• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    Když už jsme u těch svrchňáků, tak stává se vám, že má dítě provlhlé body? syn má necelých 17m a stává se mi to velice často a je to pro mě dost obtěžující a i už chci prodávat výbavu :( Používám unuo kalhotky, protože jako jedny z mála sedí (je hubený). Bamboolik provlhá ještě víc. Prebalovala jsem relativně často (kalhotovky nebo SIO kolikrát byly jen málo počůrané)...
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    KACHITA: Chm...zajímavé. Já díry pozorovala jenom při tom zmenšení na minimum, to jsem nedokázala zapnout dobře. Jinak se vždycky přizpůsobí...

No tak kdyby ses jich chtěla zbavit... ;)

Jaký svrchňáky sedí u vás?
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    ANNNA: právěže byly kupované nové a používané úplně minimálně (max třeba 3x prané) - protože neseděly..
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    KACHITA: Jo, s fleesem. Zajímavé. Různé jiné svrchňáky vždycky chvíli těsní, pak těsnit přestanou, jak se mění proporce bříško/stehna. Jen PL se zatím přizpůsobily vždycky... Nj. Tak jsou to zázračné univerzální svrčhnáky jenom pro naše děti ;)

Nemáš je z druhé ruky? Jedny, které mám ještě po prvním dítěti, jsou už hodně vytahaný...
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    ANNNA: a máš s fleesem okolo nozicek? já ať utahuju, jak utahuju, vždy tam je díra, jakoby tam žádné gumy nebyly :(
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Já si tu dovolím zapět chválu na PetitLulu svrchňáky. Fakt jsou nejlepší. Na třeťátko se mi sešla pestrá sbírka plínek, a žádné jiné se jim prostě nevyrovnají - hlavně co se týče přizpůsobivosti. S jinými svrchňáky tu čaruju, abych našla plínu, která sedí přesně správně pod ně. Do PL můžu narvat cokoliv. Netlačí. Sucháče neškrábou. Neprotékají. Miluju je ;)

S výjimkou váhového rozpětí cca 5-7 kilo, když dítě vytloustlo z novorozeneckých a než dorostlo do Mkového nastavení svrchňáků. To zmenšení o dvě patentky už je prostě moc.
    LD_DRTH
    LD_DRTH --- ---
    SARKUSA666: ano mám klasické čtvercové plenky, separačni vlozky pouzivam jedborazove, ten norozenecky sklad mi na maleho uz nesel nasadit, zkusím sklady co radite, díky za radu
    SARKUSA666
    SARKUSA666 --- ---
    Pokud používáte pouze čtvercové pleny, tak tento sklad není vhodný na řídkou stoličku - spíše zkuste sklady jako novorozenecký, na draka nebo možná i JO fold - sklady, u kterých je plenka uvázaná okolo celého bříška a zahnutá okolo nožiček, aby právě se zamezilo protečení....A ještě bych k tomu tedy dovnitř přidala separační plenku (pratelnou flísovou nebo jednorázovou rozložitelnou celulozovou)- ta pomůže také zachytit stoličku (ekodecko.cz)
    LD_DRTH
    LD_DRTH --- ---
    Můžu vás poprosit o radu? Malý má 7mes už leze, a poslední týden má řídký kadění kvůli zubům, vždy to proleze na svrchnaky, takže ani ne po 13te dávám jednorazovky protože mám svrchnaky vlhké. Používám sklad na osminky https://latkovepleny.cz/skladani-plenek/klasicke-plenky-pro-batolata/ poraďte jaký sklad se vám osvědčil. Diky
    JONKA
    JONKA --- ---
    GUDRUN: já teď pětiměsíčnímu na domácí pobyt na zemi dávám jenom dlouhou vkládačku a starší typ PL svrchňáků, které mi přijdou takové tenoučké, a to ho neomezuje skoro vůbec. ale jedu částečně bezplenkovku, takže moc nečekám, že se pokadí (nyx prosím neposlouchá), to by takhle byla docela spoušť.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    TABBY: v ty dobe se propagovalo spani na brise, to baliky plen asi tolik nevadily?
    KAI
    KAI --- ---
    TABBY: si presne taky rikam..
    KAI
    KAI --- ---
    TRISSIE: NIENNA: diky diky, no ono uz na pohled je docela zrejmy, ze to mozna diteti ani neni pohodlny, takto lezet. Ale chtela bych s druhym pripadnym potomkem latkovat naopak vic jak s prvnim, tak to snad nejak vychytame a bude to ok. Chtela jsem prave poridit spis vic novoskych kalhotovek nez se motat se ctvercama, ale ty jsou objemnejsi, ze
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TRISSIE: nyx kouzlo funguje, asi tak dvacet minut poté, co jsem napsala, že se malá jeste nepretaci, se přetočila ;))
    TABBY
    TABBY --- ---
    NIENNA: Hele, a co ty generace před vynálezem jednorázovek? Měli na to nějaké vychytávky?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CAMELLA: ne každé dítě má problém! většina ho nemá :-)
    akorát prostě u těch, co ho mají, je vhodné vytvořit jim optimální podmínky pro to, aby se ho dokázaly zbavit co nejrychleji. A holt on ten lidský psychomotorický vývoj je něco, co se vyvinulo v době, kdy lidi byly chlupatí a čůrali pod sebe :-)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    KAI: Pro fyzio nevím, ale pro vývoj určitě...
    Je to velký balík na zadečku.. mění tím celé rozložení váhy, zapojování svalů... a tak... Navíc bývá velký balík mezi nožkama, což je dává od sebe - super pro tvorbu stříšky u kyčlí, blbé pro pohybový vývoj...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    No, dneska jdeme na očkování, tak uvidíme. Malá se ještě nepřetaci, ale už ji chybí jen trocha a nohy si zvedá až skoro do pusy, tak snad břišáky v klidu :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    CAMELLA: meh, nase anabaze je az komicka... imho prcek zadnej problem nema, ale kdyz pediatra zaveli...

pediatra - křížový zatnuti, ale hezky drží hlavičku, k neurologovi
    Neurolog: křížový zatnuti je v tomhle věku normální, ale tu hlavičku drží špatně, k fyziodoktorovi
    Fyziodoktor: poprvé ok, budeme jen sledovat, podruhé - moc má zatnuty pesticky, komplikace pro pasení, cvičení
    Včera mladá fyzio: pesticky ok, hlavička super, predilekce prakticky není, jen brisaky ma málo posíleny, protože mu při přitahování nožiček vadí objemný látkový pleny. V praxi mi ukázala, co s plenou neudělá a musela jsem uznat, že má pravdu.
    navrhla rezimovy opatreni 2-3 tydny a pak nebudeme muset cvicit, nebo cviceni a pak pleny muzou zustat. Ja jsem navrhla kombinaci a ona byla spokojena. Cviceni 2-3 denne a pleny tak nejak, jak to vyjde, s vedomim toho, ze haipa daipa pastelky proste jen na noc a do satku... do doby pred cca 2 tydny jsme jeli vyhradne novosklad, ale uz nejakou dobu s vkladackou, aspon ctvercovkou nebo pulkou ctvercovky. Pravda, my jsme hodne liny na casty prebalovani a prckovi to vubec nevadilo, takze se to bude muset zmenit :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KAI: protože posunují těžiště dítěte - má zvednutou celou pánevní oblast. Zkus si lehnout na zem jen tak a pak si pod sebe dej tlustý polštář - budeš při pohybu muset zapojovat svaly úplně jinak.
    Plus je objemnější oblast kolem kyčlí, což zase ztěžuje přetáčení (otáčí se přes větší poloměr).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam