• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    VXP
    VXP --- ---
    AAHHWISEGUY: zalezi na tom kdy si to kupec strhne... klidne mu to muze trvat ctrnact dni a kdyz bude kurz o 0,50 jinej, tak to bude drazsi...

od te doby co mam prenastaveny kurz v paypalu na CZK tak nemusim resit kolik to asi bude stat, vidim to hned pred potvrzenim
    VXP
    VXP --- ---
    ADAMM: nebude tak vyhodny? :) kdyz se pocita s kurzem kterej bude za dva dny buhvi jakej? kdyz se plati vise za prevod 2% castky a platis 2 prevody? :) ale no tak... na forech se to resilo dostkrat a jediny reseni bylo zmenit to na tom paypalu aby se to prepocitavalo jenom jednou a to hned...
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    VXP: vetsinou nakupuju v GBP, ale az na posledni dve platby (provedene v GBP a USD) se mi nic takoveho nestalo. vzdycky se to zauctovalo za tu castku co jsem videl ihned po platbe v nezauctovanych
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VXP: ale ten kurz určitě nebude tak výhodný, jako je ten, co se ti objevil v nezaúčtovaných transakcích. jinak částka blokace vs. částka zúčtovaná se liší ve všech bankách, to ani nejde jinak udělat (jedná-li se o operaci v cizí měně). víc info také tady: http://www.mbank.cz/pruvodce/kurzovni_listek.html

AAHHWISEGUY: jinak o embosovanou kartu lze zažádat přes mLinku. buď si vybereš duplikát (za 100 Kč, současná karta funguje až do momentu, kdy si aktivuješ novou, zůstává číslo karty) nebo zablokuješ současnou kartu, objednáš si novou (za 0 Kč, v mezidobí jsi bez karty a nová má jiné číslo).
    VXP
    VXP --- ---
    AAHHWISEGUY: protoze se ti to zapocitava dle aktualniho kurzu v den kdy se to strhava... navic mbank to zvlada jenom v EUR, takze zaplatis VISE prevod USD > EUR + 2% a pak jeste prevod EUR > CZK

jediny reseni je napsat primo na paypal at ti zmeni domaci menu na CZK a pak se to bude strhavat okamzite za tu cenu kterou vidis
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    Proc se mi zauctovavaji platby co jsem udelal pres paypal o draze nez se mi zobrazi ihned po platbe v nezauctovanych platbach? dam priklad, kupoval jsem neco za 99,90 USD a platba se mi v nezauctovanych objevila jako castka 2019,01,- CZK. Dnes se mi to konecne objevilo jako zauctovana polozka, ale za 2073,88,- CZK. Nechapu tenhle nepomer, stalo se mi to uz podruhe.

Je možné nějak přes internet zažádat o embosovanou kartu k mKontu? Jak dlouho by to travalo a kolik by stála?
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Právě nezaúčovanou. Právě mi na mLince řekli, že reklamovat se dá až zaúčovaná. Nicméně tahle má datum zaúčtování až 2/6, takže se to asi vrátí.
    VIDOCQ
    VIDOCQ --- ---
    ADAMM: aha díky
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: zaúčtovaná nebo v blokacích? rozumím-li správně, že jde už o zaúčtovanou platbu, tak volat na mLinku. případně i rovnou reklamovat v hotelu.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VIDOCQ: ona se zaúčtuje obvykle rychleji, ale 14 dní je maximální délka blokace.
    VIDOCQ
    VIDOCQ --- ---
    ahoj mám takovej lamka dotaz :) .. proč trváná 14 dní než se zaúčtuje platba přes paypal??
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Mám ve výpisu autorizaci platby, která je neoprávněná (asi chyba hotelu). Jak to mohu zastavit?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    mel jsem pravdu... :) ted uz ale nebudu tak napjaty kdo mi ty penize posila :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MRTVY_KENNY: protože je to de facto dodaná funkce SMS pushe (export do souboru, který se pošle), nikoliv samostatná aplikace...
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: proc se ve vypisech z email push zkracujou texty uriznutim a danim trojtecky? to to nemuze mit normalni format ala mesicni vypisy?
    treba orez popisu transakce na 12 znaku pochopim u sms, ale u emailu teda ne.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: ne. jde o to, aby byla nasazená úprava, která by zajistila, abyste vždy viděli jméno a příjmení (nebo název firmy), když dostáváte peníze. opačný problém by být neměl, protože - na rozdíl od řady jiných bank - my ty údaje posíláme v těch polích, v nichž to ČNB doporučuje (stejně jako RB nebo UniCredit - u příkazů z těchto a dalších bank by nikdy u nás problém být neměl, ale jiné banky to neposílají vždy v těch polích, které k tomu jsou). jsem optimista, myslím, že se to brzo zlepší.
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Obávám se, že to je, že přestože zaplatíš, jsi urgován, že jsi nezaplatil, protože příjemce dostal neúplnou sadu informací o tvé platbě.
    HUBIK
    HUBIK --- ---
    KOC256: ne, to ti na uctu pristane 4000 a ty to obratem identifikujes jako, ze jsou tvy ;-))
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM:
    co si kefalin tak predstavujete pod tym "identifikace plateb"?

To je to ze mi na uctu pristalo 4000Kc a ja dva tydny cekal kdo se ozve ze jsou jeho? :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ADAMM: výš už je jen identifikace plateb ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam