• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: není, je to nadšený právník-amatér, trpící napoleonským komplexem, který sám pracuje v médiích a díky tomu si vypěstoval zálibu v boji se zlými firmami :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Není náhodou najatý konkurencí, aby dělal obstrukce (-;
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: Á, už se tam hádají. A "klienti" s malým K je další novinka, nebo překlep?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    http://www.mbank.cz/blog/article.html?id=205

Pokud vím, tak druhou stranou sporu je člověk, s nímž jsem si "užil své", a který si dlouhodobě hojí své dle mého názoru pošramocené ego. když si budete googlit přezdívku "nufinuf" (jak na mFóru, tak jinde), asi si to dohledáte sami. tento expert se ukázal i v jiných případech jako lehce řečeno extrémista. rád bych toho řekl víc, ale bohužel v tomto směru jsem vázán tím, že se jedná o informace důvěrné, takže i když bych o tom zmrdovi rád napsal - vůbec bych se nedivil, kdyby se toho nějak domáknul a pak popotahoval i mě :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MUNIN: podle mě se ty podmínky změní, ale a) to se nedá dělat ze dne na den b) to, že čekají na vyjádření ČNB je pravda c) imho je docela logický, že peníze, který jsou předmětem reklamace, nejsou disponibilní
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    ADAMM: Patrně. Ovšem banka, která vědomě zákazníkům v rozporu se zákonem blokuje peníze s tím, že lidem nebude stát za to se s ní soudit, možná nejedná dobře.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MRTVY_KENNY: hele, já jsem fakt happy, že to už není moje starost :)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: tam chybi "jak", ne? :o)

Potvrzuje to, že mBank kdy reaguje rychle a striktně respektuje právo a rozhodnutí soudu.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ale asi bude ;) jde imho o to, že v původním článku nějak chyběla informace o té lhůtě 15 dní, která běží... a tak celá "exekuce" byla v podstatě kachna.
    http://www.bankovnipoplatky.com/bpcom---vime-prvni-exekuce-mbank-vyresena-11997.html
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: už jsem viděl návrh textu na blog (co mi přišel před půl hodinou na mRadu), doufám, že zrovna TEN tam teda nebude... ;)
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: A v pondělí na webu mBank?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ostatně, předpokládám, že to bude dnes večer v televizi :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MUNIN: podle právníka platí toto - Soud, jakýkoliv, může pouze prohlásit některé dokumenty za neplatné jen vůči žalující straně a ne vůči všem!

je-li to tak nebo ne - nevím. nicméně sice nemůžu dodat podrobnosti, ale mBank se proti vzniklé situaci hodlá dost razantně bránit, protože uvedený výroky považuje z velké části za nepravdivé (ať už jde o samotnou "exekuci" nebo další tvrzení zmiňovaná v článku).
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    Hm. Tak sem si na mbank.cz dohledal i ty karetni všeobecné podmínky, kterých se spor týkal, a nalezl jsem, že tam mBank má ten paragraf 30, který je v rozporu se zákonem, dodnes. Těžko říci, zda je to záměr nebo bordel, ale možná ta exekuce nebyla poslední.
    VANEK
    VANEK --- ---
    MUNIN: Seznamku mám personalizovanou - pravda Novinky jsem z nejlepší pozice neodstraňoval, taky jsou občas užitečné.

Ale když narazím na článek o zásadní věci a vidím, že MM jen přežvykují trus zdatnějších kolegů, tak si ještě dohledám originál, zvláště plánuji-li to sdílet.
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    VANEK: A ty si je na titulce Seznamu zakrýváš rukou?

Mimochodem, mBank o rozsudku velmi dobře věděla a pro média jej dokonce (z právního hlediska choromyslně) komentovala - ten případ se vleče dlouho a medializován byl už v červnu.

http://aktualne.centrum.cz/finance/penize/clanek.phtml?id=671012
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    NOSPAM: Já jsem ty prachy přestěhoval. Takováhle nekompetentnost a amatérismus ve mě důvěru nebudí.
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    MRTVY_KENNY: Jo.. tohle je taky slusnej bordel v te nasi krasne zemi.. mame tu absolutne neuveritelne "schopne soudce" a jeste neuveritelnejsi exekutory kteri nejsou za nic odpovedni.

PS:To tzv. Exekutorska komora - jeji predstavitelka byla v TV a tam vysvetlovala jak by to mělo chodit.. a sice 1. penize (konta) 2. drobny majetek a az pak nestacilo-li by to tak vetsi majetek (pozemky domy atd..).

ADAMM: Tohle zmedializovani musi noveho sefa banky celkem stvat.. zvlaste ten nadpis toho clanku je celkem drsnej :-). Kdybych nevedel jaky sou cesky novinari sulini a neprecetl si to poradne, tak bych uz stehoval prachy ;-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Imho to může taky souviset s bordelem okolo datových schránek... denně chodí tisíce žádostí od exekutorů (= dotazy na to, zda někdo, na nějž je uvalená exekuce, nemá účet u mBank), není na to ještě nasazený plně automatizovaný systém a je to totální klikací peklo. takže imho to bylo spíš tím. už jsem psal, jestli k tomu někdo něco řekne...
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    dementove.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam