Tak jsem teď dostal odpověď (neděle večer, po 20h?), že moje žádost o předschválenou půjčku byla bohužel zamítnuta z interních důvodů banky. Jsem si teda původně myslel, že předschválená znamená, že už se nebude dále schvalovat, ale byl jsem vyveden z omylu - nicméně nejsem sám, na fóru mBank je to popisováno jako častý případ.
Minulý týden jsem dostal mail, že můžu požádat o předschválenou půjčku ve výši 60.000,- Kč, vyplnil jsem si tedy žádost po internetu, další den strávil hodinu a půl na pobočce (v žádosti nešlo změnit číslo OP, který mám už rok nový, ale paní na pobočce to také moc nešlo, hroutil se jí počítač - prohlížeč přestal odpovídat, 2x restartovala počítač, nešla přidat další žádost, když předchozí nebyla ještě vyřízena, nakonec mi založila další eMax se správným číslem OP, aby ho nějak dostala do systému, ale žádost jsem tam vyplňoval navíc ještě 3x...), takže moje celkové zklamání z vývoje mBank a zaměstnanců na pobočkách bohužel trvá (na pobočce jsem byl už podruhé - poprvé kvůli žádosti o kreditní kartu, kde se to také ne zcela mojí vinou komplikovalo až na 35 minut).
Založil jsem si tedy účet u FIO a doufám, že poznám něco lepšího, zatím jsem od založení příjemně překvapen ;-).