• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CRINOS10.000 perel Nyxu - OT and FLAME
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    vylozene spatne od nej nejsou i jine veci. napr.

[ OTZ @ Ženy a muži, co se štvou vzájemně KOEDUKUJEME! ]

hydra: jo takze ja ti naseru a ty se s tim srovnej jak chces? Dobre dobre, vsak se ti to vrati. Zabiju se a narodim se ti a tomu sracovi jako parchant co te bude celej zivot jenom srat, pockej budes litovat.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ad

[ OTZ @ Existuje nahrazka masa? Nebo maso je nahrazka jidla(hmota)? Aneb jedl by nekdo maso nijak neupravovany, cerstve uloveny? ]

tak já když se opiju jako prase, tak taky dokážu plánovat maximálně na půl hodiny dopředu a to i následující den.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Hlavně se nezapomeňte vymezit proti kokotismu vlastním kokotismem :).
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    LODBROG: Vypada to tak.
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    zvířecích spoluobyvatel :D málem jsem se zadávila tím burgerem, co právě jím.
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    CLAVEN: Já žeru zvířata, protože nenávidím maso.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    LODBROG: ja žeriem mäso, lebo nenávidím zvieratá. true story.
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    ADMIX: Jasně, maso totiž jíme proto nasrali vegetariány, a ne proto že nám chutná a dává sílu.
    Ono totiž každého vegetariána strašně trápí, co nějakej neznámej jouda z nyxu konzumuje..
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Oj, to bude dneska 300g steak s laskou ... dik za motivaci :)
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    [ BIDAK @ 10.000 perel Nyxu ]
    Cwe ryzí machuj, jsem neviděl od Tatranky.
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    Gorg... to je zas jak smát se downíkům, že se blbě ksichtěj... :/
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    [ 10.000 perel Nyxu ]
    Konecne poradna myslenka dne. Pobavilo.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Mno docela dost lidí kdyby pracovat přestalo tak by se akorát odstranily škody jejich prací způsobené. To by bylo pěkné. Nemluvě o tom, že další nemalá část populace by se neprodleně ufetovala/uchlastala a to by bylo vyloženě krásné. Já kdybych měl rentu tak se akorát začnu věnovat trochu víc umění než práci. Jinak by zůstalo vše při starém, neb svou práci bych dělal i zadarmo.
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    FIN: Přesně to bylo takhle:

"Dokumentární esej na tuto námitku odpovídá pozoruhodným sociologickým průzkumem. Většina lidí v něm říká, že by i s garantovaným příjmem dále pracovala stejně jako dosud, dvacet procent pak na zkrácený úvazek a jen deset procent dotázaných by pracovat přestalo a začalo by znovu studovat a cestovat. Problém je, že osmdesát procent respondentů si myslí, že všichni ostatní by přestali pracovat – mají tak o spoluobčanech mnohem horší mínění než sami o sobě."

Nepíšou tam, kde se průzkum dělal, ale asi ve Švýcarsku nebo v Německu. Vyšlo to v Respektu někdy koncem července.
    FIN
    FIN --- ---
    TRAVIX: úplná krása. dávno jsem neviděl tak trefný průzkum. výsledek průzkumu reflektuje 2 hluboké pravdy: ta první je, že by spousta lidí samozřejmě nepracovala - je tak zřejmá, že vyplyne. ta druhá je, že každý jeden se k tomu nepřizná a zrovna on se bude tvářit jako ten správný člověk, co ví, že práce šlechtí, zatímco povaleči by byli ti ostatní :-)
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    FIN: To je samozřejěm tím, že dnešní společnost (a tvoje okolí především) má kapitalismem zdeformovaný pohled na hodnotu. Život není jenom o penězích, víme? A to, že tenhle prohnilý systém obhajujete, z vás dělá...
    ...dobře, dobře, už přestanu.

Ale naprosto vážně - nedávno jsem o nějakém výzkumu právě na téma základní příjem. V průzkumu položili otázku, jestli by lidi dá pracovali, i kdyby dostávali základní příjem (nevím, v jaké výši, ostatně průzkum se dělal v Německu). 80 % lidí odpovědělo, že "oni by v práci zůstali, ale většina ostatních určitě ne".
    Tak si to přeberte.
    FIN
    FIN --- ---
    TRAVIX: provedl jsem ve svém okolí malý průzkum. zeptal jsem se, kdo by je za to chtěl platit. kupodivu nikdo nechtěl. a když jsem dotyčným oznámil, že jsou tedy zdeformovaní kapitalisté, někteří chtěli... mi rozbít hubu. tak ti nevím...
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    CLAVEN: To je přece práce. Nevidíš, že z toho profituje celá společnost? Navíc je to práce velmi náročná a velmi obětavá a je pouze důsledkem našeho zdeformovaného kapitalismu, že za to nejsou adekvátně placeni.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    VYHULENY_UFO: to sú presne tí fešáci, čo vykrikujú, ako by dobrovoľne pracovali, ale fskutečnosti by sedeli celé dni na Nyxe a riešili by nesmrteľnosť šousta.
    JORIM
    JORIM --- ---
    V diskuzi k základnímu příjmu padla již 9.10.2013 v 20:55:09 první zmínka o Hitlerovi. Podle Godwinova zákona tak diskuze už dávno překročila únosnou délku a měla být ukončena.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam