• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    CRINOS10.000 perel Nyxu - OT and FLAME
    rozbalit záhlaví
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CHAJIM: a ja znam zase Marxe, lezi mi na hajzlu. takze jsme si potvrdili ze mame vsichni nacteno a dal? jak odlisis lemplovskou pomalou praci pd profesionalni rychle prace?
    CHAJIM
    CHAJIM --- ---
    _BENNY: znám je.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CHAJIM: takze precetl? dostal ses i k popisu principu nabidky a poptavky?
    CHAJIM
    CHAJIM --- ---
    _BENNY: narozdíl od tebe mám z ekonomie státnice.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CHAJIM: copak ty sis uz precetl hayeka a friedmana, ze se opovazujes hovorit o ekonomickych vztazich?
    CHAJIM
    CHAJIM --- ---
    _BENNY: nezadrhne. Existuje dostatek literatury, aby sis to mohl načíst.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CHAJIM: to je skoda, ze se teoreticky marxisticky model ekonomickeho raje zadrhne na prvni konfrontaci s argumentaci ad absurdum :D
    CHAJIM
    CHAJIM --- ---
    _BENNY: Dál nic. Na tvoje imbecility nehodlám konstruktivně reagovat.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CHAJIM: no a dal? jakozto cloveka ktery se zajima o ruzne ekonomicke modely me tvoje myslenky prijdou fascinujici, jen kdybys je dovedl vice rozvest... ;-)
    CHAJIM
    CHAJIM --- ---
    _BENNY: jsi debil
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Takže odevzdáš-li výrobek, kterej k výrobě potřebuje 10 hodin lidský práce, tak očekáváš stejný plnění - tedy výrobek, nebo výrobky, který potřebují také sám, nebo dohromady v součtu k výrobě 10 hodin lidský práce.

tedy dira, jejiz vykopani trvalo 10 hodin, je smenitelna jen za jiny vyrobek, jehoz vyroba trvala 10 hodin. takze diru vymenime za susen, ktery jsem v nose 10 hodin lovil?
    CHAJIM
    CHAJIM --- ---
    _BENNY: už jsem to tady vysvětloval
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CHAJIM: jaktoze ne? hodnota prece vznika praci, cim vic prace, tim vetsi hodnota. nebo jaky je presny vztah, kdy nejaka hodnota vznikne? v trznim prostredi je to jednoduche, hodnota vznikne v momente kdy o ni ma nekdo zajem - tak se hodnota pozna. jak se ale pozna v tom marxistickem raji?
    CHAJIM
    CHAJIM --- ---
    _BENNY: Ne. Ale že neumíš číst mě nepřekvapuje.
    CHAJIM
    CHAJIM --- ---
    KID_MCHUTT: "Proč ten názor tedy máš, když je bezcenný? :)"
    Jakej názor? Pokud se stále bavíme o tom, že tahle debata nemá smysl, tak jsem ti na to už odpovídal tuna: CHAJIM.

"Historicky - pokusy o zavedení komunismu ve větším měřítku selhaly. Dokonce i ty kibucy nejsou moc životaschopné potom, co vymřeli hipíci"
    Což není pravda, že tyto pokusy selhaly.

"Ano - jednoduchý, účinný a efektivní. Takový lidský."
    Velmi čistý řez:)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Engels k tomu nicméně vypracoval teorii, kde hovoří o jakýsi směnkách potvrzujících množství odevzdané práce. Profesoři Cockshot a Cottrell dokonce hovoří o zavedení jiných kategorií - ne kolik peněz, ale kolik hodin práce...což je věc, kterou znáš.

takze vlastne staci najmout par chlapu, kteri budou hoodne dlouho a hoodne pomalu kopat diru v zemi. a cim vic casu to kopani diry zabere, tim vetsi bude mit hodnotu. nejvetsi hodnoty bude vytvaret ten, kdo udela nejmene za co nejvice casu. lol :D
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    CHAJIM:

"Mám názor, jak by to mohlo vypadat. Ale jsem si vědom, že ten názor je zcela bezcennej, protože se může stát cokoliv" a "Jakej myslíš? To, že diskuse o tom, jak bude svět vypadat v bůhví jaké budoucnosti nemá smysl?"
    Proč ten názor tedy máš, když je bezcenný? :)

""A velká komunita fungovat nebude - slepá ulička."
    Což není vůbec jistý."
    Historicky - pokusy o zavedení komunismu ve větším měřítku selhaly. Dokonce i ty kibucy nejsou moc životaschopné potom, co vymřeli hipíci

"Taky způsob."
    Ano - jednoduchý, účinný a efektivní. Takový lidský.
    CHAJIM
    CHAJIM --- ---
    KID_MCHUTT: "proč tedy máš tenhle názor?"
    Jakej myslíš? To, že diskuse o tom, jak bude svět vypadat v bůhví jaké budoucnosti nemá smysl?

"A velká komunita fungovat nebude - slepá ulička."
    Což není vůbec jistý.

"No a nebo Pepu fláknu klikou od hlavy do hlavy a zahrabu ho, čímž se hodnota mojí práce zvýší... Proč podporovat někoho, kdo dělá hůř a má se stejně? Resp. proč nezpomalit, že?"
    Taky způsob.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    CHAJIM:
    No a nebo Pepu fláknu klikou od hlavy do hlavy a zahrabu ho, čímž se hodnota mojí práce zvýší... Proč podporovat někoho, kdo dělá hůř a má se stejně? Resp. proč nezpomalit, že?

A velká komunita fungovat nebude - slepá ulička.

...

proč tedy máš tenhle názor?
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    PATISLAV: podľa Occamovej britvy je pravdepodobnejšie, že má Chujim proste nasraté v palici a detaily premyslieť nedokáže.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Mě tedy osobně docela překvapuje, že zrovna Chajim má celou tu svou vizi takhle zoufale nedomyšlenou. Čekal bych od něj, že to bude mít do puntíku vymakané. Buď je to tedy zatím v samém počátku anebo je to způsob, jak se zbavit veškeré kritiky - má teorie je správná, na detaily se neptejte, neboť mně nepřísluší.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam