• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATJESONCUKR
    Dle mého názoru a možná že nejen dle mého, je cukr prostě droga. Zjistila jsem, že mám závislost na cukru a to NE na tom klasickém sypkém nebo kostkovém, ale na tom který se někde skrývá (sladkosti, pečivo-sladké i slané, ovoce-fruktóza). Prostě každý den mám potřebu si dát něco sladkého nebo něco kde je cukr ukrytý. Zkusili jste si den bez ovoce, pečiva, cukru, sadkostí??? Tak to vám vřele doporučuji, jelikož cukr je normální droga!!!
    rozbalit záhlaví
    BATERKA
    BATERKA --- ---
    Ahoj, prosím pomožte nám s naším českonorským výzkumem O CUKRU NA VYSOKÝCH ŠKOLÁCH. Moc díky!:)

    zde je link:
    https://docs.google.com/forms/d/1dpdwVOsTS5cXfjTc6GkSLzMx98Ft44EWbOacuGwVywk/edit
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Jídlo je větší tabu než sex, říká autorka filmu Cukr blog | Kultura | Lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/...a-autorka-filmu-cukr-blog-piv-/kultura.aspx?c=A150323_130221_ln_kultura_hep
    KOXER23
    KOXER23 --- ---
    jsem přecukrovanej... ale je to nejlepšííí...
    EVZEN99
    EVZEN99 --- ---
    nejvííc, na posezení plechovku jak nic ..
    KOXER23
    KOXER23 --- ---
    Salko klidne Cely ...
    EVZEN99
    EVZEN99 --- ---
    Salko...
    KOXER23
    KOXER23 --- ---
    Jdu si dát čokoládku..
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    něco sladkého ? vřele doporučuji makronky od nás z kvalitních pravých surovin ;)

    díky za kazdeho fanouska ;)

    https://www.facebook.com/makronek.cz
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Cukr v hlavní roli | Rodiče vítání
    http://www.rodicevitani.cz/pro-rodice/cukr-v-hlavni-roli/
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Každý rok láká jeden z největších výrobců cukrovinek na světě do svého ústředí tisíce dětí pod záminkou bohulibé činnosti - sběru kaštanů pro zvířátka. Nasbírané množství je odměnou vyváženo gumovými medvídky. Kaštany spořádají divoká prasata v přilehlé oboře. Děti i dospělí si kazí zuby i trávení a ochotně prohlubují svoji závislost a manageři přikrmují prasátka určená k předvánočnímu odstřelu.


    BONnBON
    http://vimeo.com/51880368


    PAULINA
    PAULINA --- ---
    Trosku to tu probudime, ne?
    Jsem bez cukru (bilyho, hnedyho, melasy atp., vcetne medu a samozrejme jakekoliv sladidlove chemie, br) uz ctvrtym rokem a musim rict, ze je mi mnohem lip nez predtim. Nicmene jak zminovala Continuity, na sladkem lze snadno zpetne vybudovat zavislost (i kdyz se jedna jen o slad, ruzna ryzova mleka nebo ovoce) a chce to velky uvedomneni (zkratka se zabejcit) dostat se zase zpet a prestat se cpat nahrazkama pohodoveho stavu (vetsinou po nich sahnu ve stresu).

    Jo, a na fruktozu bacha! V ovoci jeste ok, je prirodni, ale ted se vyrojilo spousta vyrobku s napisem slazeno fruktozou, ale jde o UMELE VYROBENOU fruktozu, a ta je tez dost skodliva, dokonce mi jeden holisticky lekar rikal (pote, co jsem mela desivy brichabol z 200g sojove zmrzliny slazene fruktozou, uz nikdy to neudelam), ze fruktoza je mnohem horsi a ze se ji mam vyhybat jak cert krizi.

    Do depky me dostava, ze cukr uz je temer ve vsem, co se v obchode da koupit. To se pak ten nakup dost protahne, nez clovek prostuduje veskere ingredience... Aby si nakonec odnesl neco cerstve zeleniny a nejake ty susene testoviny. :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    PETRITO: kdybys mel okyselenou krev tak uz lezis na JIP. Prekyseleni organismu nevznika z potravy, ale napr. z nedostatku kysliku.
    DAW
    DAW --- ---
    Cukr je ve skutecnosti hodne dulezitej pro lidske telo, zejmena pro spravne fungovani mysli. Je ovsem velkej rozdil mezi jednoduchymi a slozitymi cukry. Je take rozdil mezi fruktozou, medem nebo normalnim cukrem, tento rozdil je vyjadren v hodnotach glykemickeho indexu. O tom uz si muzete najit dost infa na internetu sami. Obecne se nedoporucuje jist jakykoliv jednoduchy cukr, cili ani sladke ovoce v obdobi procistovani organismu a to z duvodu vyrovnavani bakterialni struktury strev. Uplne bez cukru to ale taky nejde, takze pro normalni fungovani mimo procistovaci kury je dulezite vhodne odmerovat kolik cukru kdy uzit. To uz je zcela individualni zalezitost a zalezi napriklad na typu zamestnani daneho cloveka.. napr. zvysena potreba soustredeni si bude zadat zvyseny prisun cukru. Staci jen ucit se vnimat hlas sveho vlastniho tela a postupne se procistovat, aby tomu hlasu mohl clovek vubec rozumet.

    Tohle jsou moje nekolikalete osobni zkusenosti.. treba vam to k necemu bude..
    Hodne stesti :-)
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    SUGAR- FAKT TO NEJHORŠÍ CO MĚ MOHLO POTKAT, UŽ 2 ROKY SE TÉTO ZÁVISLOSTI NEDOKÁŽU ZBAVIT, V MALÉM MNOŽSTVÍ GOOD, ALE JÁ TO MALÉ MNOŽSTVÍ PROSTĚ NIKDY NEDODRŽÍM :-(
    ARMUS
    ARMUS --- ---
    Sledujete někdo pořad Pravda o jídle na televizi Z1 v pátek od osmi večer? Je to docela poutavé prezentování různých zákonitostí o jídle. V jednom z minulých dílů ukázali, že strava bohatá na bílkoviny zažene hlad na delší dobu. Ale zase třeba dnes to bylo mimojiné o tom, že strava s převahou sacharidů vám zvedne fyzickou výdrž. A že v ústech jsou receptory na sladké, které řeknou tělu, že se blíží energetická strava a ono zvedne výkon, aniž byste sladké museli spolknout - prostě jen stimulace čidel.
    PETRITO
    PETRITO --- ---
    Já maso obyčejně nejím, takže tě chápu.
    Vegetariánství se často namítá,že nemá ve svém složení nikde vitamin B12.
    víš o tom něco? ten vitamin je nepostradatelný pro správnou tvorbu krve a u dětí je důležitý pro správný růst a vývoj. není-li ho dostatek v krvi, nastává megaloblastická anemie, tadle chudokrevnost vede k různým neurologickým příznakům.
    máš ponětí kde se v tvém jídelníčku nachází???
    Rozhodně mě nemusíš považovat za člověka,který je hlupák a opakuje stále to samé dokola.živočišná bílkovina obsažená v mase je velmi komplexní-to je fakt.to ale neznamená,že nejsou jiné cesty,které nám umožňují takové komplexnosti docílit.
    Ty třeba používáš mlíko a výrobky z něj. já ne - na mne je to velmi hlenotvorná potrava a nese sebou mnoho tuku, který má velmi málo polynenasycených mastných kyselin oproti nasyceným.A to zdaleka není vše.Co třeba kasein?Na poli kyselin a zásad - Mléko dost okyseluje krev. máš protiváhu?
    jsem zastáncem toho,že když se člověk v dnešní době rozhodne pro nějakou dietu(systém stravování),měl by chtít v jeho zájmu vědět,zda-li to není jenom pěknej úlet. a to si bohužel o laktovegetariánství myslí mnoho lidí, já se mezi ně nepočítám protože vím,že tvůrcové měli vše dobře pořešené a snažily se mít vše v co nejlepší kvalitě a čerstvé,nejlíp přímo od zdroje.To se však dnešnímu tržnímu mainstreamu vůbec nedaří. proto taky píšu o tom, že je na nás co budeme podporovat,nejen se pohodlně vozit a nakupovat to co je nejjednodušší a myslet si, že koupí koláčku z bílé mouky,cukru,vajec,droždí,povidel,mlíka nebo čeho všeho se můžu nějak najíst. proč to vlastně vůbec konzumovat??? vždyť je to ta samá mrtvola jako maso.
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    PETRITO: Já neřekl, že mě to nezajímá - jen se na tom nezasekávám.
    Jaký to má dopad vím: je to zdroj energie pro moje tělo.
    Jednak zdroj energie pro fyzické pohyby, práci vnitřních orgánů a aktivitu nervové soustavy,
    a jednak tuková izolační vrstva proti chladu a mechanickému poškození.

    Jaký má ten který konkrétní škrob vliv na rozdíl od jiného, to nestuduju. Nejím nic zas tak nepřirozeného a v takovém množství, abych se tím musel zabývat víc, než řekněme výběrem zubního kartáčku.

    Co se vegeratiánství týče, tak se mi to moc nechce rozebírat. Kdysi jsem to vášnivě řešil, ale tyhle debaty mě přestaly bavit před 10ti lety.
    Ty argumenty jsou furt stejné: člověk je všežravec, od pravěku se živí masem, a další a další klišé, které hlupáci opakují furt dokola.
    Buď si na pár měsíců zkus být vegetarián a pak si to zhodnoť, nebo to neřeš.
    PETRITO
    PETRITO --- ---
    LODBROG: Nejpozději v žaludku??? Jestli tě nezajímá jakou podobu cukru jíš,a jaký to pro lidský (tvůj) organismus má dopad,tak o čem se tu vlastně bavíme?Vždyť je to tvá volba, ale mohl bys o ní taky něco vědět. Ale přeci si něco přijal - müsli-tyčinky je jedna z nejméně zdravých věcí.
    Tou formou jsem myslel,zda-li v tvém jídelníčku jsou v převaze uhlovodany nebo to jsou jednodušší formy cukru - med,třtina,ovoce,cukr a vše co ho obsahuje,ruzné slazené nápoje,umělá sladidla. Dám příklad - budeš-li v zimním období,které trvá už moc dlouho a padá takový šedivý závoj na naši duši (depka), jíst čokoládu,která tě uvolní a dodá to co zrovna potřebuješ,můžeš se připravit,že na jaře tě potká nějaký záňet, protože když nastoupí oheň tak se tyhle věci začnou v organismu mnohem víc pohybovat a jelikož cukr je ohnivý tak se ti něco zanítí, může to bejt klidně formou zánětu zubu,ale taky projev, kterému se u nás říka revmatický zánět,vyskáče akné atd. atd. - určitě si sám vymyslíš řadu dalších. Existuje mnoho jiných potravin,které tě budou uvolňovat podobně jako čokoláda či cukr,ale nebudou mít vedlejším produktem zánět. kapiš
    Co tě přivedlo k tomu,že jsi lakto-vegetarián??? proč nejíš maso a vejce? Vždyť maso se jedlo od pravěku a má velmi komplexní bílkoviny.
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    PETRITO: V jaké formě mám příjem cukrů? Děláš si legraci?
    Veškerá rostlinná strava - ovoce, obilniny, brambory, pečivo.
    Ve všem jsou buď rovnou cukry, nebo složitější škroby, které se v ústech, nejpozději v žaludku změní v jednoduché cukry.
    V mléku a mléčných výrobcích.
    V medu.

    A to mluvím jen o základních potravinách, a vynechávám sladkosti - různé čokolády, se kterými to ale nepřeháním, sušenky k čaji, müsli-tyčinky (ty teda zorvna nejím, neboť je to jedna z nejméně zdravých věcí) apod.

    Kromě čaje a vody mě nenapadá nic, co bych za den snědl či vypil, v čem by nebyl v nějaké podobě cukr.
    (Dobrá, možná bych měl dodat, že jsem lakto-vegetarián, takže vynechme maso a vejce.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam