• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    KOC256
    KOC256 --- ---
    FIN:
    jenze to vychazi z toho ne? pokud PM rekne ze ma kapacity na bud toto nebo toto tak si management vybere na zaklade kapacity.

Ale myslim ze je to tu OT...
    FIN
    FIN --- ---
    KOC256: vůči programátorům jsem neřekl ni křivého slova. zmínil jsem níže management.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    FIN:
    musim se zastat ADAMMa. pokud maji 5 programatoru a prace pro 10 tak je to proste volbou toho co jim ted prinese vice...
    FIN
    FIN --- ---
    ADAMM: to je tzv. (česká) krátkozraká logika. protože naprosto pomíjí další aspekt: "tohle, co přinese něco málo hned a co už nabízí i někdo jiný, anebo tohle, co způsobí, že zkvalitníme služby a do budoucna si udržíme skvělý nástup první velké nízkorozpočtové banky a tudíž budou přibývat další klienti"...?
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Nebylo by lepší, kdyby to byli totální blázni, aspoň by byla sranda.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Já chápu obě strany. Taky u našeho SW máme task list delší než se dá zvládat a každý task vede k nějakému zlepšení, ale musí být právě ta autorita, která rozhodne co je opravdu to potřebné...

Takže jediné o čem se dá bavit je, že ti co to rozhodují mají všech 5 po hromadě...
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: To je ale špatná logika. Navíc v současné době (weak economy) je otázka spíše, co méně prodělá.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    FIN: já to chápu, protože k nim patřím - ale to nic neznamená. zkoušel jsem i jiné, imho lepší argumenty v jiných případech, kde by byl vyčíslitelný zisk výrazně prokazatelnější, ale stejně jsem neuspěl.

pokud ti někdo řekne: "tohle nebo půjčky pro podnikatele" - co víc vynese?
    FIN
    FIN --- ---
    ADAMM: to je v reálu, nic osobního, dost hloupost. s integrací a rozvojem sféry "pracuju na vlastní triko", případně "jezdím makat do zahraničí", naopak počet lidí, co by uvítali zahraniční platby sice postupně, ale roste. já kvůli tomu musím udržovat další účet. což komplikuje některé věci. pokud si tohle náhodou management myslí - že nejsou a nebudou potřeba - je to, ehm, poněkud krátkozraké. (abyste měli větší počet odezev dokazujících, že zahraniční platby jsou dobrý nápad.)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: ahaaa tajna chodba a secret level :) taky skoda ze tam v tom vyberu nejsou zobrazovany ty uzivatelske nazvy kont, jenom cisla a typy, ale to uz je detail.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MRTVY_KENNY: Hlavně po získání nových produktů (Plus, karty apod.) musíš restartova email push - prostě ho zrušíš a založíš znova. Tím je budeš mít i na nové produkty.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MRTVY_KENNY: to není ono. tam si vybíráš, z kterého účtu peníze inkasovast. v PL je totiž i e-mail push zpoplatněno. nastavení pro účty je v detailech, na něž se dostaneš kliknutím na samotný text E-mail Push.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: ne, mozna to chapu blbe, ale vlezu do nastaveni email push a ve vyberu konta mam jen mkonto i kdyz mam emaxy a emaxy+.
    na emax mi leze vyplata a bylo by fajn o tom dostat rano mail, tzn souhrn dostacuje, ale rad bych ho aplikoval na emax konto.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PAVELK: Zahraniční platby budou potřeba čím dál více. A více pro podnikatele než pro běžné osoby. Problém je v tom, že jakékoli obcházení není optimální. Kartou můžeš platit jen obchodníkovi. Samozřejmě můžeš přijmout/poslat šek, ale budoucnost je v přímých platbách s užitím Swift a IBAN kódu, zejména s přechodem na SEPA.
    A pokud ti někdo posílá peníze ze zahraničí, tak se můžeš stát, že na tom IBANu bude trvat, přeci jen jsme v EU. A aby si člověk zakládal nový účet vždy pro konkrétní platbu ...
    Takže základní alternativa je mít jiný účet nebo někoho, kdo má ten jiný účet. Prostě zahraniční platby jsou něco jako platební karta použitelná v zahraničí. Ani moc nechápu proč to vlastně nejde. Vždyť by stačilo mít člověka, který to udělá ručně v internetbankingu některé banky, co to umí (-;
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: moznost ulozit prijemce jako sablonu bude zjednodusene...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    E2E4: existující platbu můžeš dát později provést znovu, ale díky mizernému vyhledávání a neidentifikaci účtu se ta platba hůř hledá :-(
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ADAMM: Bod dva klidne jako obe varianty, pro mne za mne s nejakejma javascript vychytavkma.. BTW tez JS kontrola spravnosti cisla uctu (musi byt prece delitelne 11 nebo tak neco, ne?) by nebyla od veci..

(BTW - tobe tobe neprijde dementni antiergonomicky jedno cislo, ktery copy&pastujes z nejakeho mailu / ICQ / webu rucne delit na 3 kusy a jeho posledni cast vybirat z kilometr dlouhyho seznamu, navic bez moznosti pouzit klavesy abys popojel kam potrebujes?)

NELDE: Sablona z existujici platby je super napad.
    PAVELK
    PAVELK --- ---
    NELDE: Rekl bych ze to vetsina lidi zvladne bez zahranicnich plateb jednoduse proto ze je vubec nepotrebuji. V dost pripadech to jde obejit pres platbu kartou a pro prichozi platby u mensich castek pres platebni systemy jako paypal, paypay, atd. Pak udajne existuje neco jako devizove spolecnosti, ktere prevod zprostredkuji a to s mensim poplatkem a vyhodnejsim urokem nez by to bylo u banky.
    A samozrejme pro platby na slovensko je tu Fio, kde to je zadarmo.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: S tím zadáním banky je to trochu opruz - lepší by bylo mít možnost vyplnit pole s kontrolou hodnoty a nápovědním tlačítkem. Ale tolik to nevadí.

Co možnost udělat šablonu z existující platby?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: já to vím - aktuálně mám seznam, který zahrnuje i řadu jiných věcí, no ale aspoň jsem dostal šanci to "odprezentovat" někomu z vedení BRE. je tam i e-mail push ve variantě "okamžitě" nikoliv jen souhrn - jestli je to ono, mrtvy_kenny?

E2E4: můžeš, ale v bodě jedna to letos nebude, a bod dva se imho měnit taky nebude (ozvalo by se x lidí, kterým se to tak nelíbí a dělat dvě varianty, kterou byste si někde vybírali - to neprojde jistě). takže sorry.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam