• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MRTVY_KENNY: hele, já jsem fakt happy, že to už není moje starost :)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: tam chybi "jak", ne? :o)

Potvrzuje to, že mBank kdy reaguje rychle a striktně respektuje právo a rozhodnutí soudu.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ale asi bude ;) jde imho o to, že v původním článku nějak chyběla informace o té lhůtě 15 dní, která běží... a tak celá "exekuce" byla v podstatě kachna.
    http://www.bankovnipoplatky.com/bpcom---vime-prvni-exekuce-mbank-vyresena-11997.html
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: už jsem viděl návrh textu na blog (co mi přišel před půl hodinou na mRadu), doufám, že zrovna TEN tam teda nebude... ;)
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: A v pondělí na webu mBank?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ostatně, předpokládám, že to bude dnes večer v televizi :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MUNIN: podle právníka platí toto - Soud, jakýkoliv, může pouze prohlásit některé dokumenty za neplatné jen vůči žalující straně a ne vůči všem!

je-li to tak nebo ne - nevím. nicméně sice nemůžu dodat podrobnosti, ale mBank se proti vzniklé situaci hodlá dost razantně bránit, protože uvedený výroky považuje z velké části za nepravdivé (ať už jde o samotnou "exekuci" nebo další tvrzení zmiňovaná v článku).
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    Hm. Tak sem si na mbank.cz dohledal i ty karetni všeobecné podmínky, kterých se spor týkal, a nalezl jsem, že tam mBank má ten paragraf 30, který je v rozporu se zákonem, dodnes. Těžko říci, zda je to záměr nebo bordel, ale možná ta exekuce nebyla poslední.
    VANEK
    VANEK --- ---
    MUNIN: Seznamku mám personalizovanou - pravda Novinky jsem z nejlepší pozice neodstraňoval, taky jsou občas užitečné.

Ale když narazím na článek o zásadní věci a vidím, že MM jen přežvykují trus zdatnějších kolegů, tak si ještě dohledám originál, zvláště plánuji-li to sdílet.
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    VANEK: A ty si je na titulce Seznamu zakrýváš rukou?

Mimochodem, mBank o rozsudku velmi dobře věděla a pro média jej dokonce (z právního hlediska choromyslně) komentovala - ten případ se vleče dlouho a medializován byl už v červnu.

http://aktualne.centrum.cz/finance/penize/clanek.phtml?id=671012
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    NOSPAM: Já jsem ty prachy přestěhoval. Takováhle nekompetentnost a amatérismus ve mě důvěru nebudí.
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    MRTVY_KENNY: Jo.. tohle je taky slusnej bordel v te nasi krasne zemi.. mame tu absolutne neuveritelne "schopne soudce" a jeste neuveritelnejsi exekutory kteri nejsou za nic odpovedni.

PS:To tzv. Exekutorska komora - jeji predstavitelka byla v TV a tam vysvetlovala jak by to mělo chodit.. a sice 1. penize (konta) 2. drobny majetek a az pak nestacilo-li by to tak vetsi majetek (pozemky domy atd..).

ADAMM: Tohle zmedializovani musi noveho sefa banky celkem stvat.. zvlaste ten nadpis toho clanku je celkem drsnej :-). Kdybych nevedel jaky sou cesky novinari sulini a neprecetl si to poradne, tak bych uz stehoval prachy ;-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Imho to může taky souviset s bordelem okolo datových schránek... denně chodí tisíce žádostí od exekutorů (= dotazy na to, zda někdo, na nějž je uvalená exekuce, nemá účet u mBank), není na to ještě nasazený plně automatizovaný systém a je to totální klikací peklo. takže imho to bylo spíš tím. už jsem psal, jestli k tomu někdo něco řekne...
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    dementove.
    NELDE
    NELDE --- ---
    LITTLELI: Pár lidem způsobili špatnou noc. Takhle se fakt seriózní instituce nechová. Nicméně já tam má hypotéky a tak odcházet nemá cenu. Ani by mi krach tolik nevadil, jen bych musel shánět hypotéky někde jinde. Což asi nebude úplně jednoduchá záležitos z procesního hlediska.
    KY_109
    KY_109 --- ---
    SEOMAN: sporici prachy mas mit uz davno jinde a mBank pouzivat pouze jako levny transakcni ucet s par tisici na bezny provoz :)
    CRANK
    CRANK --- ---
    SEOMAN: Taky mě to ráno zvedlo z hajzlíku :)
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    Sou to kurvy, sem se lek ze mam po prachach !
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    NOSPAM: nevim, jsem se setkal s dluhem 3k za v mladi nezaplacenou pokutu v mhd a slo to pres exekutora (tzn za vykon si pripocetl 10k) a zastavil byt za 2,6mil, na konto se nikdo neptal a zjistili jsme to az na katastru (kde nam zamitli viknulaci, takze dalsich 500 hozenych do luftu)
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    NELDE: tak teď už to schvalovat nemusej, musej to jenom zaplatit :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam