• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    KAREN
    KAREN --- ---
    NELDE: aha, to jsem nevedela
    CASTER
    CASTER --- ---
    NELDE: tak bych cekal ze prouzek se bude overovat online a chip offline, ale proc chip online?
    NELDE
    NELDE --- ---
    KAREN: Ne nutně - můžeš si pořídit kreditku bez účtu.
    Ad chip - ověřování PIN přes linku je asi nutné, dokud existují kombinované karty a terminály. Třeba v US mi chip vůbec nebrali - rovnou proužek.
    KAREN
    KAREN --- ---
    ALESH: hmm to asi jo, pac budes muset platit poplatky ty druhy bance tak jako tak;/
    ALESH
    ALESH --- ---
    CASTER: nojo, ale kdyz si poridim kartu od jine banky, tak ji muzu prouzivat i v cr a tim padem je mi mbank na nic :/
    CASTER
    CASTER --- ---
    BUNDA: coze, ani s chipem se pin neoveruje v chipu? na co to teda je? myslel sem ze to je hlavni duvod proc mit chip - pin necestuje pryc... ale mas pravdu ted uz mi dava smysl, proc se da i u chipovky menit pin po netu :/

kvuli te spolehlivosti bych se opravdu bal vyrazit nekam jen s mbank kartou, navic jinde je k tomu i cestovni pojisteni...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ALESH: výběr z bankomatu se vyplatí v případě malých částek, ale placení u obchodníků a zvlášť mimo eurozónu jednoznačně jinou kartou. A spolehlivost karet mBank je na mFóru i jinde často diskutovaná. Problém je asi v online ověření pinu s čímž zahraniční terminály jaksi nepočítají :-( Tohle zmizí až bude pin přímo v chipu, ale kdy to mBank zavede kdo ví.
    ALESH
    ALESH --- ---
    Ac jsem jinak s mbankou spokojen, premyslim, ze si na cesty poridim jinou kartu jine banky. Casto cestuju a vybirani penez z bankomatu je dost nevyhodne... oproti kamaradovi s KB jsem na vyberu v zaharanici (celkem cca 15000) prodelal nekolik stovek.

A to nemluvim o tom, ze mi v cca 30%kartu odmitli vubec vzit. (bankomaty v asii,nekolik obchodu v londyne...automat na listky na letisti v NY) (mam starou kartu s delfinem, je mozne ze s tou novou to bude lepsi)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: zálohy neexistují.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: 100 už zní mnohem líp :-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    Našel jsem na stránkách http://www.mbank.cz/osobni/mkonto/#tabs=1
    Práci s internetovým bankovnictvím vám usnadní možnost definovat až 100 předdefinovaných příjemců plateb.
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Starší příspěvky bývají v archivu - klikni na Zálohy. Ale fakt je, že jsem to nikde jinde neviděl.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    BUNDA: nedofiltroval sem se. Ale třeba to tu ADAMM ještě upřesní.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: fakt? V tom případě brzo narazím na limit a mbank bude mít další mínus.
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Pokud vím tak je omezený na 50. Sice jsem toho nedosáhl ale pamatuji si, že to AdamM blahé paměti psal.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    JUANITA: ano, pokud nějaké omezení je tak dosud není veřejně známo :-)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    u mkonta je pocet sablon zdarma neomezeny?
    KRALIK
    KRALIK --- ---
    ADAMM: nevim, jak jsem to presne delal predtim nebo co se stalo, ale zkusil jsem si udelat taky novou sablonu mKonto -> 3. eMax+ a uz to po mne nic nechce. pak jsem ale pouzil tu puvodni, co autorizovat chtela a uz to taky proslo bez sms.

problem vyresen.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    hm, tak jsem si udelal novou sablonu (mKonto -> 4. eMAX Plus) a je to OK, SMS to nechce...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ahoj vsichni... s tim cashbackem - jak psal GOR, uz ve vsech albertech nase karty funguji (ale melo by se to tykat i dalsich provozoven, co pouzivaji terminaly CSOB a driv to tam neslo - napr. nektere benzinky).

alias misto prihlasovaciho cisla: ne, nepujde :)

tomas, muj nastupce - pripomenu mu, ze to tu na nej stale ceka...

problem s sms autorizaci je zvlastni, melo by to fungovat (a me to taky tak funguje) tak, ze pokud clovek udela jednorazovy prevod a vybira v tu chvili ze seznamu uctu, tak to je s SMS vzdy, ale pokud jde pres preddefinovane prijemce, tak by to SMS chtit nemelo, pokud to tak bylo nastaveno. schvalne to ted testnu na nejake nove sablone...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam