• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    TRISSIE: díky, došla jsem k podobnému závěru, novosklad na doma s častým přebalováním, haipa daipa na noc a do šátku jsou prý OK, tam pohyb neomezují (zvlášť na noc, kdy spí velkou část noci se mnou, ten smrad nedám). Mela jsem radost, ze uz tem haipa daipa dorostl, ale evidentne ne, no...
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    GUDRUN: Na rehabku jsem chodila s oběma holkama... když viděli látkovky, tak z toho nejdřív moc radost neměli - vysvětlovali mi, v čem všem to má skrytá úskalí.... Ale po rozbalení mi to schválili - používala jsem novosklad + GroVia. A nám to fungovalo super - ale má to úskalí, jak píše TRISSIE.

TRISSIE: Bylas rychlejší, tak tu druhou půlku už psát nebudu... :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GUDRUN: jo, měli jsme látkovky asi na 4 měsíce zakázané, protože se to sešlo s obdobím, kdy už malá potřebovala do kalhotkové pleny vkládací plenu a dohromady to bylo prostě moc. Bohužel v tomhle se nedá moc vyhrát - když potřebuješ vyšší savost, bude to objemnější, posouvá se tím těžiště a u dítěte, které má motorický problém, se ten problém bude zvětšovat a fixovat.

Můžeš experimentovat s častým přebalováním a novoskladem s klasickým čtvercem bez vkládačky, ale je otázka, zda bude proveditelné přebalovat dost často, nebo zda to vůbec pojme ten objem (u dítěte, které "neucvrkává", ale vypouští ve větších dávkách). A kombinovat s jednorázovkama na spaní.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN: má 5,5kg a hodně útlý boky. U fyzio jsem byla včera, budeme zkoušet různé možnosti, mám tu i kalhotkové Baby Lucy, které mi přijdou dost drobné. Mě prostě jednorázovky smrdí :-/
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    byli jsme u fyzio s prckem, ani ne tri měsíce, a prý má kvůli látkovým plenám málo posílené břišní svaly. Setkala jste se s tím některá? Ukázala mi, co v látkovách neudělá a musela jsem uznat, že má pravdu. Tak ty haipa daipa pastelky zatím odložíme, než poporoste, ale ráda bych látkovky používala dál, jen bych měla najít nějaké dost kompatní řešení i za cenu dalšího nákupu. Máte pro mě nějaký tip? Díky!
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TABBY: Zkušnost nemám, líbí se mi ty Bubugau... mají ty natahovací nějakou podšívku? Trochu bych se bála o ten PUL, až to bude dítě rvát přes plínu...
    TABBY
    TABBY --- ---
    ANNNA: Jaké natahovací kalhotkovky můžeš doporučit? Svrchnaky mám natahovací PUL od Petit Lulu, ty by asi šly použít (abych nemusela kupovat longies).
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TABBY: O natahovacích AIO taky nevím :/ Ale co natahovací kalhotkovky plus vlněné nebo fleecové longies (třeba tu https://www.fler.cz/zbozi/fleece-longies-s-pul-vel-92-tenke-petrolej-5289858 ) a má to rovnou jako pyžamové kalhoty?
    TABBY
    TABBY --- ---
    SARKUSA666: Potrebuju vse v jednom. Ve skolce umoznuji spani s plenou pouze v pripade, ze si ji dite umi samo nasadit. Takze to chci diteti co nejvic zjednodusit.
    SARKUSA666
    SARKUSA666 --- ---
    Natahovací AIO jsem ještě neviděla...Hodně maminek to řeší denní nebo noční kalhotkovou plenou (záleží na jak velké a učůrané dítko plenku chcete) Možností jsou i natahovací kalhotkové plenky (Bubugau, ByVeru) a na ně natahovací PUL nebo vlněné svrchní kalhotky. Nebo potom tréninkové kalhotky od KatyvBaby - jsou to takové PUL kalhotky, do kterých se pomocí patentků nacvakne savá vrstva (ekodecko.cz)
    TABBY
    TABBY --- ---
    Máte tip na noční plenu, která by byla AIO a natahovací? (Koukala jsem na Petit Lulu, a tam nic.) Potřebuji pro dítě na spaní do školky.
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    GUDRUN: To je fakt, legíny teda občas taky peru, ale ne tak často. Jsem teď zvědavá na svoje svetříčky do práce, těch pár černých mám.

Já mám docela drobné dítě a skládám stále novosklad, mám to v ruce a jsem líná se učit něco nového:)) zatím to funguje. Přidávám teď (pár týdnů) navíc tenčí plínku na osminy nebo froté žínku z Ikea, ta mi přijde velikostně a savostí super.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN: vlastně mi šlo o to, jestli není něco na vychytání chlupů, jako vím, že se někdy dává do sušičky tenisák, tak jestli není podobný trik na chlupy
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ANTIHERO: nebo nenošíš moc černou :-) černý džíny to nechytají, ale treba legíny děsně.
    btw jak ctvercujes větší dítě, co už není na novosklad? na draka a osminy jako vkladacku?
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    CAMELLA:
    GUDRUN: Tak to mám štěstí nebo blbě vidím :) Taky používám prakticky jen čtverce, už teda rok a točím jich dost málo...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ANTIHERO: zatím používáme téměř výhradně čtverce, bude to jejich stavem, nejsou nové. Peru na 60C, takže teplotou to nebude.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ANTIHERO: mě to tedy čtverce taky delaj, peru sensitive denkmitem na 60.
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    GUDRUN: Tak se slizem zkušenost nemám, ale žádný konvenční ani eko (sonett) prášky mi tohle nikdy nedělaly. Plíny napřed máchám a pak peru na 60 s dalším mácháním navilc. Nemůže ten problém dělat třeba vyšší teplota?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GUDRUN: to chápu, já peru cca jednou za tři dny a buď dávám ten prázdný cyklus, nebo po latkovkach peru ručníky/povlečení/světle pradlo
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    CAMELLA: můžu zkusit jen máchání, 18minut, ale máchám látkovky kazdej den a máchat po tom ještě jednou celou pračku je takový neekologický :-/

ANTIHERO: plíny v prásku z kokosovýho mejdla a prací sody, svoje černý v slizu z jelena.
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    GUDRUN: V čem pereš a na kolik?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GUDRUN: já ten prázdný cyklus pouzivam, stačí ten nejkratší (moje pracka umí 20min).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam