• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    CRINOS10.000 perel Nyxu - OT and FLAME
    rozbalit záhlaví
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    FIN: kde tam vidis tohle ? asi mi to uniklo.

zloději nám říkají, že když nekrademe,
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    FIN: Tedy jsem omezeným ubožákem.
    FIN
    FIN --- ---
    CLAVEN:
    BIDAK: vůbec je to vypečené: zloději nám říkají, že když nekrademe, jsme ubožáci. hlupáci nám říkají, že když studujeme, jsme omezenci.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    CLAVEN: No však. Na druhoyu stranu zrnko pravdy ten blbec má - vzdělání před blbostí nechrání.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    [ IF_ @ 10.000 perel Nyxu ]

Klub Ochlupyček je tiež inak dobré semenište mysliteľov... samý sfetovaný kokot, čo si nedovidí na koniec nosa, ale pozná všetky tajomstvá vesmíru a denne konferuje s Aštarom Šeranom
    COMMANCHE
    COMMANCHE --- ---
    FIN: Ja to videl poprve, tak me to trochu vzalo :).
    FIN
    FIN --- ---
    BIDAK: ale jo, poprvé je to pěkné. 25. repríza už tě tolik neveme :)
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Rikejte si co chcete, me se to libi.
    FIN
    FIN --- ---
    CLAVEN: tak nějak chorobně nespoutaný, nesvázaný, neomezný a vůbec free :-)
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Neviem, či to je od tohoto typa vôbec perla, veď to je chorý človek.
    FIN
    FIN --- ---
    BIDAK: to je second guyův evergreen. pokud se nepletu, už to zkoušel leckde, v různých oborech/oblastech.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    [ COMMANCHE @ 10.000 perel Nyxu ]

Dobre von krute. Hezkypekne. Pro me perla roku zatim.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    asi teda tu perlu smažu, vypadá to, že jsem to v tom viděl teda jedinej...

PATISLAV --- --- 16:25:18 16.5.2012
    [ SIDE @ VASE TVORBA.. pochlubte se.. pouze linky na vase vytvory a diskuze o nich.. ]

SIDE --- --- 9:59:58 15.5.20122
    ANDY_WARHOL:
    no podle pokud si v hlave nedokazes od kazdyho tonu udelat tercii, kvintu a oktavu, tak by si vubec nemel ani zkouset delat muziku....
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    (Navíc zvětšenou kvartu zahraje každej, kdo hrál v pubertě Sabbathy, bez rozmejšlení. :-p)
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    PATISLAV: Tak to asi chápu hodně odlišně, nicméně viděl jsem to jen tu, předchozí diskuzi neznám.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    HAROLD: asi si nerozumíme - já ten Sideův příspěvek pochopil jinak - ne že nedokážu zopakovat interval poté, co mi ho zahraješ, ale že nedokážu zahrát interval poté, co mi ho řekneš. Tzn., kdybys mi zahrál fis a řekl: "a teď zvětšenou kvartu, prosím", tak to asi bez počítání nedám.

Ale jak už jsem psal - je možné, že jsem ten Sideův příspěvek opravdu špatně pochopil.
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    PATISLAV: Když zahraju na klavíru tón fis a jeho zvětšenou kvartu, tak to buď dokážeš zopakovat, nebo ne. Pokud ne, tak fakt asi nemá úplně smysl se věnovat muzice.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    HAROLD: já si právě taky myslím, že to je vrozená schopnost, která se může buďto kultivovat anebo může zakrnět. Domnívám se ovšem, že součástí oné kultivace je i přechod od intuitivního citu k vědomému užívání.
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    PATISLAV: To je možná na delší debatu, osobně mám dojem, že to nelze "naučit", ale patří to k biologické výbavě, tj. hudebnímu sluchu (kterej buď máš, nebo ne). Těžko říct. (ale pozor, bavíme se stále na úrovni relativního sluchu)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    HAROLD: Ok, to jsi docela dobrej, protože tohle je věc, kterou občas lidi nedaj ani při přijímačkách na konzervatoř (tam se to totiž teprve učí). Myslíš si, že bez téhle dovednosti bys nedokázal tvořit hudbu?
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    BIDAK: schopnost vytvořit intuitivně správný interval má kdekdo - od malých dětí po aborigince. Vědět ale, co máš udělat, když ti řeknou, že máš zazpívat tercii, to už je věc jiná. Tak alespoň Sideův příspěvek chápu já, což neznamená, že se nemohu mýlit.
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    PATISLAV: No a? Když mi dáš jakýkoliv tón, měl bych od něj být schopen zazpívat zvětšenou kvartu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam