• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETRIUSSvět po Pádu a jiné PA skopičiny
    MARA_JADE
    MARA_JADE --- ---
    tak teď to jde :-)
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    MARA_JADE: to je dost divný, protože prá lidí už ho použilo, každopádně kdyby to fakt nešlo přes tenhel link, tak přes web se tam dostaneš taky ;-)
    MARA_JADE
    MARA_JADE --- ---
    hm, nejde mi ten soubor otevřít
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Tohle si musí povinně přečíst každý, kdo se bude chtít účastnit!
    http://svetpopadu.blogspot.com/2010/03/spp-4-pravidla-podminky-ucasti.html

obsahuje informace k platbě, přespání, provozu haly apod... také jednu dobrou zrpávu ohledně ceny akce :-)
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    mimochodem včera odpoledne jsem zjistil, že Herní mechanismy se nezobrazovaly korektně tak jsme to opravil, teď by mělo být vše ok.
    Pokud na webu narazíte na nějakou divnout, tak mi prosím dejte vědět, díky!
    CERNY_KOCOUR
    CERNY_KOCOUR --- ---
    MRTREVOR: :o))) internet...
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    PETRIUS: no, upřesňuji, ne? :)
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    ty jsi zrovna za vodou, tak nevím proč se ozýváš :-)
    jinak do dovedností jsem dodal ještě Léčitele
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    LORD_SHAPER: co je to včas?
    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    NERION: No, pokusíme se v rámci Samaritánů o nějakou kreativitu ;)
    NERION
    NERION --- ---
    MURRIEL: jak je psano, nikdo vam nebrani vytvorit si vlastni sekty
    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    PETRIUS: Mrzí mě, že zmizel ten acylpiryn, ten mi přišel skvělej....
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Jinak přípravy jsou v plném proudu, spousta z vás těď bude oslovována s individuálníma věcma k postavám, máte se na co těšit :-)
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Po dnešním útoku spambota Prasátka nám přišlo fér zveřejnit některé články, které by se mohly při tvorbě postavy šiknout.

http://svetpopadu.blogspot.com/2010/03/herni-mechanismy.html
    Všechno co si můžete představit pod pojmem "Pravidla".

http://svetpopadu.blogspot.com/2010/03/realita.html
    Obecné pojednání o realitě světa po Pádu. Je dobrým úvodem pro vytvoření si představy o tom, jak to organizátoři mysleli...

http://svetpopadu.blogspot.com/2010/02/bozstva-buzci.html
    Pokud vás zajímá mystika, měli byste si přečíst tento článek. Na základě ohlasů hráčů, jsme celý článek řádně překopali.
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Mimo otroctví máme v kapse i jiné zábavné postihy :-)
    LORD_SHAPER
    LORD_SHAPER --- ---
    !SPAM, METROPLEX, TECHNICKÁ: Kdo nebude mít včas hotovou postavu začíná jako otrok dle našich propozic. Termín zatím není stanoven, ale organizátoři jsou vytíženi, tak to nepodceňte a začněte už teď. Je možné se mimo Petria obracet na mě.
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Mno o víkendu doufám zveřejníme jak článek o kultech, tak článek obecně o realitě SpP. a dále snad pravidla pro tvorbu postavy - ano budou skilly :-) Ovšem hodně minimalistické - každý hráč bude mít nárok na jeden skill :-)
    SOLNAKAR
    SOLNAKAR --- ---
    Problém zřejmě je, že jména připadala vtipnám hráčům ačkoliv postavám by rozhodně vtipná nepřišla. Jen opravdu málo vzdělanců by podle mě bylo s to dohledat ve svých pracně shromážděných polozuhelnatělých zbytcích knih jaký ta slova měla původně význam. Pro ostatní, kterým se po generace předávaly jen ústní, čím dál tím více nepřesné informace, by ta slova už měla více emocionální, než exaktní význam.
    Třeba po léta vyprávěná historka o temném mraku, který se vznesl kdysi daleko na východě a hubil vše co mu přislo do cesty, v člověku, který nezná příslušné historické souvislosti a zároveň je to dál, než je schopen se vypravit, vyvolá potřebu v tom hledat nadpřirozené síly boha Černobyla. Prostě lidé si vždycky jevy, které byly za jejich možnostmi pochopení, nahrazovali nadpřirozenými bytostmi.
    Stejně tak zmiňovaná Veolia, jejíž jméno je možné vidět na mnoha zdech ve městě, kde ji lidé vzývali, a o níž jsem slyšel, že lidem dávala čerstvou vodu je pro mě spíše věcí mystickou, k níž se budu i já modlit, abych dostal požehnání v podobě zahnané žízně a neevokuje ve mě nějaký pocit vtipnosti.
    NERION
    NERION --- ---
    LEVI: spravne!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam