• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    KY_109: jsem podobne zmatenej - pri ty aktivaci to napise, ze bude platna do 24 hodin... druhy den jsem tam ale porad mel zadost, tak jsem ji vyplnil znova a prislo mi, ze nebyla schvalena, ze uz jsem jednu zadost vyplnil... no a dalsi den mi prislo, ze moje zadost byla schvalena. proto jsem tu sibenicne napsal tohle [ LUDWIG_ @ mBank ]
    KY_109
    KY_109 --- ---
    Hele da se nekde zjistit, jaky mam aktualni urok na eMax Plus? Nemyslim v ceniku nebo na webu (to vim, ze bud 0.5 nebo 2.0), ale spis zkontrolovat, jestli opravdu ta aktivace 2pct proma probehla uspesne? :) Nemohli by jste treba tuto informaci vypisovat v "Detaily zvoleného účtu "? ;)

Kliknul jsem totiz na zadosti, ale pak na strance kde jsou ty detaily to prerusil (pokud je tam nejake SMS potvrzovani, tak to jsem nedelal), nicmene asi po 2 dnech mi prislo, ze moje zadost byla schvalena. Znamena to teda, ze mam aktivovano, nebo ne? :)

Po dnesnim snizeni ING na 1.75 mozna zase eMax Plus s tim promem zacne byt pouzitelny, aspon na tech 100k.
    SHERY
    SHERY --- ---
    tak ja asi budu kombinovat 2 banky :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    SHERY: Ne. Jen kreditka.
    SHERY
    SHERY --- ---
    a jde tedy u mBank nejaky ten konto corrent?
    SHERY
    SHERY --- ---
    MRTVY_KENNY: díky moc :)
    nepřijde mi to ale takový rozdíl...
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Pokud je roční poplatek 500,- tak musíš měsíčně utratit aspoň 4000 jen na ten poplatek. Vzhledem k tomu, že za výběry budeš platit, tak pro ty dva je to dalších asi 2000 měsíčně. Pak teprve vyděláváš. To tedy není nic extra. Takže pro mě, který má na GEMB averzi, to fakt není.
    Škoda, že MBank místo těch vyběrů a lepšího úročení nepřišla s něčím koncepčním - stylem za nákupy body a ty můžeš utratit třeba za vyšší úroky (třeba i více dopředu nebo na více účtech), lacinější výběry (třeba i nad rámec těch 3) atd.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    SHERY: http://www.mbank.cz/pruvodce/kurzovni_listek.html

(a ten odstavec ti rika, ze pri platbe jine, nez v eurech, se deje konverze:
    [placena mena]
    -> EUR dle kurzu visa (+2% mimo eurozonu) ->
    -> CZK dle kurzu mbank

tahle castka se ti pak strhne dle kurzu aktualnich pri zauctovani - ne pri blokaci)

BY KLIDNE MOHLO BYT NA NASTENCE uz nejaky ten patek.. :o)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Tak dneska sem vytah ze schranky zcela necekane obalku s kartou k emaxu, pouzivam ji jen pro net banking takze sem ani netusil ze konci uz ted.
    Oproti mkontovy co prisla 4dny pred koncem mesice docela uspech :D
    SHERY
    SHERY --- ---
    PIZI: a maji nekde uvedene, jaky maji kurs?
    THEFISH
    THEFISH --- ---
    nevite nekdo, jestli je mozne na debetni kartu od mbank prijimat platby?
    PIZI
    PIZI --- ---
    SHERY: plus pocitej s tim ze mbank ma pri vyberu v zahranici pomerne nevyhodny kurs. Takze sice bez poplatku, ale o neco draz.
    SHERY
    SHERY --- ---
    ahoj, premyslim o mBank, jelikoz jedu do Izraele, kde si nechci zakladat jejich ucet... u mBank muzu mit vybery z bankomatu v zahranici zdrama, coz je velka vyhoda... chci se ale zeptat, jestli je v ramci bezneho uctu mit neco jako kontocorrent nebo jit proste nejakou tu tisicovu do minusu...?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: bene+ je kreditka a zdarma jen první rok (pak 499,- ročně). Jinak na vybírání z bankomatu se kreditky až na vyjimky nehodí :-) Ale když mi vrátí 40,- (z těch 4k) tak ten jeden, dva nouzové výběry holt mBank zaplatím (i tak budu v plusu) :-D

Vše u jedné banky jsem měl pár měsíců při startu mBank (a to jen díky absenci inkasa a sipa z mé strany) jak šel úrok v mBank dolů a ukázal se nevýhodný kurz, tak jsem stejně musel diverzifikovat :-(

Holt o těch pár minut strávených v jiných IB okradu své další internetové aktivity jako nyx apod :-D
    THEFISH
    THEFISH --- ---
    tak jsem zase o neco chytrejsi. diky vsem :o))
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    THEFISH: čím větší obchod, tím méně platí karetní asociaci a bankám (velcí hráči jako je Tesco), ale zase jsou to velké objemy, takže celkově je o tenhle segment velký boj. odchozí příkazy mimo banku zase znamenají platbu ČNB za clearingovou položku - v případě mBank je to imho 30 halířů za položku (kdyby se platby odesílaly před šestou ráno, bylo by to 15 halířů) - aspoň to jsou ceny, které platily, nevím, jestli se něco nezměnilo (a jsem líný to na cnb.cz hledat).
    NELDE
    NELDE --- ---
    PIZI: Něco dostane karetní asociace, něco banka, co má terminál a něco banka, co má klienta.
    PIZI
    PIZI --- ---
    A z tech procent dava procenta vise? Nebo kde visa vydelava?
    VANEK
    VANEK --- ---
    THEFISH: Z plateb kartou strhává procenta obchodníkům.
    THEFISH
    THEFISH --- ---
    je to trosku offtopic, ale proc je pro banku lepsi, aby klient platil kartou a omezil platebni prikazy?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KERRAY:
    definice bezneho klienta tedy je:
    - platby kartou > 4000 mesicne
    - nespori
    - mene nez 10 prikazu mesicne

Teda podle toho ze se zadne zmeny nedotykaji beznych klientu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam