• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    FINSON
    FINSON --- ---
    IB AXA je super! Hrozně mě baví, že se ke stavu svého účtu můžu dostat dvěma způsoby, to žádný jiný IB neumí!
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MUNIN: no já jsem tam vlezl asi dvakrát, a nijak mě neláká si to zopakovat, pokud to nebude nezbytně nutné :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MUNIN:
    s tim IB souhlas... sam nechapu kdo toto vymyslel a ze nemaji prostredky aby jim to nekdo predelal... :o)
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    ADAMM: S axou mám problémy při platbě na magstripe only terminálech - což jsou v USA mimo automaty a bankomaty skoro všechny. Ale je pravda, že když se zaplatit podaří, je kurz (po odchodu HSBC) bezkonkurenční. A jejich IB je výplod chorého mozku.
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    ADAMM: ak ozaj vyskúšam, podám report :o)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    JULYZ: tak to nevím - ale asi bych to prostě zkusil s nějakou malou částkou a viděl, co se stane. když tak se poděl o zkušenosti, to by mohlo zajímat i měšec.cz :)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: do zahlavi?

:o)
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    ak by som chcela na poslanie peňazí na mbankový účet zo zahraničia (zo slovenska) využiť fitnu s ČSOB, tomu dotyčnému, čo to bude posielať, sa to bude javiť akoby to posielal do českej ČSOB?
    ide totiž o to, že slovenská a česká ČSOB má medzi sebou nejakú dohodu o poplatkoch, takže z SK do CZ cez ČSOB sa za prevod platí málo alebo nič (to už neviem presne)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: má. v AXA si nastavuješ / měníš vše pouze po telefonu (a nemají ani linku zdarma!) - nicméně bych se moc nebál, pokud nenakupuješ na nějakých hodně podivných místech, tak je to imho ok, dej si tam rozumný limit (a pamatuj si, jaký je). ale nejdou nastavit sms notifikace a jejich IB je zlo, kterému se tedy snažím vyhýbat, takže kdyby se (nedej bože) něco stalo, já se to dozvím až z papírového výpisu :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: No tak já si to nastuduju. Ale nemá mBank, jakkoli se mi to pomyšlení příčí ;-) lepší bezpečnost (podúčty, nastavování limitů atp.)?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: však už je to dýl než rok :) co se týče karty, tak jednoznačně nejlíp vychází AXA, ověřeno v praxi (Dalichem i Alešem z mBank :) - a člověk tím zabije dvě mouchy jednou ranou (spoření a karta na placení v zahraničí). jen je nutné ji po telefonu aktivovat a potom znovu po telefonu aktivovat platby on-line (najednou to - aspoň to tvrdili - nejde).
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: Ty jsi neměl ve smlouvě doložku, že nejméně rok po odchodu nepošpiníš jméno mBank?

Ale vážně: jaká je nyní nejlevnější karta pro placení internetových nákupů v dolarech, případně librách? Plánuje Fio po získání bankovní licence něco dělat s nabídkou karet, pokud možná v tomto směru? Mám se přesunout do bankovního klubu?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CAIDEL: i ADAMM může mít den blbec, no ne? ;)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    ADAMM: Ale no tak. Máš tohle zapotřebí?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KOC256: musíš jít do FIO, protože to je to jediné správně sluníčkové a všichni víme, že mBank je hrozně strašná a nejhorší :) porušila veškeré sliby, je teď neuvěřitelně drahá, v kuse nefunguje, nemá vkladomaty, taky potřebuješ dvakrát týdně posílat peníze do nigérie a nejde to - a na kartě je debilní delfín. a abych nezapomněl, jsou to pšonci, takže to určitě ve finále zkrachuje a pak budeš úplně v ...
    BONGO
    BONGO --- ---
    ADAMM: JULYZ: AXTHEB: diky za info i nabidku pomoci..potreboval jsem to pro nakup letenky u spolecnosti, ktera akceptuje pouze platby kartami cestujicich (s tim jsem se setkal poprve)..2 dny pred vyplatou jsem tam potrebny obnos nemel a letenka tam byla snad posledni :) nakonec jsem to vyresil nakupem pres ceskeho prodejce..nikdy v zivote jsem ten vklad v hotovosti taky nepotreboval :) ale dobre vedet, jake jsou moznosti
    FINSON
    FINSON --- ---
    Jsem dneska mapoval trh pro starší paní z malého města, co nemá internet a neumí s ním, jestli by se pro ní nenašel nějaký rozumný osobní účet. Málem mě kleplo, ještě mám zaprskaný monitor.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    pisu to tu minimalne potreti...

Proc se nechavate porad znervoznovat vecma ktere uplne klidne mohou jit mimo vas zaber...

Ja sleduji jen to co se me tyka:
    - zadarmo vedeni uctu
    - zadarmo karta
    - prehledny e-banking
    - platba kartou po netu/paypal/obchody
    - vyber v bankomatu mam bud zadarmo a nebo za 9Kc (neresim vybiram obcas nejakou rozumne vyssi castku)
    - zadarmo business ucet pod jednou spravou

* sporeni resim pres AXA

Tak proc se porad vzrusovat necim co me vubec nezajima?
    KAREN
    KAREN --- ---
    LUCKYSWEETY: jeste u fio jedna vec: zakladni, neplacena karta se neda pouzit k platbam po internetu;)

jinak internetbanking u fio mi prijde spis neprehlednej, svym vzhledem neprilis duveryhodnej a malo user-friendly, funkcnost je podle me jinak dost dobra...
    VXP
    VXP --- ---
    LUCKYSWEETY: FIO si porid jako dodatecne a v kazde bance vyuzivej neco ;)

mbank ma zadarmo kartu fungujici s paypalem apod... fio ma zase jine vyhody :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam