• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Ten debet snad nastane, až když se ty peníze opravdu strhnou, ne? Podstatné je účetní datum. Do té doby ty peníze jsou jen blokované.

Stát se to může při platbě off-line docela snadno.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NYX: imho je to nepovoleny debet, ale nemělo by se to obecně stávat... ale musím si to ověřit. dám vědět.
    NYX
    NYX --- ---
    tak jsem zjistil, ze se mi zauctovala platba kartou a pritom nezmizela z blokaci, cimz jsem se dostal s disponibilnim zustatkem do minusu. bere se to jako nepovoleny debet nebo ten nastane teprve pokud by do minusu sel ucetni zustatek?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    HARALD: mně to nijak neobtěžuje :) na druhou stranu na rozdíl od ostatních mRadních jsem teď na samotném mB fóru docela málo, takže přispívám aspoň udržováním téhle nyx skupiny... :)
    HARALD
    HARALD --- ---
    ADAMM: ty se nějak nedokážeš té role zbavit, co? :-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DEMONOFANARCHY: novou kartu lze zařídit dvěma způsoby: a) zablokovat starou (v IB) a po mLince objednat novou (je to zdarma, jen jsi na určitý čas bez karty) nebo b) požádat - po mLince - o duplikát (je to za 100 Kč, ale stará karta funguje, dokud není aktivovaná nová)

FREDDY2: nástěnka opravena. byl jsem v cizině a v podstatě bez netu. co se týče pojištění - je to tak a nevím, kde se to zaseklo, protože když jsem na konci srpna odcházel, bylo to na spadnutí. ke konci ledna je mRada, tak uvidím, co nám řeknou.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    FREDDY2: díval ses dobře.
    GASPODA
    GASPODA --- ---
    BUNDA: To nevypada veru zle. Prevod v ramci EU za 0.18€ stejne jako po Reichu. Navic pobocka v Libu. Asi neni co resit. Dekuji.
    FREDDY2
    FREDDY2 --- ---
    zdravím, tak za prvé by asi chtělo na nástěnce opět snížit úrok u emax plus a za druhé mě zajímá cestovní připojištění...v ceníku ano, reálně ne... jestli jsem se špatně nedíval? to mě trápí, zrušil jsem spořku a na pojištění ke kartě jsem byl zvyklý...:-(
    GASPODA
    GASPODA --- ---
    Prosim o radu, snad to nebude moc OT. Potrebuji pro pritelkyni zridit ucet v Nemecku, idealne neco na zpusob mBank. Prioritou je vedeni zdarma. Transakci bude velmi malo, takze nejaky mensi poplatky by az tak tragicky nebyly. V podstate by to melo slouzit pro prijem vyplaty a nekolik vyberu z bankomatu. Diky.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    TURBO: http://www.mbank.cz/pruvodce/kurzovni_listek.html
    cesky: [mistni mena]->EUR dle kurzovniho listku VISA + pripadne 2% poplatek mimo eurozonu, nasledne EUR->CZK dle kurzovniho listku MBank
    NYX
    NYX --- ---
    TURBO: muzes si ji normalne vybrat z bankomatu, jen ten kurz je dost nevyhodny (pokud nevybiras CZK nebo EUR). to same se tyka pokud platis kartou treba na internetu v jine mene nez CZK / EUR.
    TURBO
    TURBO --- ---
    přeju pěknej den a jdu rovnou k věci :)

Přemýšlím o zřízení mKonta a chci se zeptat - v podmínkách se píše, že můžu pak tou jejich Visa kartou vybírat i v zahraničí a zdarma ... to se týká bankomatů? Nebo přepážek v bankách? A když budu mít na účtě sumu v CZK, v čem ji budu vybírat v zahraničí a podle jakýho kurzu?

Díky za odpovědi - s jakýmkoliv výběrem v zahraničí na kartu nemám bohužel vůbec zkušenosti ...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    tak koukám, že mBank už brzo zavede poplatek za obnovu platební karty.

To, co je dnes v ceníku za 0 Kč - bude i nadále za 0 Kč ... nemůžeme si dovolit a ani nechceme měnit naše zásady. Dobře jsme se poučili ze zkušeností konkurence, která slibovala a sliby nesplnila. Jejich cestou rozhodně jít nechceme. Co říkáme, to platí.

poslední dobou samá pozitiva a sociální jistoty.
    CASTER
    CASTER --- ---
    Tak v mailu s rocnima vypisama se vysvetluje proc neprisly nektere mesicni, opravdu uz je neposilaj k uctum kde nebyl mesic zadny pohyb...
    VANEK
    VANEK --- ---
    MUNIN: Oni to stihli za dva dny smazat (a ještě překopat web, že tam žádné Aktuality nejsou k nalezení)?!?

Aha: http://209.85.135.132/search?q=cache:P2KPFtnp7nAJ:www.cnb.cz/cs/aktuality/uvodni-strana/2010-01-07_004.html Takže evidentně by to mělo být normálně na hlavní stránce, a není. Hm, hmm...
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: To by museli ty hypotéky, půjčky a kreditky trochu propagovat (-;
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    VIDA: dolů půjdou časem všichni, ale je vidět, že mBank opravdu neumí půjčovat.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: já bych věřil Tobě, ale opět musím konstatovat, že z toho šťastný nejsem :-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam