• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    FIN
    FIN --- ---
    FIN: v rámci feedbacku, samozřejmě :)
    FIN
    FIN --- ---
    PAN_SPRCHA: ano, blbé je to na to dost - doufám, že Adamm dá někdy zdejší fórum přečíst svému vedení :-)
    FIN
    FIN --- ---
    PAN_SPRCHA: ne, to fakt nebudu - to se většina mých peněz přestěhuje do fia, abych žádnou energii zbytečně vynakládat nemusel. jestli je cílem banky přijít o peníze klientů, tak budiž, mbank právě boduje :-)
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    KOC256: jo to jo 35kč už jsou nějaké hmatatelné peníze.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    WITTGENSTEIN: to je tak strojený jako by to psal rovnou PR manažer
    FIN
    FIN --- ---
    WITTGENSTEIN: zdá se, že jsem to s hodnocením "chudáci češi trpící pod polskou knutou" poněkud přehnal - česká část mbanky nám evidentně dementní taky.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PAN_SPRCHA:
    horsi to je v kauze obrat~vyber z bankomatu
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    To si opravdu budete hlídat počty platebních příkazů abyste náhodou nepřesáhli deset měsíčně a zaplatili tři koruny? No nevím, ale poměr vynaložené energie k úsporám je poněkud zvláštní. Možná tak první měsíc, pak už se na to každý vykašle když uvidí jaký "přínos" bude mít z toho, že si bude hlídat počty příkazů, odkládat ne nezbytné příkazy na další měsíc atd.

WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    http://www.mbank.cz/forum/read.html?f=1&i=158791&t=158791&cat=1&p=8

Hezký příklad astroturfingu:
    Pěkný den, i já jsem klientem mBank, využívám většinu produktů a služeb. Mě se tato změna týká také.
    Když jdu nakupovat potraviny, platím kartou, když kupuji benzin do auta, platím kartou, když jdu do restaurace, platím kartou, když jdu do kina, platím kartou. Dám si záležet na tom, abych žádnou možnost nevynechal, a možná trochu změním „karetní návyky“.
    Analyzoval jsem svoje měsíční výdaje několik měsíců zpětně a zjistil jsem, že bez nějakého složitého počítání každý měsíc, se pro mě od srpna nic nemění.
    V každém měsíci určitě zaplatím kartou alespoň dva nákupy potravin a jednu nádrž benzínu a dál mám banku, jakou chci, tj. „bez složitého počítání“ a bez poplatků.

Podepsán uživatel: mBank

BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: tak já vybírám minimálně, ale účet u mBank používá i pár příbuzných a z nich se nevejde do obratu prakticky nikdo. Už vím co uslyším :-(

Navíc fakt nevěřím, že to tímhle končí to je jen začátek. mBank prostě svou neschopnost prodat úvěry přenese z části na klienty pomocí poplatků.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BUNDA:
    je to tak. obcas se mi zdálo i svazující 3 výběry měsíčně a teď k tomu budu muset ještě počítat obrat... :(
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: nelíbí se mi, že si budu muset hlídat počty jednorázových příkazů a obraty (ty prakticky nikdy nesplním, mám raději pozitivní motivaci k placení kartou takže mBank kartou jen vybírám) takže pro mne to znamená naopak nechuť používat mBank jako primární banku na převody a na výběry holt jen v nouzi.

Přesně na různé složitosti u ostatních upozorňovala mBank a pak je sama zavede.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Já nevidím problém v tom, že jsou nějaké rozumné poplatky. I bych je chápal, problém je ale provedení. Poplatek by měl být znám v okamžiku služby. Pokud vyberu na začátku měsíce, tak ještě žádný obrat nemám. A vybírat poplatek na konci měsíce je špatné. Podobně s převody - bude systém varovat, že takhle platba je za poplatek? Pokud ne, tak je to špatné - klient by měl vždycky vědět, jaký poplatek má očekávat.
    U karet je to jednoduché - součástí výpisu mi mělo být, kolik budou poplatky za výběry v následujícím měsíci. Podobně u plateb - nedejte, že se platí za 11. tý a další ale, že jsou zpoplatněné, ale je každý má nárok na 10 zdarma a na nějakém místě si může zobrazit, kolik jich ještě zbývá. Prostě transparentnost pro klienty.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM:
    no neni to muj obor takze kdyby to nekdo napsal jak pro blbce bylo by to pro me pochopitelnejsi...

neco jako:
    "Rucne zadane prikazy mimo mBank" :)
    PIZI
    PIZI --- ---
    ADAMM: Oni v roce 2007 nevedeli ze nemaji kristalovou kouli? Vedomi vlastni neznalosti je dulezite pri delani slibu. Nemeli delat sliby, kdyz kristalovou kouli nemeli.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KOC256: platby kartou ne, jde o JEDNORAZOVY PLATEBNI PRIKAZ MIMO mBANK - jasne vsem? :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ATAN: pro me je tam vsechno kolem karet spatne (nejsou videt online blokace, nemuzes si nastavit smsku na pokus o platbu kartou - dobre kvuli pripadnemu zneuziti, ale i zjisteni, proc se neco nepodarilo, neda se s kartou zdarma platit na netu, nejde zmenit pin, atd.) a pak - ale to je asi o zvyku - se mi nelibi jejich IB. taky kdyz zapomenes heslo, tak musis na pobocku :(
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM:
    predpokladam ze prevody spojene s platbou pomoci karty se nepocitaji...
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Koukal jsem teď na květnový výpis - 7 jednorázových a 3 trvalé. A nebyl to nijak silný měsíc. A to mám některé platby předplacené - zaplatím to na několik měsíců dopředu.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ADAMM: kdyz jsem se dival na minuly mesic, tak tam mam 500 za komunalni odpad, takze 1 jednorazovy prikaz mimo mBank :) o mesic driv jsem mel dva...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ADAMM: 1-2
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam