• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Tak dle tohoto:
    mFórum
    http://www.mbank.cz/forum/read.html?f=1&cat=35&i=168898&t=168635
    by to mělo projít.

Se omlouvám za ty dotazy, ale jedu s tchánem a kdyby to neprošlo, tak se raději asi zatřelim.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZONICEK: Co tam píšou anglicky, ne česky. Jak psal MUNIN v USA jsou jiné debetní karty. Opravdu platí, že hotel nepozná jestli tvoje VISA karta je kreditní nebo debetní, protože to je mezi tebou a tvojí bankou. Navenek je to VISA. Jediné, co se počítá je zda projde blokace. Mimochodem, když mi v hotelu nešlo kdysi uplatnit kartu, tak jsem prostě zaplatil hotově celou částku dopředu jako deposit a bylo to.
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    NELDE:
    V nápovědě booking.com píšou, že je většinou neakceptují. U hotelů kde jsem nic napsaného neni. Našel jsem jeden hotel (nejedu tam, kde píšou, že pokud použiju debetní, tak bude částka celá stržena - takže si pak nemůžeš vybrat, jestli to zaplatit cash, nebo celé)
    Celé to vyjde na cca 25k a limity mám na 40k. Takže to by snad neměl být problém.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZONICEK: Já myslel, co tam píšou o debetních kartách. Mimochodem jestli je VISA debetní nebo kreditní je záležitost jen a jen tvé banky, hotel to není schopen rozeznat.
    Horší problém můžeš mít s limity karty - doporučuji ověřit dopředu zda máš dostatečné limity (denní, týdenní, atd.)
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    NELDE:
    U všech je napsané toto:
    Akceptované kreditní karty:
    Visa, Euro/Mastercard, Diners Club, Maestro, CartaSi
    Hotel si vyhrazuje právo provést předběžnou autorizaci vaší kreditní karty před vaším příjezdem.
    Accepted credit cards
    Visa, Euro/Mastercard, Diners Club, Maestro, CartaSi
    The hotel reserves the right to pre-authorize credit cards prior to arrival.

Tak snad... Protože já zatim taky nidky neměl problém zaplatit... Ale nedar bych zůstal v půlce itálie bez hotelu...
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    ZONICEK: "Debetní" karta v USA kontextu znamená, že je clearovaná přes Pulse, Tyme nebo jinou lokální síť. MC/VISA karty vydané v ČR se z hlediska US obchodníka jeví jako kreditní bez ohledu na to, že fakticky kreditní nejsou.
    NELDE
    NELDE --- ---
    On je ale trochu rozdíl mezi českou "debetní kartou" a americkou "debetní kartou". Když jsem platit normální kartou v americkém obchodě a vybíral si typ karty, tak jsem zadal debetní. A ono mi to nevzalo. Pokladní mi pomohla výběrem "kreditní" a všechno fungovalo. Takže bych se nebál. Zkus se podívat na anglickou verzi textu, co tam vlastně píšou.
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    KAREN:
    To právě prý přes booking.com už nechodí. Ptal jsem se i známého (co má hotel) a prý taky nic neposílá. Potvrzení je normálně na booking.com co si můžeš vytisknout (a je hned aktivní - takže to nepotvrzuje hotel).
    Akorát se bojim, že si na ty peníze budou chtít možná šáhnout ty 3 dny před příjezdem (kdy to už nemůžu stornovat) přijdou na to, že je to debetní a pak čau... :(
    KAREN
    KAREN --- ---
    ZONICEK: kazdopadne by ti melo prijit potvrzeni rezervace
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    KAREN:
    jj... to jsem taky udělal... Akorát jedu přes 11 hotelů, tak snad všichni odpovědí.
    KAREN
    KAREN --- ---
    ZONICEK: tak nezbyva nez jim kvuli tomu napsat;)
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    KAREN:
    No zkoušel, ale oni si to můžou (ale nemusí stáhnout) a otázka, kdy si to stáhnout...
    Mám to rezervnuté 2 dny a zatim nic (ani email, ani blokace na kartě) :(
    KAREN
    KAREN --- ---
    ZONICEK: myslim, ze tyhle spolecnosti, resp. hotely u nich registrovany, chtej pro rezervaci primo kreditku - ne klasickou debetni kartu. (aspon pro jeden podobnej server jsem texty v tomhle duchu prekladala...) a zkousel jsi to teda rezervovat??
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Nemáte prosím někdo zkušenost s rezervací na booking.com s mkartou?
    Na booking.com se píše: Hotely obvykle neakceptují debetní karty jako záruku rezervace
    A v mbank mám zobrazeno, že mkarta je debetní viz.: Autorizační limity debetní karty

Nezkoušel jste to někdo?
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Ano. Pokud byla špatná na serveru v nějakou dobu.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    ve dvou prohlizecich?
    NELDE
    NELDE --- ---
    JUANITA: Spíše corrupted cache. Mělas nějakou dočasnou verzi a ta se užívala (nová se pak nestáhla) a nefungovala.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    NELDE:
    KAREN:
    KOC256:
    ADAMM: restart vyresil. jako by byla nejak corrupt pamet / grafika. bud jak bud, problem na my strane. diky za soucinnost. :]
    KOC256
    KOC256 --- ---
    RAINBOF:
    ymslel jsme obecne chybu na jeho PC... :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VASHA: plánuje, první testy proběhnou pravděpodobně velmi brzo, mRadní se už přihlašovali na testování (mě se to netýká, ale když budu mít něco nového, tak dám vědět).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam