hodně universální velikostí i střihem, jednovelikostní jsou např. v pohodě i přes PL noční pleny..
    HC_
    HC_ --- ---
    TAPINA: tak tomu říkám výdrž 5 let! to musely být nějaké historické, co jsem šila ještě já :))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Tak nakonec jo, jedny svrchňáky Petit Lulu nás po pěti letech skladování přece jen opustily. Stejně byly jenom jednobarevné, už jsem místo nich objednala dvoje s obrázkama :o) Další dvoje vypadají úplně jako nové.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Máte zkušenost, jak sedí svrchňáky PetitLulu přes kalhotkové Popolini?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    zdravím, snažila jsem se zorientovat v problematice, a narazila jsem (díky KLAIR) na zatím pro mě nejpochopitelnější článek k tématu: https://papouchovo.blogspot.cz/2017/10/veda-zvana-latkovky.html
    Pokud by tu byla nějaká podobně postižená, co jí to přijde jako velká vědda, třeba vám taky článěk pomůže.
    Pokud byste vy zkušené našly něco, k čemu máte výhrady, tak se ráda poučím.
    Jo a ta přínosná část je dle mého až od odstavce: Co tedy budete pro začátek potřebovat, jak to vypadá a co s tím? - před tím ten ekonomický rozpor je takový všude podobný....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam