• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ALESH: pokud platíš častěji v zahraničí než v ČR, tak uznávám, že se rozhodně vyplatí mít ještě jinou kartu. a jak psal nelde, může to být kreditka s vedením zdarma (splácená v bezúročném období), netřeba si proto zakládat nový účet (s placením poplatků). nebo si jde zařídit FIO či Červené konto od PS - taky zdarma.
    ještě jednou k tomu placení v zahraničí. je několik důvodů, proč se nedá kartou mBank zaplatit v cizině (nicméně, ani jeden z nich se netýká bankomatů a podobných případů jsem zažil jen minimum, co by se týkalo bankomatů, takže to by mě docela zajímalo).
    1) špatně nastavené limity všeho druhu, špatný PIN a podobně (já vím, že zrovna vy se nikdy nespletete a chyba není nikdy na vaší straně, ale zkušenost mě naučila klientům v tomto zásadně nedůvěřovat, sorry)
    2) třeba v USA je téměř vždy třeba vybrat "kreditní" karta (nikoliv debetní), i když to není pravda a platba pak projde. netýká se jen karet mBank ale většiny evropských karet
    3) třeba v Německu či Rakousku (ale platí i v Dánsku a dalších zemích) existuje celá řada obchodníků, kteří normální VISA karty prostě neberou. nebo případy, kdy berou pouze karty vydané v dané zemi, zahraniční nikoliv
    4) kontrola čipu off-line - na mBank kartách (lhostejno či mají čip nebo ne), není uložený PIN - jednak to má bezpečnostní důvody a druhak si pak můžete nastavovat PIN v IB. toto se změní někdy před koncem roku - dnes už úroveň technologií pokročila, takže po nastavení PINu v IB a vložení karty do bankomatu (poprvé), se vše synchronizuje. tím se situace s příjmáním karet (zejména) v UK hodně zlepší.
    jinak ten limit počtu šablon 50 -> 100 se zvýšil v červnu.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ALESH: výběr z bankomatu se vyplatí v případě malých částek, ale placení u obchodníků a zvlášť mimo eurozónu jednoznačně jinou kartou. A spolehlivost karet mBank je na mFóru i jinde často diskutovaná. Problém je asi v online ověření pinu s čímž zahraniční terminály jaksi nepočítají :-( Tohle zmizí až bude pin přímo v chipu, ale kdy to mBank zavede kdo ví.
    ALESH
    ALESH --- ---
    Ac jsem jinak s mbankou spokojen, premyslim, ze si na cesty poridim jinou kartu jine banky. Casto cestuju a vybirani penez z bankomatu je dost nevyhodne... oproti kamaradovi s KB jsem na vyberu v zaharanici (celkem cca 15000) prodelal nekolik stovek.

A to nemluvim o tom, ze mi v cca 30%kartu odmitli vubec vzit. (bankomaty v asii,nekolik obchodu v londyne...automat na listky na letisti v NY) (mam starou kartu s delfinem, je mozne ze s tou novou to bude lepsi)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: zálohy neexistují.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: 100 už zní mnohem líp :-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    Našel jsem na stránkách http://www.mbank.cz/osobni/mkonto/#tabs=1
    Práci s internetovým bankovnictvím vám usnadní možnost definovat až 100 předdefinovaných příjemců plateb.
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Starší příspěvky bývají v archivu - klikni na Zálohy. Ale fakt je, že jsem to nikde jinde neviděl.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    BUNDA: nedofiltroval sem se. Ale třeba to tu ADAMM ještě upřesní.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: fakt? V tom případě brzo narazím na limit a mbank bude mít další mínus.
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Pokud vím tak je omezený na 50. Sice jsem toho nedosáhl ale pamatuji si, že to AdamM blahé paměti psal.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    JUANITA: ano, pokud nějaké omezení je tak dosud není veřejně známo :-)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    u mkonta je pocet sablon zdarma neomezeny?
    KRALIK
    KRALIK --- ---
    ADAMM: nevim, jak jsem to presne delal predtim nebo co se stalo, ale zkusil jsem si udelat taky novou sablonu mKonto -> 3. eMax+ a uz to po mne nic nechce. pak jsem ale pouzil tu puvodni, co autorizovat chtela a uz to taky proslo bez sms.

problem vyresen.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    hm, tak jsem si udelal novou sablonu (mKonto -> 4. eMAX Plus) a je to OK, SMS to nechce...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ahoj vsichni... s tim cashbackem - jak psal GOR, uz ve vsech albertech nase karty funguji (ale melo by se to tykat i dalsich provozoven, co pouzivaji terminaly CSOB a driv to tam neslo - napr. nektere benzinky).

alias misto prihlasovaciho cisla: ne, nepujde :)

tomas, muj nastupce - pripomenu mu, ze to tu na nej stale ceka...

problem s sms autorizaci je zvlastni, melo by to fungovat (a me to taky tak funguje) tak, ze pokud clovek udela jednorazovy prevod a vybira v tu chvili ze seznamu uctu, tak to je s SMS vzdy, ale pokud jde pres preddefinovane prijemce, tak by to SMS chtit nemelo, pokud to tak bylo nastaveno. schvalne to ted testnu na nejake nove sablone...
    MASLIX
    MASLIX --- ---
    BUNDA: ok, diky, ten kiosek zni rozumne :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MASLIX: nejrychlejší je to na kiosku či finančním centru. Online je to s ohledem na kurýra vždy sázka do loterie. Kreditka je pak zase hodně závislá na registrech návštěvě kiosku či finančního centra neujdeš.
    MASLIX
    MASLIX --- ---
    Mam dotaz, jak dlouho to cca trva od zalozeni konta online az po poslani smlouvy k podepsani a pak i kreditky?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    VXP: tak si založ účet u Fio :-)
    VXP
    VXP --- ---
    NELDE: ja uz ho umim nazpamet, jenom me to napadlo ze by to nebylo spatne no ;)
    NELDE
    NELDE --- ---
    VXP: Buď rád, že je jenom osmimístné (-; Dej si ho do mobilu jako telefonní číslo a máš to.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    VXP:
    nemusis cekat na odpoved od nekoho z mBanky. Toto je zakladni vec kterou ti myslim nikdo nedovoli :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam