• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMENIMalta
    LEANKA
    LEANKA --- ---
    BULHI: škola na každý den v týdnu nabízí aktivity-od koupání na různých místech na ostrově, přes potápění, výlety lodí okolo ostrova, jízdu v jeepech, na koních, salsu, plavání s delfíny, výlet na Sicílii a já nevim co všechno.. ale přes Sliemu jezdí autobusy na všechny strany a na zajímavá místa..je to do deseti minut busem na centrální autobusák ve Valetě odkud se dostaneš všude po ostrově..výlety od školy jsou sice dobře organizované ale vše co nabízí si můžeš objet sám místními busy, jen to není třeba přímej bus ale je to rozhodně levnější! koupání je v pohodě ale nečekej písečnou pláž..(těch na Maltě moc neni a když už nějaká je tak je plná lidí a ve vodě spousta špíny a řas)
    BULHI
    BULHI --- ---
    ok omrknu to, dik za tip.. a co naky vyziti po skole, sport, koupani atd, jak to v okoli vypadalo?
    LEANKA
    LEANKA --- ---
    BULHI: já ti určitě můžu doporučit školu IELS ve Sliemě..učitelé jsou jak malťani, tak angličani, skoti, kanaďané.. byli jsme ve skupině 4 studenti z různých zemí..takže člověk musel stále vnímat a mluvit..výuka tam probíhá od 9 do 16 30-záleží kolik lekcí denně si zvolíš..jela jsem tam přes intact (pouze mi zajistili školu-je to levnější než přímo kontaktovat školu), hotel a dopravu jsem si zajistila sama ale intact nabízí spoustu možností ubytování jak v hostitelských rodinách tak v studentských hostelech nebo levné hotely..intact také mohu doporučit, vše bylo zařízené, žádný problém..
    BULHI
    BULHI --- ---
    jak to tady tak procitam, tak kurzy AJ na Malte teda spis nedoporucujete? dostudoval jsem a potrebuju to trochu poladit, protoze v mym oboru je anglictina dulezita a vzhledem k nastupujicimu podzimu se mi do Britanie moc nechce :-) je tady nekdo, kdo ma dobrou zkusenost s nejakou konkretni skolou?
    LEANKA
    LEANKA --- ---
    BLATO: iels ve sliemě..ve Sliemě je na jedné straně přístav a malá kamenná pláž se vstupem rovnou do hloubky.. v druhém zálivu je kamenné pobřeží podel promenády, tam se dá koupat v pohodě, ale zase je všude vstup rovnou do hloubky..na boty to rozhodně je, někde jsou ty kameny dost ostré..nebyla jsem v Pacevillu ale slyšela jsem, že je tam i nějaká písečná pláž..já upřednostňuju kameny, takže jsem na žádné písečné pláži nebyla..
    doporučuju sebou vzít potápěčské brýle a šnorchl, na některých místech je spousta ryb..
    BLATO
    BLATO --- ---
    LEANKA: a v akej skole si bola?
    inak ako je to vlastne s plazami v Slieme a okoli?same kamene?to aby som si obuv do vody zbalila
    THERESA
    THERESA --- ---
    nejlepsi sou ty zvonky
    LEANKA
    LEANKA --- ---
    jinak jsem na Maltě strávila 14 dní na kurzu angličtiny ve Sliemě..škola od devíti do jedný a pak volno..hodně jsme cestovali, téměř denně + nějaký dny relax u bazénu v hotelu nebo u moře..
    vedro šílený, k padnutí..život místních začínal se setměním..
    blbý bylo, že zrovna začal ramadán a naproti hotelovému balkonu bydleli arabáci, kteří denně koukali do noci na tv..
    jinak pohodička..moře teplý, všechno v pohodě, žádný problémy, lidi příjemný..
    busy šílený :) nechápu že tam neexistuje jízdní řád a ani na zastávce neni jaký čísla tam jedou a na busu není ani číslo :)
    LEANKA
    LEANKA --- ---
    tak, trochu jsem to tu zahltila fotkama :) kdyby někdo chtěl vidět celou galerii tak napiště do pošty..
    LEANKA
    LEANKA --- ---
    výhled z letadla na sever Malty

Comino (krouží okolo něj lodě) a Gozo
    LEANKA
    LEANKA --- ---
    Mnajdra temple

pobřeží u Mnajdry

výhled na Ghar Lapsi a pobřeží
    LEANKA
    LEANKA --- ---
    typické produkty