• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPIRITMEDITATORExistuje nahrazka masa? Nebo maso je nahrazka jidla(hmota)? Aneb jedl by nekdo maso nijak neupravovany, cerstve uloveny?
    OTZ
    OTZ --- ---
    ..prase domácí dokáže plánovat půl hodiny dopředu, má vysokou inteligenci, složité sociální chování a silné emocionální vazby. Krávy mají zase dle etologů mimořádně rozvinutou dlouhodobou paměť a dokážou si pamatovat identitu konkrétního zvířete i několik let.

    Soumrak pánů tvorstva (zvířecí je mimolidské) | vandrovcova.blog.ihned.cz -
    http://vandrovcova.blog.ihned.cz/c1-58713000-soumrak-panu-tvorstva-zvireci-je-mimolidske

    porad nic? porad je vam svoboda vlastni cennejsi nez svoboda kohokoliv jinyho? jste sobci, v tom pripadku, a nezaslouzite si uzivat vyhod zivota ve spolecnosti. uz abyste umreli na rakovinu strev, zaludku, cukrovku, nebo nejakou kardiovaskularni procinu. VSICHNI.
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    OTZ: Jen pro pořádek - The China Study napsal ten dr. Campbell, který je členem Lékařského výboru pro zodpovědnou medicínu, který je napojen na PETA?

    Co jsem tak v rychlosti přečetl, tak se The China Study jeví být biblí všech vegetariánů. Před čtením by ovšem bylo záhodno zjistit něco málo o hodnotících studiích, pochopit, že korelace se nutně nerovná příčina a hodnotě epidemiologických studií, které nemají za cíl nic jiného, než podpořit hypotézu.

    Jinými slovy, jíst zeleninu je lepší, než se cpát koblihama, to ale samo o sobě neznamená optimální složení stravy.

    DOCENT: Nabízí se třeba primární zdroj vysoce kvalitních bílkovin a esenciálních aminokyselin. Alternativní zdroje, jako jsou obilniny nebo luštěniny způsobují řadu problémů jako jsou následky lepkové intolerance nebo nedostatek mikroživin (což je konkrétně můj případ). Maso do jídelníčku člověka přes dva miliony let patřilo a na tom se nic nezměnilo. Pokud se někdo z etických důvodů rozhodne maso nejíst i za cenu komplikovanějšího přežití, je to jeho svaté právo, stejně tak jako je mé právo maso jíst.

    Byl bys smířlivější, pokud bych zvíře, které hodlám sníst, obstarával celý jeho život, zajistil mu přístřeší, ochranu a sám si ho zabil? Naprosto chápu potřebu ochrany zvířat ve smyslu zákazu lovu pro zábavu, normy pro humánní zacházení s dobytkem (tj. žádné kopání do vepříků) a nesnáším plýtvání, ale diktovat si co smím a nesmím mít na talíři si nechám jen od přírody.
    SAIL_OR
    SAIL_OR --- ---
    RAINBOF: jestli to jsou žerty, tak to je hodně vyschlej humor. pokud tady rukuješ s kytičkama, tak těch "umře" mnohem víc nepřímo tím, že je spasou zvířata, co pak jedí lidi. a geneticky modifikovaný potraviny jsou, pokud vím, pěstovaný zejména taky jako krmivo pro hospodářský zvířata. ale to víš, že za tu lobby typu monsanto určitě může ta vegetariánská a veganská menšina, jak jinak.
    a porovnávat člověka, kočku a hnilobnou bakterii je taky super nápad! všichni jsou na tom totiž evolučně stejně a maj stejnou možnost uvažovat a svobodně se rozhodnout, co si daj k obědu, protože jsou všichni schopni strávit všechno možný a hlavně maj pestrou nabídku potravin. stejně tak kurví solární elektrárny přírodu určitě víc, než následky jaderných havárií...

    no jo, 100 lidí, 100 chutí a názorů. nicméně možná některý lidi fakt budou mít s hnilobnou bakterií společnýho víc, než bych řekla


    jinak co se týče studie moderní medicíny, zkus tu Čínskou studii z r. 2005 (český překlad vyšel roku 2010).
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    OTZ: nesmysl vycucaný z prstu. jen citace bez zdroje. (Americké dietetické asociace).

    OTZ: pitvání celkem zajímavého tématu ale zase:
    nález: děti by do 3 neměly být vegany
    výzkum: napsali autorům, autor napsal ""Důvodem tohoto doporučení je to, že ačkoli je pravda, že velmi pečlivě sestavenou veganskou stravou je možné pokrýt všechny potřebné živiny, vyžaduje to velmi vysokou úroveň znalostí a proto to není vhodné použít jako výživové doporučení pro veřejnost. Existuje mnoho případů nedostatku vitaminu B12 u kojenců, obzvláště pokud jsou tyto děti kojené vegankou. Také to velmi závisí na věku a množství mateřského mléka.

    Myslím si, že Americká diete-tická asociace je naprosto důvěryhodná, ale ve Spojených státech je zřejmě jednodušší sestavit takto vyváženou veganskou stravu, jednak díky široké dostupnosti produktů a také díky častému používání potravinových doplňků s vitamíny a minerály prodávaných bez receptu. Doufám, že jsem vám to tímto vyjasnil. Mnoho štěstí ve vaší práci.""
    a závěr: WHO tedy dává toto doporučení spíš z opatrnosti.

    a teď to přijde...

    načež tam mlasknou větičku zničehožnic "Veganské děti našich členů, dlouhodobé zahraniční zkušenosti i odborné studie dokazují, že s dostatkem informací (např. kniha Vegetariánství a děti), rozumným přístupem, osobními zkušenostmi a vstřícnými pediatry jsou tyto děti zdravější než jejich vrstevníci. "

    Pokud máš vstřícného pediatra je fuk zda dítě je či není vegan. bude zdravější kvůli pozornější péči pediatra...

    OTZ: a nejnovější z roku 94...


    ...a tak dále...

    která prosimtě z těch studií je ta ze současné moderní medicíny ? nějak jsem se v tom ztratil.

    (asi s tim skončíme ne ?)

    DOCENT: vrah k tomu má důvod. je kočka vrah ? jsou hnilobné bakterie vrazi ?
    plyne z jejich zločinů něco ? Je kráva lepší/víc než kočka když nejí maso ?

    Jím zvířata stejně jako vy jíte kytky. Prostě chci. Nehodlám vás za to soudit tak jako to vy zkoušíte na mne. Je to vaše volba a měli jste to těžší se takto posunout ale to je vše vaše rozhodnutí váš čin.

    Jsem stejnej srab jako vy. Vy škubete kytky mučíte jich celá pole hnojením aby rostly, znetvořujete je šlechtěním a genovou manipulací aby rostly ještě víc. kurvíte přírodu solárníma elektrárnama..., chudinky rostliny nemůžou ani křičet (jako by jim to bylo něco platný). A kolik těch kytek zemře zbytečně protože v obchodech uvadnou... toto je samozřejmě žert. každa mince má dvě strany i tahle.
    .....
    Víš když se s nějakým názorem zapojíš do diskuse nemůžeš čekat že všichni řeknou "no on je to XXX(vegetarián?) takhle na něj nesmíte" pravidla diskuse by měla být rovná pro obě strany.

    SAIL_OR: to je slušnej nápad. určitě si to rád přečtu.

    ----
    (toto byl můj poslední příspěvek v tomto vlákně)
    SAIL_OR
    SAIL_OR --- ---
    btw narazila jsem na tohle aneb Proč už si nikdy nedám ani tuňáka: http://www.theherald.com.au/story/1848433/the-ocean-is-broken/?cs=12 - to by jako dostatečný důvod nejíst mořský živočichy mohl považovat i ten, co maso jinak jí
    SAIL_OR
    SAIL_OR --- ---
    možná by tedy stálo za to shromáždit vědecky podložený zdroje do záhlaví, aby se do budoucna předešlo podobným zbytečným slovním přestřelkám a hysterii:)

    jinak koukám, že autor, co diskuzi založil, sem dlouho ničím nepřispěl - nechceš si to tady trochu moderovat?
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    Tak slušněji: proč si myslíte že musíte jíst zvířata? Chcete po někom, kdo je ochoten přizpůsobit svůj jídelníček aby zmírnil či zcela zabránil mučení a zabíjení zvířat, aby se hájil a odkazoval se na nějaké výzkumy? Měl by si to obhájit vrah proč zabíjí. Troufám si opět říct že je to často lenost, pohodlnost a srabáctví.
    OTZ
    OTZ --- ---
    vzkaz pro vsechny karnisty: masovy muceni a vrazdeni zvirat kvuli potrave neni v dnesni dobe obhajitelny uz z naprosto zadnyho smeru, to je proste fakt. tak uz se o to prosim nesnazte a bud otverete oci a srdce, nebo bezte do hajzlu, treba delat rezniky, kopat do vepriku na jatka nebo behat po lese s flintou. budiz vam dopran stejny osud jako vasim obetem.
    OTZ
    OTZ --- ---
    STACI???
    OTZ
    OTZ --- ---
    Vegetariáni ve srovnání s nevegetariány mají nižší nejen index tělesné hmoty (body mass index, BMI) a mortalitu na ischemickou chorobu srdeční, ale i krevní tlak a výskyt hypertenze, cukrovky II. typu, nádorů prostaty a střev.

    Vegetariánská strava také může uspokojit nároky vrcholových sportovců. Výživová doporučení pro vegetariánské sportovce by měla být tvořena se zřetelem k vegetariánství i ke cvičení.

    Ve Spojených státech ve zkoumané populaci Adventistů sedmého dne bylo zjištěno, že ti, kteří jedli maso, měli pravděpodobnost vývoje demence dvojnásobnou (224). Ti však, kteří jedli maso po mnoho let, měli pravděpodobnost vývoje demence trojnásobnou.


    Stanovisko Americké dietetické asociace k vegetariánství
    http://www.csvv.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=94&Itemid=85
    OTZ
    OTZ --- ---
    OTZ
    OTZ --- ---
    další

    Vegetarian.cz - Novinky
    http://www.vegetarian.cz/popul/popul.html

    Přehled šesti studií s komentářem.
    OTZ
    OTZ --- ---
    pozn.: prave dr. Campbell delal onu Cinskou studii, kdyby si zas nekdo sedel na vedeni
    OTZ
    OTZ --- ---
    jinak teda polopate, kdyz to fakt potrebujete az pod nos, vy lemry:

    Ačkoli všechny výsledky výzkumu nejsou ještě definitivně vyhodnoceny, lze se připojit k závěru zformulovanému dr. Campbellem: Výživa obsahující živočišné bílkoviny nepříznivě ovlivňuje naše zdraví více, než jsme obvykle ochotni připustit.

    Vegetariání: očima lékaře | Magazín zdraví
    http://www.magazinzdravi.cz/vegetariani-ocima-lekare
    OTZ
    OTZ --- ---
    joaha, oni si tu cinskou studii vycucali z prstu? a WHO vegetarianstvi doporucuje taky falesne? to dik za info teda, seru na to a jdu si koupit MASO.
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    RAINBOF: Článek jsem četl, odkaz na studie jsem rovněž nenašel. Zaujalo mě to téma jako celek (pojem karnisté jsem neznal a přijde mi vcelku vtipný) a bylo mi jasné, že se dříve nebo později ukáže na jednom z těchto auditek. Samozřejmě že při dotazu na konkrétní odkaz vedoucí ke studii budeš odkázán na Google ala hledání faktů k 11. září, čili "na internetu je pravda, najdi si to sám a když to nenajdeš, jsi ovce".

    OTZ: Stále stejná písnička - všežravci nepotřebují důkazy, aby bez masa neumřeli. Snad s výjimkou vašich rodičů a blízkých je každému jedno, co (ne)jíte. Problém nastává v případě, kdy začnete házet těmi obecně známými fakty a z prstu vycucanými studiemi, abyste své rozhodnutí podpořili. Pokud se někdo nechá vodit na vařený nudli, tak je vůl. Máš právo tvrdit cokoliv, ale počítej s opozicí.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    argumentovat tu samochovateli žraním soji z marketu a eště blekotat neco o lenosti, vy ste to fakt vyhráli :D dobrá komedie tady.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    OTZ:
    speciesismus jsem neznal. je to celkem slušně široké téma.
    Chápeš že to neni "vy" a "my" (podle všeho i základní premisy speciesismu). Chápeš to ? V tom je ta pomýlenost.

    Takže dokud se neprobereš ze sna zvaného "vy masozrouti". budeš vždy ta řevnivá a pomýlená strana. Ale ono do toho dorosteš a smíříš se společností a zjistíš že jako vegeratián můžeš spokojeně žít vedle "nás" masožroutů a diskutovat nad tématem aniž by jsi se musel urazit, nadávat, nebo vnucovat.

    to že nemáš co obhajovat ? no a proč to celé tedy ? co je tedy předmětem téhle diskuse ?

    plácnutý tvrzení (citace) bez podkladu.
    OTZ
    OTZ --- ---
    RAINBOF: ja nemam co obhajovat, to vy masozrouti porad potrebujete nejaky dukazy abyste bez masa nahodou neumreli. me je to docela jedno, pokud neco chces, tak si to najdi.

    Kdyz narazis na rasismus, vis co je to speciesismus? tim me fakt dostanes teda..nasrat ve smyslu ze uz me nebavi s tebou a tobe podobnymi ztracet cas, ne ze bych mel potrebu te mlatit, sam si skodis dost. bohuzel nejen sobe. koncim.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    OTZ: zadnejma novinkama neargumentuju. napsal jsem ti to jako sarkasmus k prazdnosti tveho tvrzeni (proto novinky ktere jsou takovymi vecmi nasyceny).

    Placa se tu na zaklade " obecne znamych pravd" pokud chces neco obhajovat jsi to ty kdo ma mit argumenty pokud ti nekdo oponuje. pokud je nemas placas naprazdno. tot cele.

    Nasrat ? hm to je velmi zivocisny argument. Nepujdes mi ty nebo DOCENT nakonec dat prknem protoze proste bez kecu neprijmu vase dogma ? ... kde jsem tohle naposled videl ... už vim rasismus. Jak podobné že ?

    baví mne představa války založené na stravovacích návycích.


    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam