• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TANGERINE: hele novoše budeš stejně přebalovat jen do té základny. Podehnutí co já myslím je vlastně přehnutí té sio základny, pomocí kterého ji zmenšíš na délku, protože minimimču by byla moc velká
    TANGERINE
    TANGERINE --- ---
    CAMELLA: Když na to budu mít kapacitu, chtěla bych to zkusit co nejdřív (ideálně v kombinaci s bezplenkovkou, teď si ještě můžu naivně myslet cokoliv :D). Jj, jsou to ty jednovelikostní, takže podle popisu od 4kg, uvidím, jak v reálu (plus to vypadá, že budu mít spíš menší miminko). Takže ještě mrknout na ty svrchňáky pro nejmenší, píšu si.
    Blbě se zeptám na to “podehnutí” - to je právě ono, jestli je potřeba něco fakt pohlídat, když dám do svrchňáků tu vkládací vrstvu jenom “na volno”. Chápu, že to musí být dobře utažené, nikde nevykukovat, gumičky ven, ale je potřeba hlídat ještě něco? Na to znečištění mám radši pořízenou i roli separaček, tak uvidím.
    Kapsovkama myslíš právě ty AIO? Já si u nich jenom říkám, jestli to je ok řešení i na doma, když se musí pak prát celé komplet - aby se třeba rychleji nezničily...
    Jinak díky moc :)) A potom se klidně ozvi s tím prodejem, to už třeba budu zkušenější a půjdu do toho víc :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TANGERINE: jinak budu se asi brzo zbavovat své novošské výbavy, kdybys chtěla, můžem se dohodnout, ceny minimální :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TANGERINE: a chceš látkovat hned novoše, nebo až větší mimčo? Imho na novoše ti ještě tyhle jednovelikostní (jestli dobře chápu, že jsou jednovelikostní) budou velké, já je na obě děti začala používat až kolem 5-6kg, do té doby mám novošské svrchňáky. Na první dítě jsem jela hlavně ČČ na novosklad a novo svrchní, na větší jsem pak hodně používala kapsovky, sio od petitlulu. U druhého dítěte je nějak méně času, takže jedu skoro od narození vícevrstevné/čč narovno, pár kalhotovek a hodně kapsovky vycpané tím co je po ruce, občas podehnuté sio základny PetitLulu. Každopádně pokud se dobře utáhne svrchní, tak neva, že to není připnuté patentkem, jen prostě ta kojenecká vaječina má víc tendence znečistit i svrchňáky, zatímco při používání novoskladu někdy i zůstala uvnitř a nebylo třeba prát tak často. Svrchňáků mám cca 5, kapsovek mám víc, protože se musí prát po každém čurání, ale zase není třeba dávat flísovou separačku kvůli staydry vrstvě (mám doma cíťu, co bez staydry řve i při upuštění kapičky :)
    TANGERINE
    TANGERINE --- ---
    Ahoj, chtěla bych moc poprosit o radu. Zatím nemám s látkovkama vůbec zkušenost a mimino ještě není na světě, každopádně chci bejt připravená, abych to hned na začátku nevzdala.
    Koupila jsem z druhý ruky sadu - pár svrchních kalhotek (starší verze Bamboolik s patentkami, potom The Pop-in a Flip, viz druhá fotka), vkládačky (tvarované Bamboolik na patentky, krátké, co se dají připnout na ně, a pak dlouhé rovné bez patentek, značka neznámá) + nějaké AIO Bamboolik.
    Chápu, jak fungují ty Bamboolik v kombinaci s tvarovanou plenou na patentky, tam je mi snad všechno jasné, ale chci se zeptat, co s těmi dvěma ostatními značkami. Ty nemají vevnitř patentky, což mě trochu znervózňuje. Budou fungovat v kombinaci s tou dlouhou vkládačkou? Stačí tam prostě vložit a pak si jenom pohlídat “utažení” té svrchní plenky, neposouvá se to tam nějak? Zkoušela jsem dovnitř zapnout i tu tvarovanou plenku a celkem to jde - u té zas mám jistější pocit, že by nic nevyteklo bokem, toho se trochu bojím u těch netvarovaných obdelníků.
    Další, co mě zajímá u těch obdelníků, je materiál - z jedné strany jsou hrubší (asi flís?), z druhé hladké, je to trochu vidět na fotce. Co je lepší u malých miminek?
    Pak se chci ještě zeptat, kolik je dobré mít doma cca svrchních kalhotek. Mám jich asi 6 a potom 6 těch AIO, které jsou ale asi vhodnější spíš někam na ven a na cesty, na doma asi zbytečný.
    Omlouvám se za takovou sondu, ale moc holek kolem mě nelátkuje, nebo začaly až o dost později a mají modernější verze, tak se nemám moc s kým poradit :/ Budu ráda za všechny zkušenosti a tipy.



    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    dík, stačí :-)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: A vlies-windel , windelvlies, Mioliners (to je rovnou značka). Projíždím německý amazon.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: A jeste abbaubare windel-liners
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: Případně jsem to našla ještě jako Trennung windeln
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KLAIR: Trennwindel
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    naléhavě- pod čím hledat separacky v německy mluvících zemích? na co se ptát??
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MYSUS: Svrchních? Já ano, budu mit k prodeji dvoje
    MYSUS
    MYSUS --- ---
    prosím, nezbavujete se někdo náhodou rostoucích petitlulu?
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Ahoj, mám tady 10 zavazovacích plenek BabyIdea ve velmi dobrem stavu. Budu to davat i na tržiště, ale pro jistotu i sem.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    nabídka plenek..
    pardon, v předešlém odkazu přestaly fungovat linky
    [ OFFERINGNABÍZÍM: látkové pleny / Řevnice ]
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    KETHAMINA: chápala bych to tak, že viskóza a celulóza jsou sice vyrobené materiály, ale na bázi přírodních polymerů, takže to je malá škoda, ať už se to spálí, nebo skládkuje
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    CAMELLA: možná jsem si blbě vysvětlila tu rozložitelnost :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KETHAMINA: Jak říkám, já to neřeším, vyhazuji normálně do komunálu (bydlím ale mimo Prahu), kompost mám, ale tam lidský houna fakt nedavam
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam