• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    JAYME
    JAYME --- ---
    repast

JAYME --- --- 8:43:17 22.9.2009
    označitodkaz
    a ja mam dotaz z jineho soudku - je tady nekdo, kdo pracuje v mbank (a vi neco o fungovani, tj nedela tam recepcni nebo ajtaka)? mam pocit, ze se tu nekdo takovej erudovanej ochomejtal. potreboval bych se zeptat - na strankach pisou, ze delaj refinancovani jen od 50% hodnoty nemovitosti. ja na to nedosahuju, potrebuju refinancovat cca 60%. delaj v tomhle ohledu casto vyjimky? jinak bonitni jsem, historie splaceni bez poskvrnky, nemovitost myslim kvalitni - po kompletni rekonstrukci, ne panelak, ne za prahou.. berou tyhle faktory v uvahu? nebo se fakt jede jenom podle tech procent?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    K těm zahraničním převodům - teď to bude zkoušet sestra, ale můžete se podívat na zkušenosti některých lidí z mFóra (dalich = Dalibor Chvátal, šéfredaktor Měšec.cz), potvrzují, že to funguje: http://www.mbank.cz/forum/read.html?f=1&i=123074&t=123074&p=4
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    GOR: a máš to i v IB pod "Datum minimální splátky"
    NELDE
    NELDE --- ---
    GOR: Ano. Měl bys to mít na výpisu do kdy je třeba to splatit. Osobně doporučuji pár dní předem, abys měl jistotu, že ti nějaké úroky nedají.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    GOR: ano.
    GOR
    GOR --- ---
    Jen pro jistotu dotaz, jestli spravne chapu. Mam u kreditky konec zuctovaciho obdobi 17. v mesici. Znamena to, ze dluh vytvoreny od 17. minuleho mesice do 17. soucasneho mesice musim pro zachovani bezurocnosti splatit do 24 dnu od 17. soucasneho mesice?
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Petrem Frolíkem. BTW Tomáš Vokroj mi právě potvrdil, že to jinak zatím nejde.
    Ale díky za snahu.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    ADAMM: Dík
    Takže si asi udelam vejlet do Hradce at se snazej
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PISTA1: http://www.mbank.cz/pruvodce/dokumenty/#tabs=1 - tam jsou změnové formuláře - buď úředně potvrzené korespondenčně nebo osobně na kterémkoliv obchodním místě.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: petrem?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Jen se chci zeptat.
    Kdyz sem se ozenil, mam tedy novou obcanku a trvaly bydliste. Co vsecno musim nahlasit a kde? Dik
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Nicméně se mu zkusím ozvat - žádost o zrušení jsem ještě nepodal (měli až od deseti, tak jsem to nechal na večer).
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Řešil jsem to s Petrem a ten mi zjistil, že to nejde, že jediná cesta je zrušit a zažádat o novou (-;
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: doporučuju ozvat se mailem přímo na Toma - tomas.vokroj@cz.mbank.eu - problém je logistický (z mLinky teď odešlo několik lidí a je problém tam něco nastavit), nikoliv však neřešitelný (proti snížení limitu banka principielně nic nemá). myslím, že akorát probíhá nastavování toho, jak se to bude dělat.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak cauza kreditka pokračuje. Velikost limitu (zbytečně moc je to od začátku, ale co bych to nevzal, občas se to hodí) mi je aktuálně na škodu, tak ho chtěl snížit. To ale mBank neumí. Je třeba ji zrušit a pak si požádat o novou.
    Takže pozor, kreditní karta je posuzována nikoli jako možný dluh, ale jako skutečný.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    ADAMM: tez mne zajima spojeni fr-cr, opravdu nevahej se podelit o zkusenosti.
    KAREN
    KAREN --- ---
    ADAMM: no to sem zvedava.) taky se mi zrovna nechce riskovat, ze by nedorazily penize od klientu, ale dej pak vedet, prosim;)
    KALIS
    KALIS --- ---
    ADAMM: Já vím, že to je zbytečný, ale někde se s tím prostě něchtěj smířit, že to potvrzení je k ničemu. I tak vám oboum děkuju za pomoc.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Mně se vyplatilo zeptat v jaké podobě to chtějí. Takže bych zkusil udělat printscreen nastavení trvalého příkazu a je to. Mimochodem některé instistuce si to dávají do smluv, že tam ten trvalý příkaz je (-;
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KALIS: o proběhlém nebo o tom, že ho tam máš nastavený? v tom případě to bude přes mLinku za 300 jako "jiné" - protože tohle potvrzení normálně mBank nevydává - proč taky. jeho hodnota je nulová, protože to můžeš deset minut po vystavení potvrzení zase zrušit. doporučuju říct tomu, kdo to požaduje, že je to k ničemu a ať se spokojí s čestným prohlášením.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam