• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    TABBY
    TABBY --- ---
    KAI: Tak blbe by bylo, kdyby páchly i vyprané, ze jo. Zkus to vyprat v něčem méně ekologickém. Používám prášek Denk mit z DM, a pleny smrdí přijatelně (jako nevoní, to zas ne :)
    KAI
    KAI --- ---
    TABBY: toz ony smrdi, az kdyz jsou fakt durch po nekolik hodin nasakly moci... Peru ve Frosh baby na 60, pridavam od Bambino Mio Miofresh nappy cleanser
    TABBY
    TABBY --- ---
    KAI: Mas je IMHO nedokonale vyprané.
    Zapáchající pleny jsem řešila minulé léto, nakonec jsem to vyřešila nákupem nočních PL. A spokojenost.
    V čem a nakolik peres?
    KAI
    KAI --- ---
    jinak teda k latkovani i venku jsem se dopracovala uz u prvniho :) i kdyz to nebylo hned. prulom udelal nakup prvnich All in one.
    KAI
    KAI --- ---
    tak to s dalsim asi budu muset zkusit vlneny svrchnaky ;)

Latkovani v noci jsem zase vzdala :( Konecne jsme objevila nocni pleny, ktery stacily, Petit Lulu, jsou uplne bozi, ale priserne rano smrdi, ale fakt udesne. Uz v noci, kdyz se naklonim nad postylku, smrdi to tam jak mocuvka. Jak se s tim vyrovnavate vy? Nebo vam tak nesmrdi?
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TAPINA: já jdu s každým dítětem o level dál ;) Teď poprvé latkuju i v noci a mimo domov. Bude-li kdy čtvrté, tak mi zbývá už jenom prát pliny v kýblu na dovolené ;)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    TAPINA: U mě zas zásadní rozdíl představoval fakt, že zatímco starší čurala po mililitrech a co chvilku (a v počuraný látkový plíně nevydržela ani vteřinu, hned křičela) takže jsem neměla nervy tahat s sebou ven na půlden třeba deset plen (protože z objemovýho hlediska už je to fakt dost), mladší čurá míň často a v počuraný látkovce je i ochotná chvilku vydržet. Takže taky jednorázu spotřebujeme s druhou výrazně míň.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Tak jsem s druhým dítětem pokročila do dalšího levelu, zakoupila pytlík na použité pleny a začala brát látkovky i ven. Tady je totiž velký rozdíl, jestli se dítě narodilo v létě nebo v zimě. Jirka byl přes léto mrňavý, netrávili jsme venku moc času v kuse, pak byla zima, tak taky ne a v roce jsem už s látkovkama končila, protože chodil do miniškolky. Zuzanka to má naopak - mrňavá byla v zimě a teď prásk ho - furt jsme venku a kdybych chtěla zase praktikovat látkovky doma, jednorázovky ven, tak ty látkovky skoro neužije.
    HC_
    HC_ --- ---
    Srdečně Vás zveme na veletrh FOR KIDS v Praze. http://forkids.cz/

(Budeme mít sebou i II. jakost - nové výrobky s min. vadami za super ceny.)

NABÍDKA BRIGÁDY NA STÁNKU PETIT LULU
    Onemocněla nám kolegyně a na poslední chvíli sháníme brigádnici (možná i 2) na prodej našich plen na stánku veletrhu FOR KIDS příští týden hlavně ve čtvrtek 12.4. (a případně i pátek 13.4.). Ideálně nějakou maminku/tatínka, co má zkušenost s našimi plenami, nebo aspoň s látkovkami... Odměna jak finanční, tak i materiální (plenková),)

Prosím zachraňte nás a ozvěte se co nejdříve na email infopetitlulu@gmail.com

Zároveň mohu nabídnout free vstupenky na tomtéž emailu, ale napište, že jste z nyxu..
    ELGEMA
    ELGEMA --- ---
    BODY_SUIT: dost možná se ti opruzuje z toho fleecu. Je to umělotina, která imho na citlivou a ještě zapařenou kůži nepatří. Já celý den látkuju ale na noc dávám DM nature pleny.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BODY_SUIT: Já v noci nepřebaluju, jsem líná :o) Mám vícevrstvé pleny, na noc do ní dávám navíc vkládačku a klasicky celulózovou separačku a vydrží, neproteče, neopruzuje se.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    BODY_SUIT: mám pětiměsíční docela průtokové miminko. Pořídila jsem 4ks noční pleny od Bambooliku - v zásadě jsou tam 2 vrstvy tenčího bavlněného froté, tři save bambusové vrstvy a dotyková vrstva je nějaký stay dry tenoučký fleece. Dovnitř cpu ještě 4 vrstvou bambusovou vkladacku a jeden poskládaný bambusový ubrousek do rizikové zóny. Přes to vlnacky. Vydrží v tom většinou celou noc (tj. 12 hodin) při dvou nočních kojenich. Někdy nad ránem občas přebalím, když je neklidný. Většinou nemazu nicim. V případě potřeby Rybilkou.
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    V čem máte v noci mimina? Náš pětiměsíčn má v noci celkem dlouhý úseky spánku, nebudí se na nočník a hrozně se z toho prudí. Dávám čtverec na draka a do toho naskladanej druhej na rovno a na to fleecovou separačku. Prdku mazu na střídačku kokosovo konopnou mastí a zinkovo mesičkovou - tahle kombinace se mi osvedcila, kdy zinkovka vysučí opruzeninu a mastna konopka pomuze zahojit a sloupat to suché.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    KLAIR: Super, děkuju!
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    JANISKA: měli před pár měsíci v dítěti v šátku
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Nevíte, jestli jde někde v Praze sehnat medvídek od eoné v kamenný prodejně?
    HOKITOKY
    HOKITOKY --- ---
    pokud by někdo chtěl, přenechám zbytek lanolinové směsy na impregnaci vlněných plín kupovaná v Bráně k dětem (toho času ve sleničce v nepůvodním obalu). Vinohrady
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    HC_: už mám Popolini doma a chtěla jsem sem dnes psát ;)

Dá se, ale je nutno dávat hodně pozor zezadu na stehynkach. Dostala jsem nakonec i jejich origoš svrchnaky, které sednou líp, ale zůstávají po nich docela otlaky právě na stehynkach...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HC_: To byly, ty jsem ještě kupovala od tebe na Fleru :o)
    HC_
    HC_ --- ---
    ANNNA: bohužel nemám zkušenost, ale jsou hodně universální velikostí i střihem, jednovelikostní jsou např. v pohodě i přes PL noční pleny..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam