• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    BUNDA: LOL
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: co druhou, na fóru psal někdo o provedených šesti odchozích transakcí než si všiml poplatků :-)

AAHHWISEGUY: lowcost banka má logicky lowcost karty a na funkci to nemá vliv.
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    jen takova mensi poznamka k embosovanym kartam: doporucuji delat obarveni tech vystouplych znaku kvalitnejsim materialem. mam novou kartu cca mesic a za tu dobu slezla dolu veskera barva, takze na karte se da docela spatne precist temer cokoliv.
    moje zkusenost s emboskami od CSOB a CS ukazuje, ze ten material tam dokaze drzet preci jenom dlouho.
    MALKUS
    MALKUS --- ---
    WITTGENSTEIN: jasný, já se raději ujistím.

NELDE: supr, dík.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MALKUS: Jak je popsáno v ceníku, příchozí (včetně úroků) jsou zdarma, odchozí je zdarma první, další jsou zpoplatněné 150,-. Odchozí strhnutí přeplacených úroků je také zdarma, stejně jako odvod daní státu.

Bohužel není nikde žádné varování, takže je jisté riziko, že se člověk splete a zadá druhou transakci.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Z logiky věci jde o transakci odchozí.
    MALKUS
    MALKUS --- ---
    Dohledával jsem informace ohledně eMAX Plus, ale vždy je to takové neurčité. Samozřejmě že by to bylo logické, ale raději se zeptám.

"převod jen jeden měsíčně zdarma" to znamená jakýkoliv převod, nebo pouze transakce odchozí? Výběr, nebo přesun peněz z účtu eMAX Plus.

Díky za odpověď.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    YBUKO: odhadem tak 7-10dní.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    YBUKO: u mBank jen Visa.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ROMANET: v tom případku tě to bude stát těch osm pětek a může tě hřát pomyšlení, žes oddálil další snížení úroků :-D
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    vysvětloval jsem to věčnost, ale paní trvala na tom ,že potřebuje razítko a nazdar.

pořád mě posílala na nějakou pobočku "kam normálně chodím". celý to vůbec nechápu, ta banka má takový podmínky, že si vlastně stejně můžu splácet, co chci a kdy chci. nemluvě o tom, že ručím mnohem vyšší hodnotou, než je daný úvěr... no peklo.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: dodal bych jen, že z ING konta lze peníze přesouvat bez omezení a poplatků narozdíl od Emax + :-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    Obvykle to chtějí kvůli tomu, aby měli potvrzení, že to inkaso z účtu je možné jako metoda platby.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    BUNDA: koukám ADAMM byl rychlejší :-)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ROMANET: tak si o něj za tuším 80,- požádáš? :-) Ale k čemu potvrzení k něčemu co můžeš během pár sekund zrušit. Tak kde to vyžadovali jsem jim vysvětlil situaci a přiložil screeenshot z IB. Jinak nemožnost tisku těchto věcí z IB je prostě jen další neschopnost poláků s kterou nikdo nic nenadělá:-(
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ROMANET: pokud potřebuješ papír o tom, že sis u sebe na účtu nastavil inkaso, tak jen papírově poštou - zavoláš si na mLinku, objednáš si jej - http://www.mbank.cz/pruvodce/sazebnik/ je to 80 Kč , bod 3 i) = jednorázové vyhotovení a zaslání potvrzení o zřízení povolení k inkasu / SIPO z účtu v mBank

imho bych doporučoval, abys instituci, která to po tobě chce, vysvětlil, že to má stejnou hodnotu jako vytištěný printscreen z IB - čili nula nula nic. povolení, které jsi zadal, můžeš totiž samozřejmě kdykoliv zrušit. takže ten papír je validní tak asi právě pro den, kdy ti jej vystaví. na fóru se to už řešilo, obvykle uznali, že na tom netrvají (stavební spořitelna a inkaso na splátky úvěru ze stavebka? ti to obvykle chtějí nejčastěji).
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ADAMM: a když potřebuju potvzení banky, že takové inkaso mám?
    NELDE
    NELDE --- ---
    KVALKAN: Mail je v pohodě (ale já ho ani nedostal), jen trochu větší předstih by neškodil. Týden stačí, aby klient mohl projít nabídky ostatních bank a udělat si srovnání, zda má cenu přejít.
    Druhá možnost je zařadit tyhle zprávy do email pushe.
    KVALKAN
    KVALKAN --- ---
    Taky bych oceňoval, kdybych se to dozvěděl dřív (utvrdilo by mě to v tom, že jste solidní banka). Na druhou stranu další obtěžující mail dostávat nechci. Ideální by bylo, kdyby to bylo v meilu ve kterém přicházejí měsíční výpisy.

A myslím, že mail je stále lepší než IB, protože do IB také nechodím každý den. Neočekávám, že se něco změnilo. Snad jen v období kolem výplaty.
    TOSHIRO
    TOSHIRO --- ---
    ADAMM: "špatně" je alespoň pro mě nevčasné informovaní. Email týden předem lidem, kteří daný produkt mají aktivní, by byl nejlepší. Takhle vzniká u mnoha lidí pocit ukřivdění, když se o znevýhodňující změně doví většina až se zpožděním z výpisu. Důvěra je pro banku velmi důležitá, a takhle si jí myslím zbytečně mBank podkopává.

Holt přestanu lidem doporučovat, jak lépe pracovat s financema. Tohle myslím dělalo a dělá pro mBank spousta nadšených lidí a o ty lidi by jste mohli přijít. Punc "love" produktu zmizí.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Osobně si myslím, že do budoucna to bude přímo v IB - podobně jako zpráva o zamítnutém inkasu nebo tak něco.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam