• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ENKIE: tím okamžitě bych si nebyl jist. Uživatelé na mFóru to omezují na karetní transakce (ty chodí rychle) příchozí platby na účtu běžně i půl hoďky později.

U Fia si můžeš nechat poslat zdarma email a přijde po transakci nikoliv až druhý den či vůbec jak je již několik let běžná praxu u mBank.

Dokonalá kombince v jednom prostě neexistuje :-(
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ENKIE:
    rad bych videl porovani bankovnictvi FIO vs AXA. doposud jsme nic horsiho nez AXA bankovnictvi nevidel :)

ENKIE:
    ano ale neni to pro kazdeho a pokud vim ze v horizontu roku ty penize budu potrebovat tak se mi vyplati ty penize mit nekde na uctu a neresit sporeni a kazda stovka dobra ktera z toho prijde

ENKIE:
    a predpokladam ze menit si heslo do PC ti prijde taky zbytecne ;-)

Sry ze reaguji jen na tebe ale ostatni posty mi pripadaji ze na ne reagovat neni treba ;-)
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    ANICHQA: Me nikdy nenapadlo tohle vyuzit, proc menis PIN u karty? Neni pak jenom slozitejsi si pamatovat ten aktualni?

ENKIE: K tomu bych jeste dodal, ze v Mbank lze nastavit upozornovani pomoci SMS na vsechny prichozi platby vetsi nez 100,- Kc, a funguje to spolehlive a okamzite. U FIO bohuzel neni mozny realizovat to omezeni upozornovani jen na prichozi platby :( Takze u FIO ti to bude pomoci SMS hlasit i tvoje vlastni akce ;(
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: zcela bez ironie - ačkoliv bývalý zástupce konkurence, v tomhle jim držím palce, protože to byla doposud jejich největší nevýhoda. ono - cokoliv je od ČSOB je imho zlo, takže čím dřív budou v tomhle nezávislí, tím líp (pro klienty).
    VANEK
    VANEK --- ---
    ENKIE: To mi připomíná, že na http://facebook.com/permalink.php?story_fbid=126792110728132&id=100000823751018 už 15. února oznámili, že od 15. dubna budou Maestro použitelné i pro placení na netu (není to jejich lidumilství, nýbrž požadavek karetní asociace; a distribuce CVC bude ještě porod). A do roka a do dne snad budou i vlastní karty.
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    jeste bych dodala, ze u FIO Maestro karet nejde bohuzel menit PIN...Byla jsem na tento luxus zvykla
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    Sporit je beztak jako splachovat penize do zachoda, lepsi je nejak podnikave je investovat, nebo proste je jakkoliv jinak racionalne pouzit...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ENKIE: já musím souhlasit - vidím to velmi podobně. další výhodou FIO jsou hotovostní pokladny, nevýhodou pak nemožnost nastavovat flexibilně limity na kartách (u mBank on-line a s okamžitou platností, s řadou parametrů). ještě bych dodal, že dnes ani mBank, ani FIO nejsou ideální volbou pro spořící účet - k tomu se hodí AXA nebo některá ze záložen (např. Moravský peněžní ústav).
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    Tak jsem nyni zakaznikem nejen Mbank, kde jsem spokojen, ale i FIO. FIO jsem si nechal zridit hlavne kvuli zahranicnim prevodum a EUR uctum.

FIO ma mnohem horsi webovy rozhrani k uctu, vypada to hrozne amatersky, jako nejaka databaze pro DOS z roku 1995, ale funguje to.

FIO umoznuje narozdil od Mbank prevody penez (wire transfer) do eurozony i do sveta, tohle je plus.

Horsi je to s kartou - Mbank dava k uctu Visa Classic zdarma, od FIO dostanes zdarma jen Fio Maestro, kterou napr. po internetu nezaplatis, je vhodna spis jen pro vybery v CR. Visa Classic stoji u FIO 25 Kc/mesicne.

Zprovozneni je sloziteji u FIO, musis tam dvakrat zajit osobne - jednou zalozit ucet, za 20 dnu si pak vyzvednout kartu. U Mbank se da vse zvladnout pres inet, kuryra a postu.

Jinak je to dost podobne. Tudiz pro prumernyho cloveka je asi lepsi Mbank, pokud nekdo nejak i podnika do zahranici treba a potrebuje zahranicni prevody, tak je lepsi FIO. A nebo klidne oboje - nestoji to mesicne ani korunu.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ATAN: může to řešit njak banka tak prodejce, ale v případě mBank budeš odkázán na prodejce :-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ATAN: imho je to chyba toho, kdo ti to strhnul, ne banky, ale pokud se ti něco takového stalo, hoď mi pls do pošty podrobnosti a já bych se neoficiálně zeptal na ideální další postup, ok?
    ATAN
    ATAN --- ---
    Stalo se mi, ze mi dvakrat strhli cenu jizdenky u jednoho dopravniho podniku. Kdyz jsem tam zavolal, tak mi rekli, ze se mam obratit na vlastni banku, aby kontaktovala provozovatele platebniho portalu. Mate s tim zkusenosti? Na koho se mam primo obratit? Dik.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak penize odeslane pred osmou rano dosly nekde behem dopoledne (do CS).
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: Přičemž při odeslání internetbankingem v pracovní době je lhůta 1 pracovní den.

ADAMM: Podle to http://business.center.cz/business/pravo/zakony/platebni-styk/cast4h1.aspx#par110 nezáleží na libovůli banky příjemce, ale je povinna peníze připsat na účet, jakmile jí přijdou z clearingu. Takže otázka je akorát, jak je rychlý ten, případně liší-li se banky v jeho nastavení.
    LD_DRTH
    LD_DRTH --- ---
    ADAMM: nienie, eMax nepouzivam, vsetko je nastavene a platene z mKonta, a fungovalo to doteraz rok bez problemu. Dik za radu, idem napisat ekd tak na mail, ktory mi radis.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    LD_DRTH: je to sice trapná otázka - ale nestalo se, že jsi měla peníze na eMAXu, nikoliv na mKontu? kdyby se ti nepovedlo dovolat na mLinku, napiš na vlastimil.simek@cz.mbank.eu - a Vlasta se na to podívá...
    LD_DRTH
    LD_DRTH --- ---
    stala sa mi divna vec,

mam nastavene inkaso na platbu faktury za telefon - bez uvedeneho datumu posldnej splatky a maximalna ciastka je nastavena dost vysoko (a tento mesiac mam celkom malo platit za telefon asi 60,-)
    volala som s operatorom a povedal mi, ze poziadavok o peniaze banke poslal, ale banka im doteraz peniaze neposlala.. (bezne im ich posiela okolo 14. v mesiaci)

neviete co sa mohlo stat? kde je problem a na mLinku sa nedovolam, stale je obsadene...
    btw inkaso je vsade nastavene aj s predcislom banky, a poctivo si citam vsetky spravy z banky...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM:
    oka to me prave zajimalo... :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KOC256: no tak to už ale není otázka mBank, ne? :) imho velmi rychle a záleží na bance příjemce, může to být již ten den po poledni, ne?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM:
    chybi mi kdy jsou platby odeslane do 8,00 pripraveny k vyzvednuti z clearingového systému CNB.

u druheho pripadu se pise ze po pulnoci :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam