Abych jen nekecala, tak teď dám ten měsíční bez cukru experiment a dám sem report :o)
Předtím to nějak neklaplo, tuším jsem na to mezi jinýma záležitostma zapomněla, to je ta nevýhoda těchhletěch nenápadných drog, že to vypadá, že o nic nejde (speed si bez přemýšlení nedám;)
Jedna věc, co jsem si zapamatovala u všech drog, je, že pokud člověk chce změnu, musí je něčím nahradit. Zpočátku někdy i jinou drogou, než změní zvyk úplně.
Mám tři základní nápady, co, patrně přijdou další:
- Pro ten měsíc se smířím se (slaným) pečivem, co nejkvalitnějším, pro takové to "touha venku po něčem" (náhradní droga, chich;) Domů si ho nekupuju, jen občas biochleba, ale venku je to často jediná věc... Zkusím alternativu nosit u sebe ten chleba nebo třeba oříšky.
- Nakoupím si nesladká sojová mlíčka a budu je nosit s sebou (venku často jsou k mání jen sladká, a je to pro mě zásadní zdroj energie)
- Sladké věci neobsahující cukr, jsou žádoucí, vědomě si budu kupovat a užívat med, věci slazené sladovým sirupem, ovoce, ovocné šťávy, apod :) (nejlepší je dávat je ráno:)
- Při chuti na snědení něčeho venku, speciálně cukroidního, zkusím aplikovat dechová a uzemňovací cvičení, to mi přijde že by mohla být dobrá alternativa (chytá mě to obvykle v civilizačním prostředí, náhlej pocit nedostatku energie, srovnat si pole by mělo být k něčemu....nebo vyhledat kousek přírody a obejmout strom:)
- Každý ráno (nebo jinou část dne) cvičit jógu, aspoň půl hoďky, ideálně komplet 90min, to mi dělá moc dobře a všechno pak jde líp a rozumnějc :)
Motivace: Po každé cukrové věci cítím pálení a pocit, že mě to rozhodilo ze stavu rovnováhy, ve kterém chci být.
Za ten měsíc dám report, jak ty postupy fungovaly, a jakej je výsledek, jestli změna vypadá, že stojí za to.
Nevylučuju ani možnost, že nebude velká, a v tom případě občas výrobky s třtinovým cukrem dávat budu. Ale vzpomínka na poslední dvouměsíční období říká trochu něco jiného. Tak jsem na to zvědavá :)