• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    ADAM
    ADAM --- ---
    blba otazka - mají docela pěkné stránky v angličtině.
    takže se zeptám ještě jinak - je v polsku jiná alternativa "banky zdarma"? (v čr např. fio)
    ADAM
    ADAM --- ---
    a ještě se zeptám - v polsku má mbank stejnou poplatkovou politiku? (čili téměř vše zdarma) - chtěl bych si založit účet v polsku pro pln a jiné polské banky neznám :-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Ovšem, pokud zadáte v mBank.pl převod do mBank CZ/SK, tak to jde, a to přes korespondenční banku (v případě ČR je to Česká spořitelna), nicméně je to relativně drahá varianta (platba jde do spořky a z ní jako běžný příkaz v rámci ČR, info o poplatcích je součástí textu pro příjemce, stejně jako původní číslo účtu a jeho vlastník, poplatek je tuším 300 Kč - respektive takto to vypadalo asi před rokem).
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAM: stále platí: "Co mBank NEUMÍ: zah. platby"
    NELDE
    NELDE --- ---
    VXP: Pokud vím polská mBank zahraniční platby umí!
    VXP
    VXP --- ---
    ADAM: neumi zahranicni platby :)
    ADAM
    ADAM --- ---
    je nějaké propojení mezi mbank česko a mbank polsko? (levnější platby atp...) - nebo platí: "Co mBank NEUMÍ: zah. platby"
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    VIDOCQ: to v cem si vedes PP nema na tohle vliv - zalezi jak si nastavis menu, ze ktery se ti strhava z karty
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    Tak mBank už opravila FAQ:

Proč je číslo účtu u mBank tak dlouhé? Je nutné používat prefix?

mBank dosud klientům umožňovala nepoužívat předčíslí, tak aby jim formát čísla účtu co nejvíc zjednodušila. Pracovali jsme na celkovém odstranění předčíslí. Nové vyjádření ČNB odkazující na Vyhlášku č.62/2004 Sb. nás teď ovšem nutí ke sjednocení formátu u všech účtů, a to s předčíslím. Z tohoto důvodu jej musíme znovu zavést.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    VIDOCQ: filtruj tady slovo conversion.
    VIDOCQ
    VIDOCQ --- ---
    NYX: ok díky
    NYX
    NYX --- ---
    a to reseni pres top up by melo asi fungovat taky
    NYX
    NYX --- ---
    VIDOCQ: [ ADAMM @ mBank ]
    [ VXP @ mBank ]

tj. jestli to dobre chapu, melo by stacit napsat na PayPal, at u tve karty nastavi, ze jeji menou je CZK a tomuhle bordelu se vyhnes...ale pozor, v PP na podpore pracuji ze dvou tretin roboti a ze dvou tretin dementi :-)
    VIDOCQ
    VIDOCQ --- ---
    NYX: PP mám vedený v CZK. V mbank transakci je:

původní částka: -15,99 GBP
    čast.v zúč.měně: -18,71 EUR
    část. na vrub: 490,47 CZK

takže z toho plyne, že ty libry se přepočítají přes nějaký visa kurz + 2% na eur ta se zase podle kurzu mbank přepočítá na CZK a až ta částka se mi strhne? Má tedy nějaký smysl vést si PP v CZK? Teď mě tak napadá, pokud tedy pošlu top-up na PP a až tam to převedu na libry, tak se vyhnu celé téhle klauniádě s eurama?
    NYX
    NYX --- ---
    VIDOCQ: pri platbach a refundech to jde pres kartu, tj. crossborder fee se ridi tim, kde se nachazis ty a ten, komu platis apod. kurz urcuje bud paypal nebo tvoje banka, podle toho, jestli si nechavas strhavat penize v cizi mene nebo nechas PP prevest castku na koruny (nevim, jestli tohle jde u mBank).

top up a withdraw probiha jako normalni prevod mezi dvema ceskyma bankama.
    VIDOCQ
    VIDOCQ --- ---
    můžete mi prosím někdo osvětlit, jak funguje transakce mezi paypal a mbank? Do dnes jsem žil v představě, že to probíhá jako normální platební styk v ČR. To znamená že neplatím crossborder fee a kurz určuje paypal? Nebo je tomu přesně naopak? :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ZBYNEK: já dodám, že zdát se vám to nemusí, nicméně ve zkratce to je takto - "když už ho jednou máte, tak ho koukejte používat"... to že vůbec došlo na používání předčíslí plyne ze systému v Polsku (tam mimochodem všechny banky používají čísla účtu, která jsou téměř jako IBAN). důvod pro nové vyjádření ČNB byly stížnosti milých kolegů z jiných bank.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    HUBIK: No, aspoň uvedli jakých plateb se to (ne)týká.

Každopádně se mi nezdá tohle: Nové vyjádření ČNB odkazující na Vyhlášku č. 62/2004 Sb. nás teď ovšem nutí ke sjednocení formátu u všech účtů, a to s předčíslím. Z tohoto důvodu jej musíme znovu zavést.

Budu citovat (http://www.finarbitr.cz/download/17_cs_62-2004.pdf)
    § 4
    Bankovní spojení v tuzemském platebním styku
    (1) Bankovní spojení v tuzemském platebním styku jednoznačně identifikuje účet klienta a je tvořeno číslem účtu klienta (dále jen "číslo účtu") a identifikačním kódem banky. Číslo účtu a identifikační kód banky jsou v písemné podobě vždy zřetelně odděleny.
    (2) Číslo účtu, na kterém se provádí mezibankovní platební styk, stanoví banka tak, aby:
    a) obsahovalo nejvíce 16 číselných znaků a bylo členěno na
    1. předčíslí, které obsahuje nejvíce 6 číselných znaků s tím, že předčíslí nemusí být v čísle účtu obsaženo,
    2. základní část čísla účtu, která obsahuje nejméně 2 a nejvíce 10 číselných znaků s tím, že alespoň dva z nich nesmějí být nulové,
    HUBIK
    HUBIK --- ---
    Aktualizace postu o (ne)potrebe uvadet cisla i s predcislim - http://www.mbank.cz/blog/article.html?id=156
    VANEK
    VANEK --- ---
    Btw koukam ze tas jedou velke reklamy v TV i denicich.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam