• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    mPub Ostrava - kdyby měl někdo chuť se s námi potkat...
    http://www.mbank.cz/blog/article.html?id=146

jinak tím také dávám veřejně na vědomí, že končím v mBank k 31.8.2009

tento klub si nechám, nicméně brzy zde začnete potkávat kolegu Toma Vokroje - id: SEREGIL - ten bude oficiální spojka do banky.
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    BUNDA: To ano, ale Bene má roční poplatek, kterého se nelze zbavit. ING při obratu nad 35K ne.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MUNIN: v případě bene+ to procento rovnou vrátí na kartu.
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    KOC256: Platit se - když se podaří autorizace - dá. Potíž je v tom, že za jednu dnes zúčtovanou Kunu bude mBank chtít cca 3.671, zatímco ING (což je zakuklená karta GEMB) cca 3.647 a procento z toho připíše na penzijko.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BUNDA:
    no znamy prave rikal ze s tou ING kartou to vyslo mnohem vyhodneji + jak pise spohodli ze neresi hotovost a zpatecni smenu...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: ta trocha pohodlí, že nemusíš tahat hotovost a následně řešit jestli ji náš dost nebo co s přebytkem, holt něco stojí :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BUNDA:
    PISTA1:
    no spise na vahah mam bud platiti maximalne kartou a nebo vymenit koruny za kuny.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: záleží na částkách a kurzu. MBank nemá moc výhodné kurzy takže při větších částkách jsi na tom s kartou jiné banky často lépe. Mimo eurozónu si ke kurzu navíc přičti ta 2%. Pak je otázka zda máš jinou možnost. Výborné kurzy má třeba karta Cetelem (jedna z mála výhod).
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    KOC256: Bydlim u hranic a platim pravidelně v polsku kartou naftu a rozhodne se to vyplati.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    da se rozumne platit v zahranici mBank kartou? nebo to je presne ten problem ktery se tu obcas resit ze se vsechno prevadi na eura a pak na koruny...

konkretne jedu do chorvatska...
    znamy tam byl a rikal ze je nejvyhodnejsi platit kartou ale on ma ING...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ZONICEK: když máš nastaven kurz PP tak se to strhne okamžitě, ale když máš nastaven kurs mBank tak se stane to co vidíš. Navíc v případě platby mimo eurozónu není poplatek 2% v blokaci, ale až při stržení.
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Tak jsem zjistil nemilou věc :) Jsem si myslel, že když zaplatim přes paypal tak se peníze strhnou okamžitě a hned vím kolik tam zůstalo. Akorát že včera to napsalo, že to bude stát podle kurzu 30,61 a bylo to na účtu jako blokace a dneska přes 31+ a strhlo to pak za to 31...
    Jsem se málem dostal do mínusu...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PIKSE: napiš mi pls do pošty - ideálně číslo tvé žádosti (takové to GMP a devět čísel), a podstatu té chyby. mrkneme se na to.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: nevim, jestli pepikovi obecnemu dochazi, ze na tom nic divneho neni, pokud mu to nevysvetlite. }treba velke pismo a dva vykricniky jsou vic adekvatni, nez ticho po pesine :)
    ale taky howgh uz :)
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    V pololetní zprávě si BRE Group rovněž pochvaluje, že jen za 1H09 zdvihla v retailu výnosy z poplatků o 93%. Prakticky to je brutální zdražení účtů - zatím většinou v Multibank, která je ovšem na rozdíl od mBank v zisku.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Nízké limity to určitě nebyly, běžně vybírám (většinou u ČS) více. Na účtě byl dostatek peněz (ani tam nebyla žádná čerstvá blokace). Napadá mě jen, že Citi má nějaký algoritmus, jak si zjistí zůstatek na účtě, a tím se řídí limit. Nebo v případě poklesu pod určitou hranici zásob, omezí výdeje. V počtu bankovek to nebylo - vyjely dvoutisicovky.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    tak jsem zpět z dovolené. ztráta - myslím, že to není ani nic divného a hlavně: po startu jsme říkali, že chceme být v plusu po 4 LETECH !! osobně jsem si jistý, že s krizí se toto změní - a to tak, že se budeme muset dostat do zisku RYCHLEJI.

zároveň si myslím, že se to obejde bez poplatků za kdeco. howgh.

ADDICTION: všecko je tu: http://www.mbank.cz/pruvodce/kurzovni_listek.html
    OSIP: ne, zpřísnili jsme.
    KOC256: jj, upravovaly se vnitřní směrnice... zasloužil ses o to částečně jistě i ty.
    NELDE: mohl být vybraný - problém je v tom, že my to nemáme jak zjistit, takže nemůžeme účtovat nižší poplatek, když je prázdný bankomat. můžu zkusit ověřit, že to bylo tím (ještě mě napadají nízké limity? denní, měsíční?).
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    mně to moc neznepokojuje. důležité je, aby jim šlo úvěrování (aktivní bankovní obchody) a podařilo se managovat úvěrová rizika. ebanka byla ve ztrátě v podstatě celou dobu před akvizicí.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MRTVY_KENNY: Už možná panikaří (-;
    http://www.e15.cz/byznys/ceska-mbank-ma-dalsi-ztratu

Asi by to chtělo komentář ve smyslu "Jsme ve ztrátě protože jsem ve stejném období investovali x milionů do poboček a IT" Navíc hodně investic se musí odepisovat několik let, takže pokud si neberou leasing, tak ty investice jsou z čistého zisku.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    NELDE: dneska? to uz slo, kdyz jsem avizoval toto [ MRTVY_KENNY @ mBank ]
    asi si toho vsimlo malo lidi, tak zkousi druhou vlnu kvuli okurkovce :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam