• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    VXP
    VXP --- ---
    ADAMM: ok, diky za info ;-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VXP: mbank za normálních okolností nepovolí debet žádný. ale můžeš se tam dostat třeba platbou na offline terminálu kartou, když na ní nemáš dost peněz. další možnost je ta, že si obchodník nestrhne peníze během 14 dní, kdy jsou v blokaci. blokace zmizí - peníze jsou "jakoby" zpátky, pak za pár dnů obchodník peníze strhne, ale tys na to mezitím zapomněl a utratil je jinak - a jsi taky v nepovoleném debetu.
    VXP
    VXP --- ---
    ADAMM: nevynada... posilam je 5 dni predem, takze tentokrat prijdou jenom o 3 dny predem :-)

a do kolika teda povoli mbank debet? ja o zadnym nastaveni nevim... a kdyz to maji v sazebniku, tak asi nejakou castku povoli... ;-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VXP: za to ti možná vynadá ten, komu měly peníze přijít - mBank je to upřímně jedno.
    VXP
    VXP --- ---
    kdyz se mi neprovedl prikaz kvuli nizkymu zustatku na uctu na mKontu, tak bude nejaka sankce? v ceniku jsem nasel jenom 50,- za spadnuti do nepovolenyho debetu, ale nic za to ze se to neprovede vubec :)

prisel neocekavanej bezhotovostni vydaj kterej musel jit hned a penize budou na uctu az zitra :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: A čo si predstavujetě pod takým slovom fér, nevojak Zbiejczuk?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    hraju fér. a to by fér nebylo :)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    nebo treba na wikileaks...
    CASTER
    CASTER --- ---
    Mohl by ho dat aspon sem teda :)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Vidím, že Adammův blogpost hned tak na mBlogu neuvidíme :))
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Hmm, podle tohoto článku by to měla dělat i mBank: http://finance.idnes.cz/vyber-hotovosti-kreditni-kartou-je-ekonomicka-sebevrazda-p3h-/bank.asp?c=A100331_145225_bank_bab Jenže u ní vím, že to nedělá, takže kdo ví, jak to je s ostatními.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: u kreditky mBank není žádné. Tuším, že na mFóru někdo uváděl, že snad u KB je kreditka co i výběr z bankomatu spadá do bezúročného období?
    NELDE
    NELDE --- ---
    VXP: A hlavně při výběru hotovosti z kreditky není bezúročné období (u žádné), takže nedoporučuji.
    VXP
    VXP --- ---
    LUDWIG_: výběr z bankomatu: 49 Kč

a vyblokuje se castka a strhne se po par dnech dle aktualniho kurzu... na paypalu jde nastavit, ze se to strhava rovnou v korunach...
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    jeste jsem se chtel zeptat k mkreditce - pri vyberu z bankomatu je to porad v bezurocnym obdobi, nebo uz se to uroci (u nejakych kreditek to tak je)?
    jeste jsem se chtel zeptat, jestli je nejakej rozdil proti debetu u strhavani penez - tzn. u debetu se cloveku vyblokuje castka a strhne se po par dnech, coz kdyz plati v zahranici, se muze i vyrazne hejbnout kurz; plati u kreditky teda kurz v den, co platil, nebo banka da uver podle kurzu, az kdyz dobehnou po par dnech naky vnitrni transakce?
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    jo, nekolikrat na me na google ads vybaflo> www.mBank.cz/studentske-mKonto
    stranka neexistuje, ale ze by teda se mbank zpetne snazila pritahnout studentstvo?
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Jinak lidí na mForu dospěli k víceméně stejným závěrům jako tady:

Je to tak, do 1.8.2010 mBank patřila mezi banky bez poplatků a mezi nimi byla nejlepší. Po 1.8.2010 bude mBank patřit mezi obyčejné banky, ale mezi nimi bude nejhorší, protože neumí ani ten blbý kontokorent, o zahraničních platbách nebo ukládání hotovosti nemluvě. Čím chce nalákat klienty? Přehledným sazebníkem? Chacha. Výhodným spořícím účtem? Chachacha. Svojí věrohodností a dobrou pověstí? Chachachachacha :-(
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ADAMM: No i kdyby nezveřejnili, tak po sociálních sítích se to rozšíří celkem rychle, kdybys jen trochu chtěl.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    tak tak, já jim to poslal mailem a teď dumají, jestli na to mají koule :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    WITTGENSTEIN: (OMG jako natrvalo? Bez toho se namnoze prostě neobejdeš, webdevelopeři jsou čím dál větší prasata - viz i zde; zkoušel jsem ve zdrojáku najít, odkud a čím to tahají, ale je to na mě příliš dobře obfuskovaný Ajax či co - ; vřele doporučuju http://noscript.net )

Žádnou tam nevidím, taky jsem se divil, oč má jít. Budeme muset počkat na Adamma, možná, že "si teď lámou hlavu" = prochází moderací, jestli ho zodpovědný manažer komunikace pustí, bankovní blog přece není žádný holubník, aby si tam bývalí zaměstnanci psali kdy chtěli co chtějí (ale já Adamma nevidím ani v http://www.mbank.cz/blog/authors.html , to jako skončil v Archivu nebo co?).
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    VANEK: Ten jsem si tuším zrovna nedávno odinstaloval. Nenašel bys mi tedy aspoň Adammovu reakci, pokud je v komentářích?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam