• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: tak hledá kontokorent a ten zatím bude hledat marně...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BUNDA:
    no pokud hleda u mBank?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: nevím osobně mi mKreditka nepřijde zajímavá.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BLACKYT:
    hledas mKreditku...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    BLACKYT: běžným způsobem se do mínusu nedostaneš a úroky jsou tuším 22%.
    BLACKYT
    BLACKYT --- ---
    Ahoj, chci se zeptat, když mám mKonto, můžů jit nejakou částku do minusu? A pokud ano, jaké jsou pak uroky?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUNDA: no nahrání PINu na čip u nečipové karty moc nefunguje, to je fakt :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: kamarád také testoval v UK, ale má starou nechipovku a vše při starém :-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Tak jedna dobrá zpráva z UK: trochu jsem to tady testoval - kauza "nefunkční karty". Schválně jsem nic neměnil, přijel jsem sem, se starou kreditkou jsem se vydal hledat nějaký CHIP & PIN only terminál (což nebyl takový problém). Výsledek: transakce zamítnuta, do banky se samozřejmě ani nic nedostalo (měl jsem "přítele na telefonu" na karetním). Takže jsem si změnil PIN, šel do bankomatu a tam - protože vybírat jsem pochopitelně nechtěl - jsem se podíval na zůstatek. Problém ovšem byl v tom, že - minimálně u bankomatu Nationwide - se neodeslaly data do banky a tak nedošlo na nahrání PINu na kartu. To se ovšem v ČR imho nestane. Po provedení první transakce s ověřením PINu v bance (TKMaxx) se už PIN nahrál (potvrzeno z karetního) a následná transakce v témže obchodu co úplně poprvé pak už prošla. Takže pokud si - raději doma, ne jako já až v UK - změníte PIN a stavíte se v bankomatu, problémy s kartami v zahraničí už by se neměly opakovat.

Konec hlášení :)
    FIN
    FIN --- ---
    CASTER: sožeto?
    NELDE
    NELDE --- ---
    FIN: Všechno co má nálepku oranžové raději nechávám ležet na ulici (-;
    CASTER
    CASTER --- ---
    FIN: akorat ze ma rozhodci dolozku
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    FIN: vim, ona situace se nakonec stejne zmenila, takze kam s penezma uz neresim. ale uz jsem psal do toho auditka - dneska mi k tomu nezaktivovanemu axa uctu prisel vypis. ale uz nemam naladu s nema vubec komunikovat, to budu pul roku hazet do kose a pak to konto doufam bez kecu zrusi.
    FIN
    FIN --- ---
    MRTVY_KENNY: ještě pořád zůstává oranžové konto ing, jehož vedení je taky zadarmo a jehož otevírání funguje (osobně ozkoušeno nedávno).
    VXP
    VXP --- ---
    CAIDEL: ja to vyplnil na netu, zaklikl ze jim vsechno poslu sam, odeslal obalkou a za cca mesic jsem mel funkcni ucet... sef si nechal obalku poslat a trvalo to zhruba stejne... :)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    CAIDEL: tezko rict. mne se nepodarilo ani otevrit. [ MRTVY_KENNY @ Banky, bankovnictví, bankovní operace ]
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MARC: mBank půjde ještě níž. Klienti jsou divní nechápou, že ona teď jejich peníze nechce a dokud nazačne opravdu masivní stahování tak se na tom nic nezmění.

btw dnes mi dorazil mPuch z 29.4 :-D
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    To je fakt výsměch. Jak je na tom momentálně AXA, už začali normálně fungovat a odladili dětské nemoci (inetbanking a doba založení účtu?)? Bych to měl konečně z eMaxu někam přelít...
    MARC
    MARC --- ---
    Jen tak pro pobaveni (pokud jeste ma nekdo na eMaxech penize):

S platností od středy 19. května mBank v České republice snižuje úrokové sazby na spořicích účtech.
    Jednáme tak v návaznosti na změnu úrokových sazeb ČNB.
    Úroková sazba na spořicím účtu eMAX klesá na 0,65% ročně (p.a.).
    Sazby na účtech eMAX Plus se mění následovně:

- Úrok při vkladech od 0 - 600 000 Kč klesá z 1,00% na 0,75% p.a.
    - Úrok při vkladech nad 600 000 Kč klesá z 1,85% na 1,30% p.a.

Úroková sazba na účtech mBusiness eMAX se snižuje z 1,85% na 1,30% p.a.
    http://www.mbank.cz/blog/article.html?id=185
    NELDE
    NELDE --- ---
    MRTVY_KENNY: Nejlepší je spotřebitelský úvěr, potom kreditka nebo kontokorent. Do klasických půjček bez udání účelu bych moc nechodil, jsou drahé všude.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    pls ma nekdo zkusenosti s mPujckou? jak dlouho to trva? jak prisne se to schvaluje, uz mame hypoteku, potrebujem 80.000 na 3 roky optimalne.. nejaky tip na pujcku jinde, ktera je vyhodnejsi?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam