• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    BUNDA: ještě bych doplnil, že v případě převodem PP vidíš hned reálnou blokaci v IB. V případě kurzu Visa-mBank je blokace bez těch 2% a kurzem Visa takže ti nesedí ani s kurzovním lístkem mBank. Až po zaúčtování vidíš reálnou částku (vyšší).
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    TOSHIRO: pokud nemáš zvolen převod Paypalem (defaultně u mBank nemáš) tak na konverzi vydělá Visa (nikoli Paypal) a mBank v případě jiné měny se navíc šábnou o ty dvě procenta.
    ADAMM: občas při nákupu v dolarech sem si dělal porovnání a většinou to vyšlo lépe přes PP.
    TOSHIRO
    TOSHIRO --- ---
    ADAMM: K paypalu. Tam je problém v tom, že karta není rozpoznávána jako vedena v měně CZK. Tedy jí paypal defaultně bere jako v EUR. Pokud platí člověk například v dolarech, tak paypal strhne z karty eura a nechá si zaplatit transakci USD > EUR. mBank poté strhne z účtu koruny a nechá si zaplatit transakci EUR > CZK.

Lze s Paypalem vykomunikovat převod karty pod měnu CZK a tím člověk ušetří jednu konverzi (nevýhodný kurz + poplatek).

Vím, že se to řešilo na Hofylandu, že je problém v Paypalu, každopádně je to vcelku velká nevýhoda karet mBank pokud chce člověk používat paypal, na každé transkaci se prodělává řádově několik procent částky. Zjistit si v čem je problém a přenastavit si to není úplně jednoduché většina lidí o tom ani netuší. Kdyby zvládla mBank identifikovat defultně své karty u paypalu vedené ve správné měně, určite by to bylo zajímavé zlepšení.
    NYX
    NYX --- ---
    ADAMM: vemes to za ten prouzek nahore a pretahnes na obdelnicek "zahlavi" vlevo :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    trochu jsem udělal nástěnku - ale nikdy jsem neměl vlastní klub, jak udělám, aby se to zobrazovalo přímo v klubu? :)

jinak díky za diskusi - pokud se někomu stalo něco takového s kartou, tak bych to řešil objednáním nové a stížností na poštu. jsou to dostatečné údaje ke zneužití on-line.

argonc: nejsou problémy s PayPalem - problém je v tom, že si nelze vybrat, jestli se použije kurz banky nebo PayPalu. IMHO je kurz PayPalu ještě nevýhodnější, ale to je čistě můj názor.

ybuko: peníze odchází z mBank vždy cca v 8 ráno - ale v sobotu a neděli ČNB nepracuje, takže co je zadané v pátek přes den, odejde až v pondělí ráno (obdobně tomu je i v jiných bankách, maximálně s tím rozdílem, že peníze lze poslat např. do 10 hodin). výhoda u nás je v tom, že až do okamžiku odeslání lze platbu stornovat. platby v rámci mBank jsou on-line za každých okolností.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ARGONC: Oni mBank v mnoha článcích docela stírali, vesměs za drobnosti nebo za chyby, které mBank přiznává (a které jsou i jinde, ale banky to nechtějí přiznávat).
    Moje zkušenost normálního pracujícího:
    - přehledný ceník služeb, žádné skryté poplatky, žádné balíčky, základní služby jsou zdarma. Pokud to nejde udělat přes IB, je to i přes telefon nebo na pobočce zdarma.
    - Některé služby dosud nezavedli, zejména kontokorent a zahraniční platby. Osobně jsem kontokorent u ČS užil jednou (a platil ho 5 let), tedy mi tolik nechybí, kreditka je mnohem lepší nástroj. Zahraniční platby mi vadí výrazně více, hlavně nemožnost příchozích plateb. Přeci jen pokud člověk má nějaké kontakty v zahraničí, tak se občas něco vyskytne. Dále chybí možnost vkladu hotovosti - od té doby co mám mBank se mi doma hromadí hotovost (-;
    - Co je plus - vlídnost a přístup pracovníků (sice ne všechno vždy šlo, ale fakt se věnovali osobně a snažili se, vzhledem k tomu, že se jednalo o nový produkt a já se rozhodl být de facto testerem, tak tento přístup oceňuji). Otevírací doba (kiosek mají do 21:00, stejně dlouho jako nákupní centrum). Na kioskách počítač na IB (tedy pokud chce někdo mBank aniž by měl internet, tak může). Rychlost převodů - pošleš si peníze mezi účty a jdeš vybírat. Email push ti posílá zdarma každý den, všechny operace. Kreditka Visa Gold bez poplatku.
    ATAN
    ATAN --- ---
    Chybi mi u zprav z banky checkboxy pro hromadne odstraneni zprav. Kdyz se ji nahromadi vic, tak je to docela opruz.
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    KOC256: jo.. nestíhají. taky kvůli tomu zase navýšili na týden úročení na eMAX na 2,7%.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: jak u koho já to měl za pár desítek sekund. Ale to je právě přesně jedna z věcí, která mBank velmi dobře vystihuje. Někdo se s žádným zádrhelem nesetká jiný zato několikrát.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ARGONC: karty občas problém jak se zdá neřešitelný (krom ručního zadávání na který nemusíš obsluhu vždy přesvědčit). Paypal (trochu opruz s conversion options, který si tam musíš vymailovat) bez problémů (no kurz a 2% mimo eurozónu taky žádná výhra). Bezpečnost IB standardní. kontokorent ne a kdoví kdy a za jakých podmínek bude. Občas něco nefunguje jak má, ale vetšinou jsou to ty nepodstatné služby. Až do minulého týdne v podstatě spokojenost.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    eMAX + jsem zakladal ve ctvrtek vecer a stale nemam potvrzene vytvoreni uctu... to tam vazne maji takovy frmol? kdyz jsme zakloadal druhy ucet eMAX tak to trvalo snad v radech minut.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    POLINA: čistě teoreticky pokud nehodláš kartu používat k internetovým a mo/to transakcím si ji můžeš nechat a nastavit u těchto transakcí limity na nulu. Doporučuju však reklamovat a požádat o novou. Za nějaký čas zapomeneš a mohlo by se ti to vymstít.
    HARALD
    HARALD --- ---
    EFESH: tu svévoli jsi akceptoval při uzavření smlouvy. pokud by to tam banka neměla, tak prodělá alhoty.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ARGONC: - Zabezpečení je na stejné úrovni jako u Spořky (tedy pro moje účely dostačující; návrat ke kalkulátorům z E-banky bych nepřivítal)
    - V tom, co potřebuju, je úroveň služeb nesrovnatelně vyšší než u Spořky: jedinkrát se mi nestalo, že by jim spadl server, zrovna když potřebuju něco odeslat (což bylo u Spořky celkem častý jev)
    EFESH
    EFESH --- ---
    ARGONC: nez se prilis nadchnes, mBanka to mela i vyssi, svevolne to bez jakehokoliv pardonu snizila vsem zakaznikum (vcetne me :-)

http://www.investujeme.cz/kratke-zpravy/mbank-snizuje-urokove-sazby-na-sporicim-uctu-emax-na-2-7-p-a/

(ja to podepisoval pri 3.3 %)
    ARGONC
    ARGONC --- ---
    eMAX PLUS s 2,8% to je prostě krása!...pokud v tom nejsou jiné háčky, než mBank:-) Vím o ní opravdu jen velmi málo. Nevíte někdo, jestli už vyřešila problémy s kartami v zahraničí i PayPal? Dále tuším, že měli slabou ochranu internetového bankovnictví. Rozchodila už kontokorent? Tyto bankoví „nízkonákladovky“ prý nejvíce přetahují ty nejméně náročné klienty z drahých a mocných hráčů jako je Spořka nebo KB a při těch úrocích poplatcích (mesec.cz) se ani moc nedivím. Slabinou byla prý nízká a nepříliš spolehlivá úroveň služeb a poměrně malá spolehlivost (proti zaběhlým gigantům). Mohu se zeptat, jaké máte s mBank zkušenosti?
    EFESH
    EFESH --- ---
    POLINA: prestrihnout, zahodit, zrusit
    POLINA
    POLINA --- ---
    Posta je zvlastni instituce, kamaradka poslala balik, a druhej den ho mela doma, misto prijemci ho poslali odesilateli.....
    HARALD
    HARALD --- ---
    POLINA: ne nezbytně. okamžitě kontakt na mBank a doporučuju tuto kartu neaktivovat. stížnost poště až potom.
    KAREN
    KAREN --- ---
    POLINA: nj, Ceska posta, taky s nima mam par "veselych" zkusenosti.// pozadala bych o novou kartu, kdo vi, co s touhle kdo delal...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam