• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    NELDE
    NELDE --- ---
    PETER_PAN: Pokud je odhad o 20% nižší než co chce prodávající, tak nekupovat. Je to o 20% předražené (-; Je třeba si koupit jiný byt (ne nutně nový)

Jinak ze 48k čístého by měli být schopni 20k měsíčně uspořit. Po čtyřech letech mají milion, což by při půjčce na 80% LTV mělo umožnit hypotéku až na 5 milionu. Prostě je třeba nejprve nějakou dobu bydlet v nájmu a šetřit a pak jít do hypotéky a vlastního.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    SEOMAN: to uz je zase jina pisnicka .. kromne nekterych sluzeb a zbozi do kterych se sluzby primo promitaji (parek v rohliku ve stanku) je tu vcelku vsechno stejne drahe bo drazsi nez v nemecku, ale v nemecku je prumernej plat 3,2kEUR :-)
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    Problem je ze tady byty stojej jak v nemecku ale v nemecku byste meli ne 48 ale aspon 100kkc/mesic - z toho mam takovej mindrak trosicku
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    NELDE: tak samozrejmne - tohle je problem nastaveni tak ze na hypo nedosahnes !

- obecne v tom nastaveni bank - proste odhadni cena nemovitosti je o 20% nizsi nez realna a to je klicovej problem hypotek obecne .. tj. z hypo na 80% ceny mas najednou hypo na 60% ceny a 40% z 3,5M proste normalni clovek nasetreny nema ..
    NELDE
    NELDE --- ---
    PETER_PAN: To by měli mít šanci dosáhnout. Jen je problém, že banky dneska půjčují jen 50% odhadu, takže spíše mají problém sehnat tu druhou půlku, ne?
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ADAMM: ofenziva ohledne hypotek .. to zni dobre, co si pod tim predstavit ? ..
    .. nedavno jsem to resil s kamosem na pivku, stezoval si ze s pritelkyni maji cistej prijem 48kkc/mesic a nemaj dluhy - na hypo nemaj sanci dosahnout .. tak to jsem zvedavej jestli mbank vnese novou vlnu i do teto stojate vody ..
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Částečně ano. mBank prodává produkt jménem mLinka a ta má technické problémy s určitým mobilem (možná jen s jeho nastavením). Tedy by měla mBank problém analyzovat a být schopna nabídnout zákazníkům řešení - třeba stylem, že se operátor zeptá na typ mobilu, ze kterého volá zákazník a pokud bude patřit do určité skupiny, tak doporučí zkusit jiný telefon. To doporučení skoro nic nestojí, jen aktualizovat manuál pro operátory mLinky.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MRTVY_KENNY: já nejsem žádný technik, ale je problém nějakého typu mobilu chyba mBank ??
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    nekdy mi prijde, ze by ti nemci meli v tom polsku prijit vyvetrat..
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    NOSPAM: Operátoři to vědí, ale nemají nic společného s tím, že jeden z mnoha systémů mBank používajících obrácenou polskou logiku je jejich IVR.
    NELDE
    NELDE --- ---
    NOSPAM: Souhlas, že by to měli operátoři vědět.
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    NELDE: To byl navrh vzhledem k tomu ze tam ma stale dobre kontakty.. a ne kazdy klient mBank chodi na NYX ;-) takze by bylo fajn kdyby takovouhle celkem logickou radu byli schopni dat operatori.. :-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    NOSPAM: ADAMM to těžko zařídí. Hlavně by to fakt chtělo vědět, které telefony to dělají.
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    Mozna by nebylo od veci kdyby ADAMM: zaridil aby operatori o tehle veci vedeli.. :-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    MARTINAA: BTW, co to bylo za telefon, ze kterého to nešlo?
    MARTINAA
    MARTINAA --- ---
    NYX: dik, zkusila jsem to z jineho mobilu a proslo to. dix moc:)
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    odpocet uroku... to si nemyslim....zrusi se ta podpora stavebka max

NYX
    NYX --- ---
    MARTINAA: zkus jiny telefon - viz [ TOM @ mBank ]
    MARTINAA
    MARTINAA --- ---
    Ahoj. Deje se mi ted takova demence:
    Zablokovala jsem si internetove bankovnictvi, m-linku vubec zrizenou nemam, volam tedy operatorovi. Operator mi doporuci, abych si zridila heslo na m-linku, pomoci zpetneho volani, takze mi vola nazpet, pak naskoci automat. Zadam sestimistne cislo, potvrdim krizkem, automat hlasi zadane heslo je nespravne. Vubec nechapu proc, kdyz zadam heslo podruhe, automat me vyhodi, takze to heslo se mi nedari nastavit. Takhle jsem to zkousela 4x, pricemz heslo jsem i menila, nicmene pokazde me to vyhodi. Operator tvrdi, ze to neni mozne a ze neexistuje jina cesta zaktivovani uctu, nez touto cestou.
    Co mam ted delat?
    NELDE
    NELDE --- ---
    SEOMAN: To mi nedělej, se můžu udusit.
    Spíše čekám, že zaříznou možnost odpočtů úroků z daňového základu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam