• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TAPINA: To jo, u nás se to už plazí a koulí a IMHO co nevidět leze ;)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Tohle teplé počasí, které umožňuje celodenní pobyt sice v pleně, ale bez kalhot, to je teda slušná série vývojových skoků.
    ELGEMA
    ELGEMA --- ---
    ANNNA: tak zkus pár dní dávat méně vycpanou plínu, pak je to skoro jako jednorázovka a uvidíš. Nebo bych se ani nebála koupit jeden balíček DM eko plen a prostě otestovat, jesti je tvoje domněnka správná.
    Bezesporu se dětem lépe hýbe, když jsou nahaté, ale zas taková bariéra ta plena není. (látkuju, syn 13m a chodí, což je na kluka asi celkem průměr)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    ANNNA: Naučily :) A je fakt, že u obou jsem takové to dosažení dalšího vývojového milníku zezačátku pozorovala hlavně tehdy, když byly nahatý (třeba po přebalování, když jsem je nechávala "větrat"), ale vždycky tak do týdne poté, co se něco naučily nahaté, to začaly dělat i s plenkou.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Postesknu si. Látkové pleny a pohyblivost...

Mrňous mě zlobí! Na břicho se prokazatelně přetočit umí, ale nedělá to. Jinak směle péruje na kolínkách a vůbec se zpomalený nejeví, ale prostě se neotáčí. Radši se kroutí jak žížala, aby viděl, kam potřebuje, kvičí, do kud ho někdo neotočí, ale prostě sám se neobtěžuje dál, než na bok. Na břicho to dotočil asi 3x, a z toho jen 1x bez přitáhnutí. A já se samozřejmě užírám tím, že "kdyby neměl velkou plínu, tak se určitě krásně otáčí 20x denně..."
    Prosím uklidněte mě, že se vaše děti naučily pohybovat a chodit i s látkovou plínou! ;)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Konečně jsem objevila své ideální separačky (tedy znovuobjevila, už jsem je kdysi používala, ale tenkrát jsem je nerecyklovala) Tyto: https://www.ekobroucek.cz/...Pf7zZhtm4yHYWCrGWnRIAScyYUyKGuPvf2gEFOYRWiefMeL6pkzZA0dRroaAq8VEALw_wcB
    jsou z takového materiálu, že tekutina projde beze zbytku skrz a separačka zůstane na dotek suchá, takže sice nepřežijou praní v pračce, ale dají se vyprat ručně (v podstatě vezmu balík separaček z předchozího dne a proliju ho proudem vody ve sprše, čímž je všechny zbavím pocitu, že na nich může být zbytek moči, protože fakticky tam asi nic moc nezůstává), za chvíli jsou suché a ty pokaděné vesele vyhazuju a nemusím se v tom hrabat :o) Za mě ideální kompromis mezi ekologií, ekonomikou a pohodlím.
    KAI
    KAI --- ---
    TAPINA: přesně. Já ještě mínus to sušení na slunci, takovou možnost nemám
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    KLAIR: Já vždycky jen vypláchnu vodou tuhé části, žádný drbání. Do kýble hážu v podstatě nevyždímané, jen aby z toho nekapala voda. Peru jednou za dva dny. I teď, s příkrmy, se 95% vypere napoprvé, zbytek napodruhé. Pokud by bylo něco urputnějšího, budu sušit na slunci, ale zatím nebylo třeba.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    TAPINA: nenapadlo mne, že by to šlo jinak.... ale mám na tom vždycky hovínko, to musím odrbat.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KLAIR: Ty jsi málo vytížená, koukám :o) Tyjo, tohle by mě mohlo. Špinavá plena jde nasucho do kýble, jednou za 2 - 3 dny jde celej kýbl do pračky a na čem zůstanou fleky, to pověsím na slunce flekem ven. Cokoliv navíc s tím nejsem ochotná dělat a ani na to nemám čas.
    ELGEMA
    ELGEMA --- ---
    GUDRUN: není...
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Nezbavujete se náhodou někdo tréninkových kalhotek na cca 11kg dítě? Potřebuju urgentně a nechce se mi investovat do nových.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KLAIR: Jenom ten flek navlhcim a jednou pretru mydlem a necham to v kybly na pleny pusobit do vyprani.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    KOTENCE: no, drhnu každý flek ručně.... jak to děláte vy, že máte menší spotřebu?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KLAIR: Tretina kostky na kolik? Na dvacet plen? Co s tim delas?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    ANTIHERO: moje spotřeba je jedna kostka na tři praní. bez ohledu na účinnost. Ý+B si kupuju jednou za čas pro radost :-)
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    Měla jsem postupně DM, Y&B a nyní Sonett žlučové mýdlo a za mě teda výsledky u čtverců prakticky stejné. Jedu s nějakými 25čč už cca půl roku a flekaté je nemám.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    TABBY: a je lepsi?
    TABBY
    TABBY --- ---
    KLAIR: Maji i ve spreji :)

Btw, bylo mi receno, ze zlucove mydlo od Tierra Verde (Yellow and Blue) je asi 5x lepsi nez DMkove. Vzhledem k tomu, ze je taky 5x drazsi, tak je ucinnost potesujici :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam