• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PAN_SPRCHA: řekl bych, že tohle je opravdu výjimečná situace. už před 4 roky, kdy se mě naposledy týkaly vklady v hotovosti na KB účet, to bylo připsané obvykle ne později než za dvě hodiny a vždy do konce daného dne - aspoň taková je moje zkušenost.
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    HUBIK: Pokud jde o vklad v korunách na účet vedený v korunách a vkladatel je spotřebitel nebo drobný podnikatel, není to podstatné. Vklad zase musí být ze zákona připsán "bezprostředně". Což tedy některé banky interpretují jako do konce pracovní doby pobočky. Tak či onak to musí být na účtu ten samý den.
    HUBIK
    HUBIK --- ---
    PAN_SPRCHA: vklad hotove v bance ovsem neni bezhotovostni predvod mezi ucty v ramci jedne banky.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    NYX: bylo to v pondělí, a byl to vklad hotově v bance.
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    PAN_SPRCHA: Nepřipadá mi to pravděpodobné, ale jestli ano, je to případ pro finančního arbitra ČR. Převod v rámci té samé instituce musí být (ze zákona) příjemci připsán v den účinnosti příkazu.
    NYX
    NYX --- ---
    PAN_SPRCHA: KB->KB urcite chodi hned, nemohlo se stat, ze nastavil datum splatnosti na pozdejsi den a treba se do toho jeste pripletl vikend?
    HUBIK
    HUBIK --- ---
    NELDE: svyho casu, kdyz jsem mel jeste ucet v CSOB, tak se to pohybovalo v rozmezi pul hodiny az den.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    NELDE: minulý týden z KB do KB, trvalo čtyři dny.
    NELDE
    NELDE --- ---
    LITTLELI: Možná to změnili, ale ještě celkem nedávno to u spořky bylo do druhého dne.
    Záleží na tom, jak definuješ on the fly. U mBank to fakt funguje tak, že peníze, které pošleš, můžeš ihned vybírat v bankomatu (vyzkoušeno). Pokud to je u jiných bank také tak, tak bych prosil někoho, kdo tu zkušenost osobně má (vím jen, že to už dávno fungovalo v ebank).
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    PETER_PAN: no, je fakt, ze v necem jsou dost dreveni. na to, ze je trend, aby si clovek udelal nejlip vsechno sam bez jejich prace a vydaju, tak me treba dostalo, ze abych zmenil korespondencni adresu k hypotece, musim si na to sjednat schuzku a jit tam osobne. nehlede na to, ze uz jsem tam byl menit adresu a cislo OP na smlouve. se na to nezeptala a ja na to zapomnel (uz jsem to tu jednou cetl. adresa na smlouve je jiny zaznam, nez korenspondencni adresa, a oni se proste nezeptaji, kdyz uz tam clovek sedi s novou obcankou a novym trvalym bydlistem..) nehlede na to, ze za rok uz mame pridelenou treti poradkyni. v netbankingu jde zmenit korespondencni adresa jen ke sporozirovemu kontu (odmitli zrusit resp. nepovolili zadost o zmenu inkasa z mbank konta, ale zas mam alespon kde nabijet kredit..) i kdyz tam ta hypoteka navazana je.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    LITTLELI: .. nicmene jsem rad ze jsem se z CS vyvazal .. jsou to pice v mnoha urovnich, ale tady je to OT !
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    PETER_PAN: dokonce i clearingové platby jsou ve spořitelně rychlé.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    LITTLELI: u CS mam jinou zkusenost !
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    PETER_PAN: hele nevím kde žiješ, ale u normální banky je převod mezi účty v rámci banky "on the fly" a to včetně ČS.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    CAIDEL: :-D modří již vědí :-D
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    BUNDA: To vidím, že neumí :) To byl spíš takový návrh do TODO listu a to jeden, který by snad nemuselo schvalovat Polsko ani by snad nemusel být přespříliš komplikovaný :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    CAIDEL: to mBank neumí. Ale vzhledem k tomu, že na eMax Plus nic nemám tak už ani ty výpisy nechodí :-)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Teď jsem si tak všiml... mám-li v internet bankingu eMAX Plus účty pojmenované, mohlo by to s tím pojmenováním chodit i do exportů mailem na konci měsíce? Nikde jsem to tam nenašel a pro rozlišení by se to myslím celkem hodilo - je tam jen číslo účtu, ale podle toho poznám na první pohled houby :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MAKROUSEK: eh, smaž se. copak tam není napsaný, že peníze chyběly tomu druhýmu člověkovi? :)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    MAKROUSEK: Copak on něco takového udělal?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam