• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    CRINOS10.000 perel Nyxu - OT and FLAME
    FIN
    FIN --- ---
    FEMUR: to máš tak: od té doby, co gaisaku a některé další kujóny ignoruji, si myslím, že mám svatý klid a o něco ubylo pitomin, které mě (celkem pravidelně) udeří do očí jak pytlíky s pískem. on (a mnozí další) si myslí, že nade mnou zvítězili a že mi došla slova. když dva dělají totéž, není to totéž :-)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    aha. uz chapu.
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    FEMUR: Nevím co čekáš, že po postnutí mého vyjádření končícího "jsem ti k dispozici k věcné debatě" řeknu jiného, než že to ani za živého boha neimplikuje nic takového.
    Moje neustálý smajlíky chápu že můžou být otravný, sám to taky nemám rád, ale u mě to opravdu vystihuje to, co chci sdělit,já se směju rád a často ikdyž ne třeba nahlas. A vtipy dělám ještě častěji, ikdyž ne vždy povedené.
    Halt jedna ze specialziací dědy umělce co mě vychovával byla "poloprofesionální šašek" /na stará kolena dělal šaška dětem na estrádách,)/, takže já sem v tomhle aspoň ze svého vlastního pohledu z obliga.
    Nesměju se možná tak často jako ty, rozhodně ne tak cynicky, ale můj úsměv není ta prázdná kreč která vyplňuje pauzu mezi zoufaými pokusy o "komunikaci", ale prostě snaha exportovat dobrou náladu, byť někdy kontraproduktivní, uznávám.
    Kucí, dostanem se dneska ještě před fotbalem ad rem, nebo to mám vzdát?,)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    GAISAKA: tak ja vychazel z tohoto.

tak nejak to implikuje mnou napsane.

"Díky za kontumační vítězství, pokud by sis to rozmyslel, jsem ti k dispozici k věcné debatě,"

a ty tvoje neustaly smajliky, to je taky na prasek.
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    FEMUR: Já neříkal že s ním končím diskuzi,) Neprojektuj si,)
    jakkoliv chápu že se to může některým zdá nemožné, mně jde skutečně o diskuzi a o obsah, ne o virtuální zvyšování sebevědomí apod.,)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    GAISAKA: to ti ten postoj nediskuse s finem moc dlouho nevydrzel.
    FIN
    FIN --- ---
    PATISLAV: no ona to dříve či později řada lidí i udělá. všimni si například, jak "vyřešil" problém s očekáváním "škola by ty malé cikány měla vychovat" poté, co mu řada lidí, včetně asi lidí, kteří tak či onak s tím mají něco společného, sdělí "tak jednoduše to nejde"... a on to vyřeší "pedagog nejsem, nerozumím tomu, ale měla by a tečka." no, tak to pak skutečně tečka je. jenže ne za problémem, ale za možností s diverem diskutovat :-)
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    FIN: Trochu přehráváš,)
    Já si tě pamatuju za těch cca deset let trolit tak dvakrát třikrát, asi tolikrát sem na tebe i reagoval a v posledních pěti letech to myslím nebylo. Tak to nedramatizuj,)
    Já mám eidetickou paměť, hlavně na blbiny a blbce. Jaká je tvá omluva/výmluva pro konstruování nějakého chimérického dlouholetého antagonismu mezi námi?,)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    FIN: Jak jsem psal i Diverovi do pošty, celý jeho problém spočívá v tom, že při diskuzi s tak názorově vyhraněnýma lidma, jako je Talpenny, Lonestar nebo třeba Mraky působí i člověk nevyhraněný jako extremista. A je to přirozené - člověk se snaží vyvážit diskuzi. Pozoruji to i na sobě - když vidím, že se debata stáčí k příliš jednostrannému vidění světa, pokouším se ji korigovat, protože je mi prostě jednostranné vidění světa cizí (byť samozřejmě nejsem bez názoru).

To, že Diver není právě obratný diskutér, to je pravda - mnohokrát jsem se s ním dostal do křížku i já a diskuze s ním není vždy jednoduchá. Zjevně ale všichni cítíme, že není marná, jinak by s ním všichni neztráceli tolik času, ukončili by to pouhou nadávkou a nasadili mentální nebo skutečný ignore.
    FIN
    FIN --- ---
    PATISLAV: postupujme logicky, to je nejjednodušší... napřed si vezmi diverův výron znění
    "genialni reakce jedny kovany nyxacky anticikanistky (rasistku radsi vynecham:) "
    a podívej se, zda dlouhodobě vypadá nicole jako "známá kovaná nyxacka anticikanistka", tedy jako osoba úzkoprsá, omezená, rasistická atd. aniž bych ti chtěl předem podsouvat výsledek, osobně se domnívám, že zjistíš toto: nevypadá.
    pak, v bodě dva, si prostuduj diverovu argumentační kvadraturu kruhu v dané debatě - neboť diver je původce tohoto soudu - a podívej se, jestlipak náhodou nedělá to (opět osobně: myslím, že zjistíš, že dělá), že vytrvale ignoruje cokoliv, co se mu nehodí do krámu a odporuje tezi "nebozí cikáni, výhradně nevinná oběť zrůdného bílého diskrimančního systému".
    až budeš vědět, zda nicole je kovaná anticikanistka*/rasistka (imho není) a zda diver náhodou vytrvale neignoruje vše nehodící se do krámu (imho ignoruje), tak se taky podívej na další faktory:
    - zda diver ignoroval postřehy i dalších lidí, co se nehodily - ihmo zjistíš, že ano
    - a zda vzápětí náhodou tak či onak každého z těch lidí neoznačil za puitomce, vola či jen neodmlčel - imho zjhistíš, že ano

no a až budeš mít tohle všechno ujasněno, můžeš znovu zvážit, nakolik je nicole na základě tohoto, jistě nemálo jedovatého, výroku ta omezená rasistka, nakolik je to perla sama o sobě, rovněž nakolik jsem já ahme-cosi, když před diverem dávám přednost skutečným cikánům s rozhledem schopným sebekriticky přiznat chyby i vlastního etnika, a budeš nakolik vědět i to, protože mě znáš a víš, co dělám, nakolik jsem v reálu myšlenkově impotentní, jak hlásá ten vůl gaisaka, kterého já potkávám vždycky a právě jednou za čas jen proto, aby mi tohle řekl (pokaždé více méně stejně a shodně s mnoha dalšími :)

je to celé tak jednoduché :-)

* mimochodem, největší rasista je imho diver - už nám zavedl anticikanismus jako něco div ne trestného. a to že není rasismus? něco jako pozitivní diskriminace, že by? argumentace ad
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    FIN: Jo, takže opět bez věcné reakce.
    Já sem zvyklej,)
    Díky za kontumační vítězství, pokud by sis to rozmyslel, jsem ti k dispozici k věcné debatě, při jejímž prvním spatření na tvé straně jsem ochoten i zásadně omezit invektivy.
    Do té doby jsi jenom přechytralej rádoby cool cajzlík.
    FIN
    FIN --- ---
    GAISAKA: milý gaisako, jsi debil. a na rozdíl od tebe nepotřebuji tolik okecávek, abych ti tuto nekomplikovanou pravdu sdělil, protože se u toho teple nesnažím vypadat jako "ten slušný". jelikož již dlouho vím, že jsi debil, jistě se nebudeš zlobit, když na tvé další neobjevné pokusy, jejichž sofistiku dávno znám, nebudu reagovat. co si myslím, to říkám a za víc joulů ty zrovna nestojíš :-)
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    FIN: My víme, že k ničemu jiném dojít nemůžeš, říká se tomu intelektuální omezenost,) Jestli byl její příspěvek sarkasmus nevím, nečtu to tam, víš? Možní pokud by tam dala třeba smajlík, bylo by to zřetelné. O tom že jsi osamělý fašounek mě přesvědčila až tvoje odpověď, předtím sem tě měl jenom za chytráčka. oxymorona sem taky nečet, možná jesi bude čas si to projdu, a běda ti jak tam nějaký ty zásadní postřehy neobjevím. Fašounovství skryté do krátkých urážek typu "nemusí to být se zázračným absolovenstvím bla bla" laskavě rozveď do konkrétních argumentů.
    Tihle pražští pepíci co ví všechno nejlí mě fakt bavěj,)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    FIN: s většinou toho, co píšeš, souhlasím. Já rozhodně nejsem ten, kdo by neviděl nedostatky a chyby na straně minority - a myslím, že mě znáš dost dlouho na to, abys to věděl. Stejně jako já tebe nepodezírám z nějakého úzkoprsého rasismu a vím, že vidíš obě strany mince. Nicolin výrok mi však přijde jako perla a tvá obhajoba mi přišla nemístná (v kategorizaci argumentačních falacií se to nazývá argumentum ad verecundiam, odkaz na autoritu, která je ve skutečnosti autoritou není). Musím nicméně přiznat, že jsem předcházející debatu poctivě nesledoval a tvrdíš-li, že to byl od Nicole sarkasmus, nebudu se s tebou o tom přít, připouštím, že to tak mohlo být - hloupé je to na to dost :).
    FIN
    FIN --- ---
    GAISAKA: je zvláštní, že si řada fištrónů, tebe nevyjímaje, vybere ze všeho* právě a pouze ten jeden nicolin sarkasmus a na tom se nejen dvakrát otočí, ale ještě z toho vytočí, jak my ostatní jsme ubozí osamělí fašounci :-)

* = tím vším myslím celou tu debatu, včetně oxymoronových příspěvků k téže věci a další postřehy jiných lidí, z nichž někteří tam bryskně doplnili další věci, třeba jako že to s tím zázračným absolvenstvím v británii nemusí být až tak černobílé.

pročež docházím k závěru, že to zvláštní není (to vybrání si té jediné věci), jako spíš účelové ignorování všeho okolního souvisejícího, co se prostě nehodí. ani k jinému dojíti nemohu.

PATISLAV: se stírám jsem nezačal. začal jsi s ním, při vší úctě, ty a další zde, když jste jednorázově, ještě na základě diverova výběru, omarkovali nicole. přitom co já vím z dlouhodobého čtení příspěvků dotyčné, tak omezená úzkoprsá rasistka/fašistka to rozhodně není. a nejen, že takhle nalítneš na diverovo zoufalé kopání (vysvětleno dříve), ale ještě na mě vytasíš ahme-cosi. tak co čekáš? nepřipadá ti poté přinejmenším poněkud nesoudné začít mi vykládat o stírání? to by mělo.
    navíc se neoháním pouze oxymoronem, ale třeba i panem horváthem. tak co dál chceš? to mám argumenty evidentně a očividně rozumných a myslících cikánů na toto téma nebrat vážně ve prospěch diverova jednoobětního třeštění?
    a argumenty ohledně "averze odporu civilizované cikánské menšiny vůči té cikánské majoritě" bych se taky moc nezaklínal, zvlášť ne u vědomí, že cikáni, ti nepřizpůsobiví, evidentně a nepřehlédnutelně nejen, že nesnášejí gádžy a jsme jim při nejlepším k smíchu, ale své "pogádžovštělé" příbuzné rovněž ne. dále pak dobře vím, že kdykoliv mezi cikány začal být silně kritický vůči vlastním" - jak oxymoron, tak horváth, tak gypsy - vysloužil si vzápětí silnou vlnu nelibosti/nenávisti těch vlastních...
    guess what. asi proto, že uhodili nepříjemný hřebíček na hlavičku a zarazili jej do bolestivého místa, o kterém nechceme nic slyšet.
    domnívám se naposledy, že toto vysvětluji úplně zbytečně a jestli vážně nechápeš rovnou sám, proč má nejspíš pravdu ten oxymoron a horváth a proč diverovo plácání o fašistce nicole je mimo místu za tenhle jeden ejdovatý sarkasmus (poté, co si tu nicol trochu projdeš, což bys měl udělat), tak není pomoci. vážně bych nevěřil, že budeš věřit diverovi :-)
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Osempič sa zmazal sám alebo ho zmazal niekto iný?
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    PATISLAV: jak se to vezme - peníze a světovou nadvládu beru.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    KID_MCHUTT: nic, stejně jako není nic špatného na penězích a světové nadvládě (no, na té možná něco jo).
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    PATISLAV: co je špatného na panenské krvi? :)
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    CLAVEN: sorry, ale jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam