• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    FINSON: účet u RB není zdarma dokud jsou na něm poplatky za každou odchozí platbu. tedy aspoň tak to vidím já. jejich komunikace je imho ještě mnohem "zmrdovitější" než jinde ;) viz např. zábavné historky od Athura Denta: http://www.misantrop.info/sbohem-raiffeisenko
    FINSON
    FINSON --- ---
    ADAMM: Běžný účet, kde jsou mi úroky buřt, mám v RB, vedení, platební kartu a kreditku mám od nich taky zdarma. Na eMax Plus jsem právě odkládal peníze, které nebyly potřeba každý den, tak ať jsou aspoň nějak úročené. A kvůli 1, případně 1,5 procentního bodu vyššímu úroku se založením spořícího účtu jinde (taky zdarma, vč. následného vedení) a s jedním převodem si tu práci dám...
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    hehe... stejne zmrdi praktiky jako ve vsech velkych firmach koukam :-D
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CAIDEL: co mě mrzí - a VÍM, že stejně to vidí moji bývalí kolegové - je způsob, jakým se to udělalo 1) pásmové úročení (zcela proti základní filozofii mBank) 2) ohlášení den předem 3) že nebude rozeslán e-mail klientům

ale to je důsledek krátkozrakého vnímání některých "manažerů", kteří si neuvědomují hodnotu důvěryhodnosti... nápověda: sedí ve varšavě a od března 2008 dělají všechno proto, aby koncept, se kterým se začínalo, pohřbili transformací v "klasickou banku" (u nás se to projevilo o něco později, řekněme od konce roku 2008, kdy se už pevně usadili v polsku, s tím souvisí i řada personálních změn ve všech třech zemích). škoda, přeškoda.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: jako jo, ale presne jak jsi rekl, presne kvuli tem 200kc se odchazelo. (a to sveho casu jeste do ustavu, na ktery se porad nekdo ptal, jestli vubec funguje)
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    Tisíce Evropanů ( ale i obyvatel dalších zemí) si v DR kupují apartmenty, byty, domy nebo pozemky a ještě větší část z nich se rozhodne v DR spořit, neboť banky nabízí výrazně vyšší úroky nez banky v Evropě nebo USA ( kolem 7–12% p.a.).
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    No tak jako je to skoro jedno ......pokud ted vsichni najednou nevyberou veskery svy prachy z mbank :-)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    ADAMM: Něco na tom prodělám. mKonto apod. opouštět nebudu, to je stále velmi dobrá investice, ale teď se dostávám do situace, kdy mi přesunutí věcí z eMAX plus ke konkurenci vynese zhruba stejně, jako mi kdysi vyneslo přesunutí od "poplatkové" banky k mKontu.

Neboli, částka dost podstatná na to, abych se tím zabýval.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Jinak oprostíte-li se od emocí: pro mě osobně třeba tohle všechno neznamená vůbec nic, protože tam mám na eMAX Plus cca 30k CZK - a tím pádem je fakt jedno, jestli je úrok 1%, 3% nebo 1,123456789%. Důležité je pro mě mKONTO a možná ještě kreditka zdarma - a dokud se nezmění tyhle podmínky, tak úroky mi jsou relativně buřt.

Samozřejmě to nemusí být váš případ - ale jak se to dotkne vás? Proděláte 100 Kč měsíčně? 200 Kč? To je pořád zhruba cena, kterou stojí vedení běžného účtu u většiny konkurenčních bank, ze kterých jsme/jste odešli.
    KAREN
    KAREN --- ---
    MARC: neLOL ,[
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    Mbank chce zavrit nebo co ?
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    tyvole to si snad delaj prdel ne uz
    HUBIK
    HUBIK --- ---
    VXP: to je vicemene klasickej terminak. Jednorazovej vklad bez moznosti navyseni. Pouze jeden vyber z vkladove obdobi a to jen 30% z castky. To asi nikomu nenahradi eMax.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Z mFóra:
    Navrhoval bych zavedení nového spořícího produktu "Emax mínus" - čím více peněz klient uloží, tím větší úrok bude měsíčně bance odvádět. MBank by byla zcela jistě první s produktem takového typu na finančním trhu, mohlo by jí to pomoci z červených čísel a určitě se najde mnoho klientů, kteří do toho půjdou...

Inu, Češi, smějící se bestie ;-)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    FIN: přesně tak :-D Patrně špatně nasmlouvali termíny spuštění reklamy a odložit to již nešlo.
    FIN
    FIN --- ---
    BUNDA: oni vstoupili na trh, hodlali se projevit, udělali si reklamu, aby přitáhli hromadu nových klientů a nestíhají nápor...?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    CAIDEL: Axa vypadá zajímavě, ale nestíhají nápor nových klientů. Takže krom specifického IB počítat s dlouhými lhůtami.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CAIDEL: já hodlám vyzkoušet Axu, ale až to trochu doladí :)
    FIN
    FIN --- ---
    CAIDEL: pokud ti nevadí počáteční trapas s odfláknutým i-net bankingem a další problémy )viz finson níže), tak je axa zajímavá. mě osobně ovšem tyhle věci prozatím naprosto odrazují.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    No ty krááááso. To je tedy novinka.

Odcházím si otevřít spořák jinam, tohle by fakt nešlo.

(kde je to teď nejlepší? Oranžové konto? AXA?)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam