• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    NELDE: Maestro elektronická grátis.. ale ja si katru ani nenechal vydat.. mbank mi vicemene vyhovuje a co neumi mBank tak umi FIO..

FIO - zahranicni platby, hotovostni operace(pokud to správně chápu tak to je uz mozne na vsech pobockach DZ).. (Prip. vybery u CSOB 6,-)
    mBank - Visa gratis(ne vsude maj radi Maestro), 3 vybery gratis, zahranicni vybery jsou levnejsi pravdepodobne i pres horsi kurz, mpujcka..

Proste kazda z tech 2. ma sve + a - :-) ale dohromady se da dost z - "zredukovat" :-)

NELDE
    NELDE --- ---
    NOSPAM: To mi zrovna moc nevadí (-;

NOSPAM: A na kolika místech to vložíš? Fio má kartu zdarma?
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    PS: Jeste mBank neumi jakekoliv pujcky, uvery, hypoteky atd. pokud jste non EU..
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    NELDE: jeste muzes vkladat pres FIO (ted uz i vetsina jejich pobocek umi vklady i vybery cash..) :-D ale zase to uz tam muzes mit rovnou ucet a nezakladat u mBanky :-)) ze?
    NELDE
    NELDE --- ---
    POPEYE: účet mám už skoro dva roky. Za tu dobu jsem platli jen poplatky z vlastní blbosti. Jednou jsem vyzvedával z Emax plusu podruhé (přehlédl jsem, že úrojky byly připsané předčasně) a podruhé jsem prošvihl termín splatnosti kreditky (resp. se mi sešly platby, takže na kreditku nezbylo). Háček není žádný, jen je omezení, že některé služby zatím nejdou vůbec - jak píše ADAMM, není možnost vkladu na pobočce, nejsou zahraniční platby, není věrnostní program u karet, není kontokorent, nejsou další produkty jako penzijní, stavební, pojištění, leasing, atd. Nemá vlastní bankomat.

Na tři výběry mám jeden trik - žena má také účet a jsme všeobecní disponenti navzájem (karty k obou účtům), ergo máme dohromady 6 výběrů. Převody mezi účty mbank jsou okamžité, takže když to hodím na její, tak to mohu ihned vybrat.

Vklad na pobočce má většina bank zpoplatněných, takže ta varianta přes poštu není až tak špatná. Doufám, že se rozjedou ty vkladomaty. Místo kontokorentu je lepší kreditka (je i bez poplatků). Jediné, co fakt vadí, je nemožnost zahraničních plateb, hlavně příchozích.

Velmi výhodný je bilanční účet u hypotéky.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    je jenom Visa, nikoliv Mastercard. při placení kartou v zahraničí je špatný kurz. ale na poplatcích nemusíš platit nic - já platím jen informační smsky...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    POPEY: myslím, že je ještě důležité uvědomit si, k čemu to potřebuješ.
    nemáš moc poboček a ani na nich neuděláš vlastně nic - kromě případného založení účtu (ale to můžeš udělat i přes kurýra, který za tebou přijede domů nebo do práce nebo kam chceš. nemáš příchozí ani odchozí zahraniční platby. nemáš vklad hotovosti (to si můžeš vkládat na poště).
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    POPEY: podívej se do ceníku, proboha - nebo na ty odkazy, co jsou tady v záhlaví... za tyhle blbosti se neplatí (nic jako účetní položka tam ani není), 4. a další výběr jsou za 35 Kč. nemám nic proti tomu odpovídat na rozumné dotazy, ale základní informace si snad můžeš přečíst.
    POPEY
    POPEY --- ---
    jo a jeste
    dotaz

je to nejak omezeny
    jakoze tam mesicne musim posilat naky mnozstvi penez
    nebo obrat penez

proste porad v tom hledam nakej hacek
    tak nerikejte ze to je fakt tak supr

proc sme vsichni ostatni pitomci u tech vydriduchu
    POPEY
    POPEY --- ---
    plus
    plati se u mbank za bankovni polozku

to mam u sporrky treba za 3 nebo 6 korun
    ale kdyz jich je deset kazdej mesic
    POPEY
    POPEY --- ---
    super diky za nazory
    a btw
    kolik se plati za 4 tej vyber
    jakoze jak je to moc pak drahy

a jestli se plati za inkaso
    MICKI
    MICKI --- ---
    POPEY: I já měl v dobách minulých účet u spořitelny a je to kolem 15 měsíců, co jsem si udělal účet u mbanky.
    Do dnešní doby mě mbanka přišla na asi 25 minut života strávených vyřízením formalit při založení. Z pohledu peněz jsem zatím nezaplatil ani korunu.
    Co se týče rozdílu účtu u spořky a u mB, tak při zhruba stejném obnose hotovosti na účtu jsem u spořky každý měsíc zaplatil kolem stovky na poplatcích a u mB jsem naopak byl v plusu 100-250kč.
    Neboť jsem byl línej zprvu učet u čs okamžitě zrušit, nechal jsem tam nakonec něco kolem kila kč a s tím že jsem všechny platby dělal už jen z mB, ten účet v poklidu tlel. Pak v létě přišlo pololetní vyúčtování a díky poplatku za účet po mě chtěli doplatit vzniklý dluh asi 150kč - Jeho zaplacením na na pobočce, odevzdáním již nepoužívané platební karty a podepsáním nějakých listin se má životní etepa u Cesky sporitelny završila.

A další velké plus mB - když si vystačíš zaměsíc se třemi výběry z bankomatu, nezaplatíš za výběr ani korunu a je naprosto jedno čí bankomat to bude.
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    POPEY: pred rokem sem emigroval ze sporky do mbank a na poplatcich s mym pouzivanim zaplatil 0,- a nic mi u nich nechybi, takze z myho pohledu to bylo dobry rozhodnuti.
    POPEY
    POPEY --- ---
    uvazuju ze zrusim ucet u Cesky sporitelny
    a prejdu k nim

ze prej se u nich neplati zadny poplatky
    tak se chci zeptat kdo ma zkusenosti jak je spokojenej
    a taky ejstli OPRAVDU za nic neplatim
    znam ty fory ze vsehcno je zadara apak za infolinku u operaotra platim 30kc za min atd

proste sporka me sere
    prze kdyz sem si spocital kolik jim platim na ruznejch poplatcich
    tak sem byl docela v hrotu
    takze z hlediska ekonomickyho
    mam jit do mbank
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUNDA: no ono je to tím, že česká mBank se to dozvěděla 14.12., protože tyhle rozhodnutí jdou z Polska a to bez možnosti diskuse... co se týče Twitteru / FB, tak souhlasím, sám jsem to Tomovi napsal, ale ani v tomto případě to není on, kdo rozhoduje, ale jeho nadřízení. shit happens.
    HUBIK
    HUBIK --- ---
    Souhlasim s Bundou. Za sebe jeste podoktnu, ze je opravdu super, ze si mBank hraje na moderni instituci a jako takova inzeruje na Twitteru a Facebooku, ale tam jsem nutne musel docist pouze to, ze finmag.cz vyhodnotil zakladani podnikatelskeho uctu u mBank jako nejlepsi z testovanych. A vubec celkove se zapomina na mene popularni novinky, kdezto ty pozitivni jsou tam okamzite.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: ani tak nejde o úrokové sazby nutnost snižování chápu. Ale když porovnám přístup kamenosaura, který mě zprávou v IB 4.12 upozorní, že od 7.2 bude snižovat úroky s mBank (chvástající se férovostí a otevřeným přístupem ke klientům) která 14.12 odpoledne na jediném místě upozorní, že od 15.12 dělá totéž a ještě 15.12 ráno prakticky všude inzeruje původní výši úroků tak si říkám, že je něco špatně :-(

Přitom stačil článek do blogu (kde byl o pár hodin příspěvek, ale týkající se něčeho jiného) a včasná aktualizace úrokového lístku. Když už je tedy nutné informovat jen s cca 10hod předstihem.

btw od tý doby cos odešel tak komunikace na mFóru silně zeslábla.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NOSPAM: nevím. ještě je možné, že bude mBank CZ-SK-PL a pak zahraniční obecně. ale nevím nic, takže to nevidím jako v prvním pololetí.
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    ADAMM: Zdravim, Nevis jak to vypada se zahranicnimi platbami? (EU a mimo EU?)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    HAYES:
    pokud to delas dobre tak ted v noci to uz nikoho trapit asi nebude. takze jdi spat a rano to zkus znovu ;-)
    HAYES
    HAYES --- ---
    nejdou mi odeslat penize... po zadani prikazu k uhrade mi to napise: Systemova chyba... zkousel jsem to nekolikrat i po znovuprihlaseni... nevi nekdo o nejakym problemu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam