• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    MALKE
    MALKE --- ---
    JUANITA: A platba nakonec normálně prošla...
    MALKE
    MALKE --- ---
    JUANITA: Tak jsem se ptala, ale nepomůžu, trvalák je posunutý kvůli změně banky zaměstnavatele o dva dny, takže chyba zatím žádná.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    JUANITA: předčíslí není stále ještě potřeba dojde i bez něj.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    MALKE: zkus a pripadne podej zpravu. poslal jsem si ted z druhyho uctu (KB) dummy platbu, tak zitra uvidim, jestli prosla. (aspon myslim, ze to do druhyho dne cilovy ucet zaregistruje.)
    MALKE
    MALKE --- ---
    JUANITA: Dneska mi něco přišlo, na druhou stranu mi pravidelně chodí 11. platba, která ještě nedorazila... Budu se muset poptat...
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    LANTHAL: je to mozny. banky jsou to kazdopadne dve ruzny (CS a KB).
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    JUANITA: a nemaj třeba oni stejnou banku, že by byl problém (nečekně) jinde?
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    JUANITA: (navic jde o lidi, od kterych mi uz v minulosti prisly na ucet penize.)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    LANTHAL: na mLince tvrdi totez... mozna dva lidi nezavisle na sobe spatne zadali predcisli. moc se mi to nezda.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    JUANITA: přišly mi dneska dvě platby, tak to asi nebude globální problém ...
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    dva lidi mi hlasi, ze se jim vratily e-platby na muj ucet v mBANK. wtf?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    CASTER: cituji z článku: Karty pro Fio banku však vydává Československá obchodní banka, a ta v době publikace článku neumí zamezit transakcím bez přítomnosti karty.
    CASTER
    CASTER --- ---
    BUNDA: proc, nejde nastavit limit nula?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    jen bych připoměl, že Fio Maestro Chipem již půjde platit po netu (byť já bych byl raději kdyby nešlo)

http://www.mesec.cz/clanky/s-platebnimi-kartami-maestro-uz-jde-platit-na-internetu/
    FIN
    FIN --- ---
    ENKIE: jak sám říkáš...

FIO jsem si nechal zridit hlavne kvuli zahranicnim prevodum a EUR uctum.
    > souhlasí, přesně proto jsem tam kdysi šel

FIO ma mnohem horsi webovy rozhrani k uctu, vypada to hrozne amatersky, jako nejaka databaze pro DOS z roku 1995, ale funguje to.
    > souhlasí, přesně takový dojem jsem na počátku měl - než jsem si zvykl (záhy) a zjistil, že je jinak naprosto a dobře funkční (bez problémů po celou dobu, co tam jsem)

FIO umoznuje narozdil od Mbank prevody penez (wire transfer) do eurozony i do sveta, tohle je plus.
    > no jasně

Horsi je to s kartou - Mbank dava k uctu Visa Classic zdarma, od FIO dostanes zdarma jen Fio Maestro, kterou napr. po internetu nezaplatis, je vhodna spis jen pro vybery v CR. Visa Classic stoji u FIO 25 Kc/mesicne.
    > ano, ale tohle mě nikdy netrápilo. kombinace mbank - fio umožňuje díky bezplatnému vedení účtům a operacím (i mbanka jich ještě pořád pár má) uspokojivě přesouvat a platit tedy kartou od mbanky (v důsledku)

Zprovozneni je sloziteji u FIO, musis tam dvakrat zajit osobne - jednou zalozit ucet, za 20 dnu si pak vyzvednout kartu. U Mbank se da vse zvladnout pres inet, kuryra a postu.
    > ano. nicméně vzhledem k dlouhodobé následné zkušenosti, kterou s fiem mám, je toto zanedbatelná "oběť"

Jinak je to dost podobne. Tudiz pro prumernyho cloveka je asi lepsi Mbank, pokud nekdo nejak i podnika do zahranici treba a potrebuje zahranicni prevody, tak je lepsi FIO. A nebo klidne oboje - nestoji to mesicne ani korunu.
    > přesně tak. jen bych dodal, že zatímco mbanka se dlouhodobě "zhoršuje", fio zůstává stejné anebo se zatím zlepšuje. což ale nic neříká o tom, jak to bude zítra. proto zatím oboje a soukromě malounko do budoucna sázím víc na to fio - čiré doufání.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    YNZA: ja jsem magor, kde neni nula, tam me to znervoznuje :o)
    YNZA
    YNZA --- ---
    neni lepsi tam mit kilo jako nafurt? :)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    pls jak funguje to penalizovane dostani se do minusu? mi se to stalo uz parkrat (nejake ty halire vetsinou.. bud dik pozde strhnute dani z uroku, nebo u paypalu se blokla nejaka castka, ale strhla nakonec vetsi)
    nikdy ale jsem zadny poplatek za toto nedostal.. tam existuje jakasi tolerance?
    ATAN
    ATAN --- ---
    Potvrdi mi mbank na pobocce vypisy z uctu?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    mBank garáž fakt nemá chybu :-D nezaplatit ani včas za životně důležitou doménu :-( Teď už chápu, že je malej zázrak, že to vůbec nějak funguje...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam