• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Mám bilanční účet. Po jeho zavedení jsem samozřejmě peníze ze všech Maxů převedl na bilanční účet. Protože shodou okolností jsem ho měl zaveden ke konci měsíce, byly ty převody udělány na konci měsíce. V době, kdy tam byly připsány a zúčtovány budoucí úroky. Chápu, že díky vyzvednutí peněz dříve, mi jejich část strhly (i když je to kravina to takhle dělat). Že to udělali další měsíc bych ještě chápal. Proč mi ale dávají penalizaci za nedovolený debet, který jsem nezpůsobil? Resp. konal jsem v dobré míře, že ty úroky jsou správně spočítané? Zejména, když na ostatních účtech mám peněz mnohem více. Mimochodem to stržení úroků je do jisté míry protiprávní, protože jsem s ním nesouhlasil.
    Nejedná se mi o ty peníze (dohromady to dělá méně než dvě koruny) ale o ten princip.

A jinak spořící účet je spořící účet, tam není běžné nechávat pár korun pro strýčka Příhodu.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    asi mas pravdu ale jsi nejake promile uzivatelu co proste musi ten ucet drancovat s kazdou objevenou korunou... proste tam mel porad kilo a hotovo ;-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    A to nepočítám, že jste mi úroky z debetu už jednou naúčtovali!

01-07-200930-06-2009

ÚROKY - PŘIPSÁNÍ NA VRUBZÚČT. ÚROČ. DEBETU30-06-2009

-1,35 CZK

NELDE
    NELDE --- ---
    P.S. Mám těch 0,05 uhradit nebo to budete nějak řešit?
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: ty úroky ve všední den mně fakt ničí. Nově se mi na Plusu objevila položka -0,05 s popisem "ZÚČTOVÁNÍ ÚROKŮ". Nějak nechápu, resp. si připadám jak v Kafkově románu. Tady je historie:
    Na konci května to připsalo úroky dříve a já je vyzvednul. Ergo jsem neměl nárok na úroky za celý květen a na na konci června jste mi 87,08 strhli (bez varování, či potvrzení). Tak jsem je 2/7 poslal na PLUS, abych neměl na účtě zápor. Jestli se dobře domnívám, tak těhle 0,05 je sankční úrok z těch 87,08? Tys mě ale upozorňoval, že by žádný sankční úrok neměl nastat?
    Tenhle chaos je jenom důsledek neschopnosti počítat úroky na konci měsíce, který přijde na víkend.
    VIDA
    VIDA --- ---
    NELDE: Pravda, v předchozích týdnech jsem zrušila kartu, trvalé příkazy a všechna inkasa a KOC256: obsluhovala mě bystrá pracovnice.

Ale nijak se mi po KB nestýská.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    VIDOCQ:
    me taky u CS :)
    VIDOCQ
    VIDOCQ --- ---
    KOC256: jo s těma výběrama se mi stalo úplně to samé akorát že u ČS :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    VIDA:
    nejprve ze mam na uctu velkou hotovost at si ji vyberu (nevim proc mi to nechteli prevest). tak jsem to vybral (10minut). pak mi rekla ze se blbe podivala a najednou jsem se octl v minuse (tak jsem tam zase musel jit neco vlozit). pak mela problem se zrusenim karty kterou mi dali na zkousku na rok zadarmo a byla jiz X let prosla (a bral jsem ji za zrusenou), takze nevedela jak to resit jestli jako ztratu nebo proste ji jen odepsat... Pak nez zrusila vsechny "vymozenosti" jako kontokorent, zasilani vypisu a nevim co jeste...

Bud byla ta pani extremne nesikovna nebo nova ale proste bylo to trapeni na dobrou hodinu.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    co se týká hypotéky, u mB asi nic jako 90-100% neexistuje, co? :))
    NELDE
    NELDE --- ---
    VIDA: Ono to asi bude záležet na vyúžívaných službách. Doporučuji zrušit prvně karty trvalé příkazy a po měsíci zbytek.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Já mám teda mKonto déle než rok (tuším rok a půl) a poplatek jsem měl: jednou 150,- za Plus (připsali úroky před koncem měsíce, já, si toho nevšiml a vybral je) a jednou asi 200,- za pozdní splacení kreditky (automatická splátka se díky dlouhému víkendu sešla s inkasem a na oboje tam nebylo dost peněz, bohužel první jelo inkaso, kde by to vůbec nevadilo, SMS upozorňující na nedostatek nebyla poslána). Kdyby nebylo těhle dvou "chyb" mBank, tak jsem neplatil nic.

A na hypotéce jsem teď tratil 2000, protože mi včas nepřevinkulovali pojištění a mám tedy dočasné na celý rok a nejen na dva měsíce.
    VIDA
    VIDA --- ---
    KOC256: problem bude zrusit u KB konto... :D
    Trvalo mi to pouhých 12 minut :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    OCTOPUSS:
    problem bude zrusit u KB konto... :D

Ja u CS si prozil pekne martyrium :)

ADAMM:
    Jak bylo receno pri kusy se obcas proste deji...
    pokud tu toho eMaxu nebude moznost vice sablon tak to je jen buzerovani protoze si to muzes menit donekonecna a nebo to pretahovat pres mKonto. Takze omezeni poctu na 1 je jen buzerace jak jsem jiz napsal.
    KAREN
    KAREN --- ---
    AXTHEB: dobry dobry.)) od zari ovsem za 35,- ...
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    No, já jsem nenáročnej "uživatel". Stačí mi účet, kde mi bez vysvětlení nebudou strhávat prachy s popisem "poplatek za položky"/"odměna za služby", a kde budu moct použít kartu pro placení přes internet :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    OCTOPUSS: už to tu bylo mockrát. kontokorent, hotovostní operace, převody z/do zahraničí (nikoliv placení přes PayPal, ale převod na účet). jinak těžko říct ;)
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Nastává čas se po šesti letech u KB na tuhle prasáckou instituci vykašlat, protože pohár trpělivosti přetekl. Je cokoli co by mohl být potenciální problém při přechodu k mb?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    já mám osobně těch poplatků víc - za smsky, za papírové výpisy (ty mám jako "tester") a podobně. ale kdybych nebyl zaměstnanec, tak si myslím, že smsky si nechám (i když je asi dost omezím) a jinak nebudu platit nikdy nic ;)
    POLINA
    POLINA --- ---
    HUBIK:
    AXTHEB: tak já to teda taky zkusím, ale bude to boj. Já radši ani nepíšu, kolik mám 19 kč za měsíc...
    HUBIK
    HUBIK --- ---
    AXTHEB: ja za rok a pul 3x 19,- za vybery, vsechny ale za prvni pulrok pouzivani, od ty doby jsem max tri vybery natrenoval ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam